چطور پس انداز کنیم

بیشتر ما درآمد داریم اما هیچ پس اندازی نداریم. نداشتن پس انداز در دراز مدت تبدیل به مشکلی اساسی می شود و بعد از مدتی می بینید که هر چقدر کار می کنید،هنوز هشتتان گرو نُهتان است. در این نوشته از ویکی چه قرار است 48 ایده برای کاهش هزینه ها و پس انداز به شما بدهیم تا یاد بگیریم که چطور پس انداز کنیم .

48 روش برای پس انداز کردن

چطور پس انداز کنیم: نکات عمومی پس انداز کردن

  1. پس انداز برای مواقع ضروری. یک کارت بانکی بدون پیامک یا یک قلک تهیه کنید و سعی کنید از واریزهای کم شروع کنید، هفته ای 100 هزار تومان برای مواقع ضروری کنار بگذارید و قبل از اینکه واقعا به آن نیاز پیدا کنید، دست به این پس انداز نزنید.
  1. مخارج خود را شناسایی کنید و کم کنید. در طی هفته و یا یک ماه تمام رسیدهای خود را نگه دارید و در پایان به دسته هایی مثل خوراک، پوشاک، بنزین و خرید تقسیم کنید. پایان ماه متوجه خواهید شد بیشترین هزینه ی غیر ضروری شما کجاست و با حذف این هزینه می توانید پس انداز بیشتری داشته باشید.

 

  1. از سیستم تقسیم پول در پاکت استفاده کنید. مقدار مشخصی پول نقد به نیازهای ضروری خود اختصاص دهید. مثلا در هفته یک پاکت برای خرید، یک پاکت برای غذا خوردن در ستوران، یک پاکت برای بنزین، هزینه ی تاکسی، هزینه ی میان وعده و مانند این ها در نظر بگیرید و خودتان را متعهد کنید که بیشتر از میزان پول داخل پاکت خرج نکنید، به این شکل در خرج کردن پول صرفه جویی کردید.

 

  1. برای کمتر خرج کردن هدف مشخص کنید. گاهی اوقات ولخرجی های ما ناشی از فراموش کردن نیازهای آینده است. برای پس انداز کردن هدف مشخص کنید، مانند شهریه ی دانشگاه، شهریه ی باشگاه، گرفتن وام، خرید دوربین و … .

 

  1. پول را از دسترس خود خارج کنید تا صرفه جویی در شما نهادینه شود. ایجاد محدودیت در نقدینگی در طولانی مدت باعث می شود شما در خرج کردن محتاطانه رفتار کنید و صرفه جویی عادت شما شود.

 

  1. هدف های کوچک برای پس انداز در نظر بگیرید. به طور مثال شما 6 ماه دیگر به 500 هزار تومان پول نیاز دارید، به جای فکر کردن به عدد 500 هزار تومان کافی ست شما ماهی 100 هزار تومان پس انداز کنید. با این روش شما پس از 6 ماه 100 هزارتومان اضافه خواهید داشت.

 

  1. پس انداز بازنشستگی را فراموش نکنید. نیروی جوان در ابتدای راه تحصیل و کار معمولا اصلا به بارنشستگی فکر نمی کند در حالی که بهترین زمان برای پس انداز و فکر کردن به دوران بازنشستگی در جوانی است که ما انرژی و ذهن فعال داریم.

 

  1. از مزایای بیمه در زمان اشتغال غافل نشوید. اینکه کارمند جایی باشید و شما را بیمه کنند بسیار برای آینده ی شما و دوران بازنشستگی خوب خواهد بود پس در انتخاب شغل و بررسی گزینه ها به این نکته دقت کنید. در واقع داشتن شغلی که کارفرما شما را بیمه کند هم یک پس انداز طولانی مدت است و هم یک صرفه جویی در هزینه های پزشکی است.

