دوست یابی - پیدا کردن دوست

پیدا کردن دوست به طور کلی کار سختی است اما این پیدا کردن دوست و دوست یابی در بزرگسالی سخت تر هم می شود. با این وجود می توانید با انجام فعالیت های اجتماعی و خارج شدن از منطقه ی امن خود، دوستان جدید پیدا کنید. حضور در باشگاه، کلاس های هنری، پیوستن به گروه های طبیعت گردی و به طور کلی گروه های جدید و وقت گذراندن در آنها به شما کمک می کند که راحت تر دوست یابی کنید. در این مطلب از ویکیچه یاد می گیریم که چطور دوست پیدا کنیم .

 

پیدا کردن مکان های جدید برای دیدن آدم های جدید و دوست یابی

  1. در دسترس باشید. اگر در جمع ها حضور پیدا نکنید یا یک گوشه بنشینید احتمال آشنایی شما با افراد جدید بسیار کم خواهد بود. از فرصت های پیش آمده برای حضور در میهمانی و مراسم مختلف استقبال کنید. به گروهای دوستی نزدیک شوید و خود را معرفی کنید، حرف بزنید و سعی کنید به نحو مناسب و معقولی دیده شوید. نشستن در خانه پشت لپتاپ و گوشی به ندرت شما را به دوست جدید میرساند.

 

  1. برای ملاقات با افراد جدید به گروه یا باشگاه جدید بپیوندید. حضور در محیط هایی که به آن علاقه دارید باعث می شود با آدم های جدید با علایق مشترک آشنا شوید. اگر اهل مطالعه هستید کتابخانه، کتاب فروشی، گروه های کتاب خوانی و داستان نویسی مکان مناسبی برای پیدا کردن دوست جدید با علایق مشترک است. حضور در باشگاه، تورهای چند روزه ی کوتاه، پیوستن به گروه های پیاده روی و … فضای مناسبی برای پیدا کردن یک دوست جدید فراهم می کند.

 

  1. حضور داوطلبانه در محیط های خیریه و خانه ی سالمندان. حضور در چنین مکان هایی می تواند زمینه ی آشنایی شما را با افرادی که تفکراتی مانند شما دارند، فراهم کند. برای پیدا کردن فعالیت های اجتماعی داوطلبانه می توانید در اینترنت جستجو کنید و با این راه علاوه بر انجام یک کار درست، دوست یابی هم داشته باشید.

 

  1.  با افرادی که از قبل می شناسید ارتباط برقرار کنید. همکاران و همکلاسی های سابق افرادی هستند که شما از قبل می شناسید و ممکن است تبدیل به دوستان خوبی برای شما تبدیل شوند. دوباره با آنها ارتباط بگیرید و شاید این بار دوستی های محکم تری شکل گرفت. اگر پدر و مادر هستید یک گزینه ی مناسب برای آشنایی و دوست یابی، پدر و مادر دوستان فرزندتان هستند، وقت گذراندن با والدین دیگر برای شما و فرزندتان مفید خواهد بود.

 

برای دوست یابی پیش قدم شوید

  1. برای شروع گفتگو پیش قدم شوید. اگر در محیط های عمومی حاضر شوید اما گوشه گیر باشید و در مکالمات شرکت نکنید چندان در دوست یابی موفق نخواهید بود. برای شروع کردن صحبت نیاز نیست کار خاصی کنید یا اطلاعات فوق العاده ای داشته باشید، کافی ست از وضعیت هوا یا زیبایی کفش و لباس مخاطب شروع کنید و به محل تحصیل و شغل برسید و به همین سادگی شما توانستید یک مکالمه را با یک غریبه شروع کنید و یک ارتباط دوستانه برقرار کنید.

اگر هر روز به همسایه، راننده ی سرویس محل کار یا همکار خود با نشاط سلام کنید ممکن است پس از مدتی این خوش اخلاقی شما و حس مثبتی که در فرد مقابل ایجاد کردید منجر به یک رابطه ی دوستانه شود. به طور کلی در ارتباط گرفتن سخت گیر نباشید، خوش صحبتی و خوش اخلاقی در این راه بسیار کمک کننده است.

 

  1. ارتباط چشمی برقرار کنید و لبخند بزنید. از برقرار کردن ارتباط چشمی طفره نروید، خسته و کسل برخورد نکنید، به مخاطب توجه کنید و زبان بدن را نادیده نگیرید. اگر به شما لبخند می زنند با یک لبخند زیبا جواب بدهید، اگر دستی به سمت شما دراز می شود به گرمی دست بدهید و ابراز خوشوقتی کنید. داشتن ظاهری صمیمی و دوستانه به شما در پیدا کردن دوست و دوست یابی کمک خواهد کرد.

