ثبت زیبایی یک تابلو نقاشی در قاب یک عکس فرایندی راحت و ساده است. در بهترین حالت، قاب نقاشی را جدا میکنید، آن را روی دیواری خالی قرار میدهید، سپس پایه را روبری نقاشی میگذارید و دوربین را روی آن سوار میکنید. حالا دوربین را در حالت بهینه برای عکاسی قرار میدهید و از تایمر برای گرفتن عکس استفاده کنید. این روشی مناسب برای عکاسی از هر مدل نقاشی چه آبرنگ، چه رنگ و روغن و چه اکریلیک است. عکس های زیبای خود را در وب سایت شخصی، یا fliers و یا فقط برای ثبت در خاطرات خود استفاده کنید.
- آماده سازی های لازم برای عکاسی:
- اگر ممکن است عکس را از قاب درآورید
شیشه و پِرِکسی قاب سبب انعکاس و درخشش در عکس می شود. این باعث سختتر دیده شدن جزییات و رنگهای نقاشی میشود. البته مدتی که مشغول عکاسی هستید و دارید سعی میکنید بهترین عکس ممکن را بگیرید، قاب را در جای امنی قرار دهید.
- اگر امکان آن هست تا پایان عکاسی روغن جلا به نقاشی نزنید، زیرا روغن جلا هم سبب انعکاسهای اضافی میشود. این نکات ساده را انجام دهید تا کیفیت عکس به بالاترین سطح ممکن برسد.
- اگر امکان جداسازی قاب وجود ندارد هم، با رعایت نکاتی که در ادامه میگوییم میتوانید این مدل انعکاسها را به حداقل برسانید.
- اثر خود را برای عکاسی روی یک دیوار خالی قرار دهید.
خالی بودن زمینه کمک میکند تا تابلو نقطه فوکوس عکس باشد. تابلو رو از چهار گوشهاش به دیوار بچسبانید به گونهای که در عکس کاملا صاف به نظر برسد.
- اگر این امکان وجود ندارد، روی یک سه پایه یک تابلو وایت برد و یا مقوای پهن سوار کنید و سپس تابلو را روی آن قرار دهید.
- اگر برای تنظیم صاف بودن عکس مشکل دارید از تراز استفاده کنید.
- دوربین را روی سه پایه قرار دهید.
این مهمترین نکته ممکن برای بالا بردن کیفیت یک عکس است، زیرا رزولوشن تصویر به سبب لرزشهای دست هر چند اندک باشد، کم میشود. دوربین را روی پایه بگذارید تا یک عکس خوب داشته باشید.
- اگر سه پایه ندارید، می توانید دوربین را روی کوهی از کتاب و یا جعبه سوار کنید. البته مطمئن شوید که توده کتاب و یا جعبهها روی هم سوار شده قرص و محکم ایستادهاند و خطر افتادن دوربین وجود ندارد. در ضمن در صورتی که از گوشی هوشمند خود برای گرفتن عکس استفاده میکنید، این کار گزینه خوبی است.
- فاصله دوربین را نسبت به نقاشی طوری تنظیم کنید که 90درصد ویوفایندر با نقاشی پر شود.
نقاشی باید در وسط ویوفایندر باشد، در غیر این صورت، ممکن است تناسبات و دقت نقاشی در عکس درست نباشد. سه پایه و دوربین را وسط نقاشی قرار دهید، سپس آرام آرام سه پایه را به عقب ببرید تا نقاشی حدود 90 درصد صفحه نمایش را پر کند.
- فضای خالی در کادر عکس نداشته باشید. این کار باعث میشود نقاشی سخت تر دیده شود و اگر مجبور شوید فضاهای خالی را اصطلاحا کات کنید، کیفیت تصویر کاهش پیدا میکند.
- اگر چارچوب تابلو نقاشی شما در ابعاد پرتره است، باید 90 درجه دوربین را بچرخانید تا طبق همین قاعده اثر 90٪ صفحه نمایش را پر کند.
- روش: از بهترین حالت تنظیمات برای گرفتن عکس استفاده کنید.
2-1 اپرچر یا روزنه دوربین خود را روی F8 تنظیم کنید.
روزنه های عریض تر، مثل F8، عمق میدان و فوکوس کمتری ایجاد می کند که باعث میشود تصویر روشنتر و واضح تر ثبت شود. عموما چرخندهای کنار دکمه شاتر قرار دارد که علامت + و – کنار آن وجود دارد، این چرخنده برای تنظیم اپرچر است، آن را روی F8 قرار دهید. به ویوفایندر و یا صفحه نمایش دوربین نگاه کنید تا عدد اپرچر را پیدا کنید. عدد با چرخاندن چرخنده عوض میشود.
- اگر دوربین به شما اجازه تغییر اپرچر نمیدهد، باید دوربین را در حالت تنظیمات دستی قرار بگیرد. برای تغیر به حالت تنظیمات دستی باید شاخص قرار گرفته در قسمت فوقانی دوربین را روی حالت “m” قرار دهید.