 

  1. اگر سودی به سرمایه ی شما تعلق می گیرد یا عیدی و سنوات از محل کار خود دریافت می کنید پس انداز کنید. پس انداز کردن هدایا در طولانی مدت می تواند برای شما اندوخته ی مالی قابل توجهی ایجاد کند.

 

  1. یک برنامه ی دقیق برای پس انداز به شما کمک می کند که از اهداف کوچک به اهداف بزرگ برسید. به طور مثال پس انداز ماهانه ی شما می تواند سرمایه ای شود که با آن وام بگیرید و با وام ماشین خریداری کنید.

 

  1. هزار تومن هم هزار تومن است! در پرداخت هر هزار تومان دقیق باشید و سعی کنید پس انداز را با ارقام کوچک انجام دهید، در واقع حتی از یک ریال خود ساده نگذرید.

 

  1. از قانون 24 ساعت استفاده کنید. وقتی در بازار به طور ناگهانی تصمیم به خرید یک کفش گران می گیرید به خانه برگردید و 24 ساعت صبر کنید و اگر هنوز فکر می کنید به آن کفش نیاز دارید حالا برای خرید آن اقدام کنید. معمولا بعد از 24 ساعت ما یا محصول مورد نظر را فراموش میکنیم یا از خرید آن پشیمان می شویم.

 

  1. در ازای نخریدن به حساب بانکی خود جایزه بدهید. اگر یک وسیله را بازسازی می کنید یا وسیله ی قدیمی خود را مجدد استفاده می کنید در حالی که دوست دارید یک مدل جدیدش را بخرید، می توانید به قیمت وسیله ی جدید به حساب خود پول واریز کنید و از بیشتر شدن پس اندازتان لذت ببرید.

 

  1. محاسبه ی قیمت خرید با درآمد یا ساعت کارتان به شما کمک می کند درک بهتری از هزینه ها داشته باشید. برای مثال یک کیف 100 هزارتومانی برابر با درآمد چند ساعت کار شماست؟

 

  1. اشتراک ایمیل های بازاریابی یا صفحات فروش محصولات را لغو کنید. هر چه تبلیغات بیشتر جلوی دید شما باشند شما بیشتر برای خرید وسایل غیر ضروری ترغیب خواهید شد.

 

 

چطور پس انداز کنیم: نکات مالی  پس انداز کردن

  1. روی کارت بانکی خود یک یادآور ایجاد کنید تا هنگام استفاده از خودتان بپرسید بیشتر از حد مجاز خرج نکردید؟ آیا به میزان مورد نیاز در این ماه پس انداز کردید؟ یک علامت با ماژیک یا یک چسب رنگی روی کارت می تواند به عنوان یک یادآور برای شما عمل کند.

 

  1. وام های خانگی معتمد مراکزی هستند برای پس انداز پول های خیلی کم که به شما کمک می کند درآمد خود را حساب شده خرج و پس انداز کنید.

 

  1. سعی کنید بدهی و قسط های متعدد و زیاد نداشته باشید. با درآمدتان به صورت ماهانه دراولین فرصت بدهی ها را پرداخت کنید زیرا ممکن است جریمه شوید و مدیریت درآمد از دستتان خارج شود.

 

  1. یک کارت بانکی با موجودی محدود داشته باشید تا نتوانید بیشتر از حد مجاز در ماه خرج کنید. در طولانی مدت این روش موجب صرفه جویی زیادی در هزینه ها می شود.

 

  1. اگر برایتان ممکن است به صورت سالانه صورتحساب های کلی خود را بررسی کنید. میزان درآمد، اجاره ی خانه، خرید ماهانه و یا فصلی برای خوار و بار و لباس و …، محاسبه ی این مبالغ به شما کمک می کند بدانید چقدر درآمد داشته و چقدر خرج کرده اید و شاید بتوانید مانع از اتلاف سرمایه شوید.

 

  1. قبض ها را سر موعد پرداخت کنید زیرا ممکن است جریمه تاخیر شامل آنها شود و مجبور شوید پول بیشتری بپردازید.