 

  1. جملات ابتدایی گفتگو را تمرین کنید. اگر شخصی را دیدید که مایل بودید با او بیشتر آشنا شوید باید جلو بروید و گفتگویی را آغاز کنید. “چه هوای خوبی”، “امسال کم باران بارید”، “چقدر درختان سر سبز شده اند” از راحت ترین جملات برای شروع یک مکالمه است. اگر در شرایط خاصی هستید می توانید درخواست کمک کنید مثلا از شخص مورد نظر بخواهید که کمک کند تا یک هدیه ی خوب انتخاب کنید یا کمک کند خرید های سنگین را به خانه ببرید. یا می توانید بپرسید “این کیف را از کجا خریدید؟ من مدت زیادی است که دنبال چنین کیفی می گردم.”

 

  1. گفتگو را با جملات و سوالات کوتاه پیش ببرید. اگر مخاطب با اشتیاق در حال گفتگو با شما است می توانید با جملات تشویقی مثل “بله، حق باشماست.”، “چه جالب”، “چقدر خوب” و مانند این ادامه دهید یا سوال کوتاهی مثل “چطور موفق شدی آن کار را انجام بدهی؟”، “چند ساله بودی؟”، “دقیقا کجا آن اتفاق افتاد؟” نشان دهید که شما هم مشتاقانه پیگیر گفتگو هستید. ارتباط چشمی را پی بگیرید و دقت کنید خوب گوش دادن در یک مکالمه اهمیت زیادی در شکل گیری یک رابطه دارد.

 

  1.  در پایان مکالمه خود را معرفی کنید. اگر یک مکالمه ی ناگهانی را شروع می کنید و مایلید آن را تبدیل به رابطه ی دوستی کنید بهتر است در پایان خود را معرفی کنید، متقابلا طرف مقابل هم این کار را انجام می دهد و ممکن است راهای ارتباطی مانند شماره تماس یا ایمیل بین شما رد و بدل شود و منجر به دوست یابی شود.

البته می توانید یک مکالمه را با معرفی خود شروع کنید، مثلا: “سلام، من امیر هستم و در مغازه ی کناری مشغول ام، شما را معمولا هنگام باز کردن مغازه میبینم.”

نام ها را به خاطر بسپارید چون تاثیر زیادی در ارتباط گرفتن مجدد خواهد داشت. اگر شخصی را قبلا ملاقات کرده اید می توانید با اشاره به ملاقات قبلی و محتوای گفتگوی قبلی مکالمه ی گرم تری داشته باشید.

 

  1. می توانید در پایان مکالمه با جمله ی “اگر مایلید با هم یک چای بخوریم.” گفتگو را به مرحله ی بعد ببرید. اگر وقت ناهار است می توانید مخاطب را به یک ناهار یا میان وعده ی ساده دعوت کنید و در حین صرف چای یا ناهار شماره تماس یا ایمیل خود را جهت ملاقات های بیشتر بدهید. اگر گفتگوی اولیه موفق بود می توانید مخاطب خود را به یک مراسم عمومی مثل افتتاح یک رستوران یا گالری دعوت کنید.

 

  1. علایق مشترک را پیدا کنید. حرف زدن در مورد علایق و فعالیت های مشترک می تواند به راحتی یک گفتگو را پیش ببرد. اگر شخصی را در کتابخانه ملاقات کردید می توانید در مورد موضوعات مختلف با او صحبت کنید، نویسنده های محبوبش را شناسایی کنید و به او پیشنهاد کنید که می توانید چند کتاب خوب قرض بدهید یا قرض بگیرید، به این ترتیب شما موفق شدید گفتگو را به مرحله ی بعد برده و یک دوست جدید پیدا کنید.

 

مراقبت از روابط دوستی

  1. به دوستان خود وفادار باشید. با اینکه دوست یابی می تواند چالش بزرگی باشد ولی مهم تر از دوست یابی ، نگهداری از دوستی است. خیلی از ما شاید از قبل بدانیم که چطور دوست پیدا کنیم ، ولی باید حتما در نظر داشته باشیم که چطور این دوست را حفظ کنیم. بعضی از دوستان فقط در اوقات خوشی در کنار شما هستند و به محض اینکه مشکلی برای شما پیش بیاید یا ناراحت باشید دیگر خبری از آنها نیست. روابط دوستی نوعی سرمایه گذاری است و بهتر است این سرمایه گذاری را روی دوستانی انجام دهید که بدون در نظر گرفتن شرایط برای شما اهمیت قائل باشند. در هنگام سختی دوستان خود را تنها نگذارید، اگر نیاز به شانه ای برای گریه کردن دارند شما آن شانه باشید.

همراهی و وفاداری به این معنا نیست که شما شخصیت خود را فراموش کنید، نه گفتن در مواقع لزوم یک اصل اساسی در داشتن یک رابطه ی سالم است.