- اگر عکس را با گوشی هوشمند میگیرید، روی صفحه نمایش بر روی نقاشی ضربه بزنید تا به صورت خودکار فوکوس روی عکس قرار بگیرد. این کار مشابه افزایش تنظیم اپرچر دوربین است.
2-2 ISO دوربین را روی 100 تنظیم کنید.
ISO شاخصی است که میزان نور تصویر شما را تعیین میکند. ISO بالا به معنای تصاویر روشن تر و ISO پایین عکسهای تاریکتری را ایجاد میکند. ISO 100 مناسب برای محیطهای داخلی یا استودیوها در روزهای ابری است. برای تغییر ISO از تنظیمات آن استفاده کنید.
- اگر در یک اتاق تاریک عکس میگیرید ، سطح ISO را افزایش دهید. اگر در یک اتاق روشن هستید، سطح ISO را کاهش دهید. بهتر است با سطوح مختلف ISO عکس بگیرید تا عکس به آن شکل که نقاشی در واقعیت به نظر میرسد، نزدیک شود.
- اگر برای تنظیمات ISO خود دچار مشکل شدید، از دفترچه راهنمای دوربین، دستورالعمل تغیرات ISO را مطالعه کنید.
- اگر از گوشی هوشمند استفاده می کنید، روی نقاشی روی صفحه خود ضربه بزنید. در گوشیهای همراه به صورت خودکار سطح ISO تغییر میکند و تشعشعات اضافی عکس را به حداقل میرساند.
2-3 اگر امکان آن هست عکس را در یک روز ابری در اتاقی دارای پنجره بگیرید.
روزهای ابری انعکاس اضافی را کم و حتی بهتر از آن نوردهی طبیعیای را برای شما مهیا میکند. از عکاسی در نور مستقیم آفتاب پرهیز کنید، زیرا نور خورشید سبب ثبت نادرست رنگهای نقاشی شما میشود. همچنین بهتر است عکاسی در میانه روز باشد تا از سایههایی که از نورهای کم ناشی از نور اول صبح و یا عصر است، اجتناب کنید.
- اگر در اتاقی بدون پنجره باید عکاسی کنید، نور سقف را روشن و از زیر نور 45درجه به تابلو بتابانید، این کار تا حد امکان انعکاسهای اضافه در عکس را حذف میکند.
- هرچند عکاسی با نورهای طبیعی بهتر است. اما اگر قرار است از یک اثر در موزه عکس بگیرید، از همان تنظیمات نور فضای موزه بهره بگیرید.
2-4 تنظیمات وایت بالانس دوربین را روی حالت cloudy قرار دهید.
تنظیمات وایت بالانس دمای رنگهای عکس را تعیین میکند. این شاخص اگر اشتباه تنظیم شود ممکن است عکس زیادی نارنجی و یا زیادی آبی به نظر برسد. اگر در یک روز ابری عکس برداری میکنید، تنظیمات وایت بالانس دوربین را روی حالت cloudy دوربین قرار دهید.
اگر شما با نور مصنوعی عکس برداری میکنید، وایت بالانس را روی حالت studio و یا inside option قرار دهید.
اگر از گوشی همراه برای گرفتن عکس استفاده میکنید، دوربین به صورت خودکار تنظیمات وایت بالانس را متعادل میکند.
2-5 فلش دوربین را خاموش کنید.
فلش رنگهای تابلو را بیش از حد روشن و دیدن جزییات طرح را سخت می کند. برای این کار میتوانید یا شاسی فلش را پایین نگهدارید و یا از تنظیمات دوربین، فلش را خاموش کنید.
- اگر دوربین هشداری در رابطه با نور کم محیط داد، آن را نادیده بگیرید.
- اگر با گوشی همراه میخواهید عکس بگیرید، یا در تنظیمات دوربین فلش را خاموش کنید و یا دست خود را روبروی فلش قرار دهید تا نور فلش پخش شود.
2-6 دوربین را روی حالت فوکوس خودکار تنظیم کنید.
تنظیمات فوکوس خودکار سادهترین و بهترین روش برای یک عکس واضح و بدون هاله است. تنظیم دوربین در حالت فوکوس خودکار به دوربین اجازه میده که بهترین عمق فوکوس را برای عکس شما پیدا کند، که این بهترین روش برای جلوگیری از ثبت یک عکس مات است.
- اگر از گوشی همراه استفاده میکنید باید بدانید به صورت پیش فرض دوربین روی حالت فوکوس اتوماتیک تنظیم شده است.
2-7 برای جلوگیری از هرگونه لرزشی از تایمر استفاده کنید.
خود عمل فشردن دکمه شاتر سبب لرزش دوربین میشود که عکس را کمی مات میکند. برای بهینه کردن کیفیت عکس، تایمر خودکار را روشن کنید تا عکس چند ثانیه بعد از فشردن شاتر، ثبت شود.
- تایمر را حداقل روی سه ثانیه قرار دهید تا لرزشهای احتمالی بعد از فشردن شاتر از بین رفته باشد.
سلام من واقعا با این سایت عکس های بسیار باکیفیت با گوشی همراه خودم از اثر های هنری خودم گرفتم امید وارم برای شما هم همین طور باشه 🙂