 

چطور پس انداز کنیم: سرگرمی های کم هزینه

  1. برای پر کردن اوقات فراغت سرگرمی های کم هزینه انتخاب کنید. کتاب هایی که خریده اما هنوز نخواندید را بخوانید یا بازی های گروهی بدون نیاز به پول انجام دهید.

 

  1. شرکت در افتتاحیه ها، بازدید از گالری ها یا حضور در همایش های عمومی می تواند وقت شما را بدون پرداخت هزینه و به نحو خوبی پر کند.

 

  1. در دانشگاه یا محل کار برای برگزاری مراسم مختلف داوطلب شوید. با استفاده از این روش هم اوقات فراغت خوبی سپری کردید و هم ممکن است دوستان جدیدی پیدا کنید.

 

چطور پس انداز کنیم: نکات صرفه جویی در میان دوستان و خانواده

  1. برای خرید هدیه با دوستان و خانواده سقف مالی مشخص کنید. اینکه هم آنها و هم شما بدانید که چه چیزی دوست دارید هدیه بدهند یا بگیرند باعث می شود در خرج کردن پول پس انداز شود و هر فرد وسایل مورد نیاز خود را هدیه بگیرد به جای آنکه هزینه کند و خودش آن را بخرد.

 

  1. اگر فرزندی دارید بهتر است از سال های اول زندگی فرزندتان برای مدرسه و شهریه ی دانشگاه پس انداز را شروع کنید. به جای خرید اسباب بازی و لباس های زیاد می توانید همان پول را برای او پس انداز کنید و به این صورت فشار کمتری در آینده برای فراهم کردن نیازهای ضروری او تحمل خواهید کرد.

 

  1. از خریدن اجناس بی کیفیت صرفا به دلیل قیمت ارزانتر دوری کنید. خرید محصولی که کیفیت ندارد و سریع بی استفاده می شود نوعی دور ریختن پول است، چه کم و چه زیاد.

 

  1. با دوستان یا اعضای خانواده وسایل اضافه ی خود را تقسیم یا تعویض کنید. لباس هایی که دیگر سایز شما نیستند یا تکراری شده اند ممکن است برای خواهرتان اندازه، جدید و مناسب باشند در نتیجه به جای خرید می توانید از این روش استفاده کنید، شما به او لباس بدهید او به شما گوشواره یا کیف.

 

  1. یک روز در هفته را مشخص کنید و در آن هیچ پولی خرج نکنید. بیرون غذا نخورید، به جای گرفتن تاکسی پیاده روی کنید و به جای سینما در خانه تلوزیون تماشا کنید.

 

چطور پس انداز کنیم: صرفه جویی در مواد غذایی

  1. یک فلاسک کوچک تهیه کنید تا نوشیدنی مورد نظر را با آن حمل کنید و مجبور به خرید از مغازه نشوید. بهتر است برای وعده ی ناهار در محل کار از منزل غذا ببرید چون هزینه ی غذای منزل احتمالا 5 هزار تومان است اما خرید یک وعده غذا از بیرون کمتر از 20 هزار تومان نخواهد بود.

 

  1. خود را مقید کنید در هفته یا در ماه فقط یک بار به رستوران بروید یا از بیرون غذا بگیرید. هزینه ی غذای آماده اغلب عمده ترین هزینه ی ماهانه ی هر فرد است.

 

  1. برای پختن مواد غذایی و خرید آن ها لیست بنویسید. نوشتن لیست برای وعده های غذایی و خرید از سوپر مارکت به شما کمک می کند که هیجانی تصمیم نگیرید، محصولات بی استفاده نخرید و مدام مجبور نشوید غذای آماده تهیه کنید.

 

  1. در هر بار پخت غذا سعی کنید برای وعده ی بعدی هم غذا بپزید به این ترتیب در وقت و مواد اولیه صرفه جویی کردید و غذای شما دور ریز نخواهد داشت.