  1. 2. سهم خود را در دوستی انجام دهید. اگر دوست شما تولد و روزهای مهم زندگی شما را به خاطر دارد، برایش اهمیت دارد که کارهایی را انجام بدهد که شما شاد شوید، مراقب شماست و … باید دقت کنید شما هم این کارها برای او انجام دهید. اگر تنها شما این کارها را انجام می دهید و حس می کنید این دوستی یک رابطه ی یک نفره است بهتر است در رفتار خود تجدید نظر کنید و با دوست خود در این مورد حرف بزنید.

 

  1. 3. قابل اعتماد باشید. وقتی می گویید کاری انجام می دهید، آن را انجام دهید. در دوستی کسی باشید که دوستتان بتواند روی شما حساب کند و قابل اعتماد باشید. اگر در ساعت معینی با دوست خود قرار دارید سعی کنید سر وقت به آنجا برسید و اگر می دانید که تاخیر دارید یا نمی توانید سر قرار حاضر شوید از قبل تماس بگیرید و به دوست خود اطلاع دهید. اینکه کسی را منتظر بگذارید بی ادبی است و تاثیر مثبتی روی رابطه ی دوستانه ی شما ندارد.

 

  1. 4. شنونده ی خوبی باشید. اغلب مردم فکر می کنند برای جذاب به نظر رسیدن باید حرف های زیادی برای گفتن داشته باشند در حالی که توانایی شنیدن و مشتاق بودن در یک گفتگو اهمیت بسیاری دارد. بهتر است به جای صرفا گوینده بودن بشنوید، روی صحبت مخاطب تمرکز کنید، در مورد چیزی که گفته می شود سوال بپرسید و با زبان بدن با گوینده همراهی کنید. بدون اینکه مدام مشغول فکر کردن به خود و حرف های خود باشید اجازه بدهید دوستتان حرف بزند و با شما درد و دل کند.

 

  1. 5. قابل اعتماد و راز دار باشید. یکی از بهترین چیزها در مورد داشتن دوست این است که شما شخصی را داشته باشید که بتوانید در مورد هر چیزی با او صحبت کنید، حتی اسراری که از بقیه ی دنیا پنهان می کنید. اما قبل از اینکه دوستتان همه ی رازهایش را به شما بگوید باید اعتماد او را جلب کنید، رازهای دیگران را پیش دوستتان بازگو نکنید، پشت سر دیگر دوستانتان بد گویی نکنید و صداقت داشته باشید.

 

  1. روی خصوصیات خوب خود تأکید کنید. ویژگی های خوب و منحصر به فرد خود را بروز دهید. به دیگران نشان دهید چه چیزی باعث می شود از دیگران متمایز باشید. در مورد علایق و سرگرمی های خود صحبت کنید. کمی در مورد گذشته ی خود با دوستانتان حرف بزنید. از به اشتراک گذاشتن داستان های هیجان انگیز خود نترسید، نشان دهید که به عنوان یک دوست شخصیت جذابی دارید. شوخی کردن، حرف زدن در مورد اطلاعات عمومی و علایق از شما یک فرد جذاب می سازد که وقت گذرانی با او نوعی خوش گذرانی خواهد بود. دقت کنید خواسته یا ناخواسته خود واقعی تان را برای جلب نظر دیگران پنهان نکنید.

 

  1. با دوستان خود در تماس باشید. مشغله ی کاری بهانه ی خوبی برای فراموش کردن دوستان نیست چرا که پس از مدتی ممکن است واقعا دوست خود را از دست بدهید. حفظ دوستی کار سختی است و باید برای آن وقت صرف کنید. یک پیام کوتاه می تواند این حس را به دوستتان بدهد که به یادش هستید و او را فراموش نکردید. بازیابی دوستی های از دست رفته کار سخت و گاه غیر ممکنی است پس مراقب میزان ارتباط با دوستان تان باشید.

 

  1. دوستان خود را هوشمندانه انتخاب کنید. رفتار و منش دوستان تاثیر بسیاری بر روی زندگی شما می گذارد پس بهتر است دوست خود را طوری انتخاب کنید که تاثیرات مخرب روی شما نداشته باشد. با گسترش دایره ی دوستی متوجه می شوید بعضی از دوستی ها مناسب نیستند و بهتر است تمام شوند. تمام کردن یک رابطه ی دوستانه سخت است پس در انتخاب دوست دقت کنید و اگر مجبور به قطع یک رابطه ی ناسالم شدید دقت کنید که نیاز به زمان دارید تا فراموش کنید و دیگر بابت آن غمگین نباشید.

داشتن دوست روابط اجتماعی شما را بهبود می بخشد و زندگی را زیبا می کند، دوستان خود را با دقت انتخاب کنید، در حفظ روابط خود دقیق باشید و از دوستان بد با تاثیرات نامناسب دوری کنید.

توسط ویکیچه

نظرات بسته هستند.