 

 صرفه جویی در امور سلامت

  1. از مراقبت های بهداشتی و پیشگیرانه خودداری نکنید. به عنوان مثال چکاپ پزشکی ممکن است هزینه ی ویزیت داشته باشد اما از بیشتر خراب شدن دندان و پرداخت هزینه های سنگین تر جلوگیری می کند.

 

  1. از پزشک عمومی و داروهای وطنی استفاده کنید. قبل از تجویز دارو از پزشک بخواهید اگر مشابه مناسبی برای داروی خارجی سراغ دارد به شما معرفی کنید و به این صورت می توانید از هزینه های دارو بکاهید.

 

  1. قیمت داروها را مقایسه کنید. بعضی از داروها قیمت قطعی ندارند و ممکن است در داروخانه های مختلف قیمت های متفاوتی ببینید.

 

  1. خرید از برندهای شناخته شده همیشه خوب نیست. برندهای معروف معمولا 20-30 درصد گرانتر از بقیه هستند و داروهای عمومی را نیاز نیست حتما از یک جای خاص یا از یک برند خاص تهیه کنید.

 

نکات صرفه جویی در خانه

  1. ترجیحا منزل خود را خود را بیمه کنید و برای خرید بیمه تحقیق کنید و از تخفیف شرکت ها استفاده کنید.

 

  1. اگر برای خرید از وام استفاده کردید برای شما بهتر است که هر چه زودتر وام را تسویه کنید زیرا در این حالت سود کمتری پرداخت می کنید و پس از اینکه تماما مالک خانه شدید می توانید آن را بازسازی کنید یا بفروشید و خانه ی بهتری بخرید.

 

  1. در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. از امکانات طبیعی خانه استفاده کنید تا کمتر هزینه ی برق برای لامپ یا کولرهای گازی بدهید. اگر لامپ های شما پر مصرف است لامپ کم مصرف بخرید. اگر شیر آب مشکل نشتی دارید سریعا آن را برطرف کنید.

 

  1. عایق کردن دیوارهای خانه در زمستان شما را گرم نگه میدارد و در تابستان خنک در نتیجه عایق کاری دیوارها تاثیر زیادی بر مصرف انرژی خواهد داشت.

 

  1. از نور خورشید برای روشنایی منزل در طول روز بهره ببرید. در تابستان با نصب پرده های ضخیم تر از تابش خورشید و گرم شدن منزل جلوگیری کنید.

 

  1. برای صرفه جویی در مصرف آب سردوش و شیرآلات را چک کنید و از محصولاتی استفاده کنید که حجم آب کمتری مصرف می کنند.

 

  1. در زمستان به جای افزایش دمای بخاری لباس گرم بپوشید و از اتلاف انرژی جلوگیری کنید.

 

  1. استفاده از حوله های قابل شستشو از مصرف بی اندازه ی دستمال کاغذی و دستمال های حوله ای جلوگیری می کند.

 

  1. از کوپن و تخفیف فروشگاه ها غافل نشوید. وسایل پر مصرف مثل دستمال کاغذی یا روغن را اگر بتوانید با تخفیف بیشتر بخرید تاثیر زیادی در هزینه های ماهانه ی شما خواهد داشت.

 

صرفه جویی در هزینه های رفت و آمد

 

  1. برای تمدید سالانه ی بیمه نامه ی ماشین خود از تخفیفات شرکت های رقیب استفاده کنید.

 

  1. برای برنامه ریزی یک سفر سعی کنید به همه ی سایت های فروش بلیط سر بزنید. گاهی استفاده از هواپیما به جای قطار برای شما به صرفه تر خواهد بود. از تخفیف های شرکت های فروش بلیط استفاده کنید.

 

 

در نهایت برای هزینه ها به خود سخت نگیرید، برای اینکه به جواب سوال “چطور پس انداز کنیم” برسید تنها نیاز است صرفه جویی در شما نهادینه شود تا بتوانید بر اساس اولویت ها هزینه کنید. شما حتی می تواند با سرمایه کم شروع به کسب و کار کنید

 

 

توسط ویکیچه