رزومه نویسی یک هنر است و برای داشتن آن مانند بیشتر مهارت های اصلی، آموزش و تمرین لازم است. یک رزومه خوب به عنوان گذرنامه برای مرحله بعدی شغلی شما شناخته می شود پس باید نوشتن آن را جدی بگیرید. رزومه باید شامل ذکر سوابق کاری، مهارت ها و تحصیلات شما باشد و باید داستان شما که چرا و چگونه اینجا هستید را بیان کند. این مطلب از ویکیچه سعی دارد ساده ترین جواب برای سوال ” چگونه رزومه بنویسیم ” را به شما ارائه دهد.
چگونه رزومه بنویسیم در 8 مرحله ساده
مرحله 1: آماده نوشتن رزومه شوید.
نام و آدرس شرکتی که در آن کار کرده اید
تاریخ استخدام
شرح مختصر وظایف و مسئولیت های شما در شغل قبلی
لیستی از مهارت های مهم که می خواهید در رزومه برجسته کنید
نام تمام مقاطع و مدارک دانشگاهی
کپی از هر گونه گواهینامه حرفه ای، مجوز یا آموزش ویژه ای که کسب کرده اید و تاریخ تکمیل آن
مرحله 2: یاد بگیرید داستان خود را تعریف کنید.
در پاسخ به سوال چگونه رزومه بنویسیم بهتر است پس از اینکه اطلاعات بالا را جمع آوری کردید به آنچه می خواهید یک کارفرما درباره شما و دستاوردهای شغلی یا تحصیلی شما بداند، فکر کنید. رزومه نباید صرفا لیست خسته کننده ای از سوابق و مهارت های شما باشد، شما باید بتوانید تجربیات و مراحل طی کردن مسیر شغلی تان تا امروز را با تاکید بر توانایی ها و خواسته ها بیان کنید، بگویید چطور شد که وارد این حرفه شدید، چه چیزهایی یاد گرفتید و از بودن در جایگاه شغلی جدید چه می خواهید.
برای شروع بهتر است آگهی استخدام را دقیق بخوانید تا متوجه شوید کارفرما به دنبال چه شخصی است و چه چیزی در ذهن دارد.
کارفرما برای حل چه مشکلی نیاز به استخدام فرد جدید دارد؟
چه مهارت هایی برای این شغل مورد نظر کارفرما است؟
داستان خود را چطور می توانم با نیازها و سوالات کارفرما منطبق کنم؟
در مرحله بعدی اطلاعاتی را که یادداشت کرده اید به روش های زیر بیان کنید: در پاسخ به سوال اول یک یا دو جمله از سوابق کاری خود بگویید، برای جواب به سوال دوم مهارت های مهم خود را برجسته کنید و سعی کنید در نهایت با نیازهای تعریف شده در عنوان شغلی جدید علایق و توانایی های خود را بیان کنید.
مرحله 3: یک الگو برای نوشتن رزومه انتخاب کنید.
الگوی روزمه را باید بر اساس شخصیت، احساسات و کاری که برای آن قصد نوشتن روزمه دارید انتخاب کنید. آیا کسب کاری که قصد دارید برای آن روزمه بنویسید محافظه کار است یا خلاق؟ میانه رو است یا مقید به اصول خاص؟ به طور مثال اگر برای یک شرکت حقوقی یک روزمه ی خلاق و عجیب بفرستید احتمالا چندان از آن استقبال نخواهد شد، بنابراین سلیقه ی مخاطبان خود را با دقت در نظر بگیرید.
آیا عنوان شغلی که می خواهید برای آن روزمه بنویسید در مشاغل مختلف واحد است؟ در نتیجه می توانید یک الگوی روزمه ی خاص را با تغییرات جزئی در همه جا با خیال آسوده ارائه دهید.
مرحله 4: برای روزمه قالب انتخاب کنید.
در فرآیند یادگیری ” چگونه رزومه بنویسیم” بهتر است پس از یادگیری نوشتن موارد اصلی به ظاهر رزومه بپردازید و یک قالب برای روزمه انتخاب کنید. قالب رزومه به نحوه قرار گیری بهتر اطلاعات و نکات اصلی کمک می کند و قالبی که انتخاب می کنید به عوامل مختلفی از جمله سابقه کار، مهارت ها و شغل شما بستگی دارد. با توجه سلیقه و مهارت می توانید قالب خود را بسازید یا با جستجو در اینترنت یک قالب رزومه مناسب دانلود کنید.
مرحله 5: بخش های ضروری رزومه
قالب های رزومه ممکن است در شکل و رنگ متفاوت باشد اما همه دارای 5 بخش اصلی هستند که شما باید اطلاعات خود را در قالب این 5 بخش دسته بندی کنید.
اطلاعات سربرگ
در سربرگ رزومه نام و نام خانوادگی خود را بنویسید. اگر مایلید با اسم دیگری شما را صدا بزنند این مورد را در مصاحبه ذکر کنید نه در اطلاعات روزمه. شماره تماس، ایمیل و آدرس محل سکونت خود را دقیق بنویسید. اگر وبسایت حاوی نمونه کار دارید بهتر است آدرس آن را قید کنید.
خلاصه ی حرفه ای
در یک جمله شغلی که متقاضی آن هستید و چند مورد از مهمترین مهارت ها و موفقیت های خود را ذکر کنید. از یک زبان قانع کننده استفاده کنید تا کارفرما را متقاعد کنید که شرایط شما در راستای اهداف شرکت است.
ذکر مهارت ها
با مراجعه به آگهی شغلی و تأکید بر مهارت های ذکر شده در آن، مرتبط ترین مهارت های خود را در رزومه قید کنید.
سابقه ی کار
این بخش را تنها با مسئولیت های خود پر نکنید بلکه از تاثیر این مسئولیت ها بر زندگی و کسب تجربیات نیز نکته هایی بگویید. سعی کنید هر مسئولیت و تجربه را به عنوان یک نقطه ی مهم در زندگی بیان کنید.
تحصیلات
در این قسمت از بالاترین مدرک تحصیلی خود شروع کنید و تاریخ فارغ التحصیلی و نام دانشگاه را ذکر کنید. اگر گواهینامه ای برای مهارت های خود دارید و یا جایزه ای کسب کردید در این قسمت نام ببرید.
مرحله 6: قالب رزومه را چک کنید.
یکی از مهمترین اصول برای اینکه یاد بگیریم چگونه رزومه بنویسیم چک کردن مجدد محتویات و شکل رزومه است.
تعداد صفحات
بهتر است رزومه بیشتر از یک صفحه نباشد اما اگر کارفرما جزئیات بیشتری خواست یا سابقه ی کاری شما بیش از یک دهه بود می توانید برای بیان هر دهه سابقه کاری یک صفحه در نظر بگیرید.
حاشیه
فراموش نکنید که یک نوشته ی رسمی باید حاشیه داشته باشد. حاشیه از هر طرف نباید بیشتر از 1.5 سانتیمتر باشد.
فونت
فونت رسمی مناسب می تواند ARIAL یا B LOTUS باشد، برای فارسی از B Zar استفاده کنید. اندازه ی فونت مناسب متن رسمی نیز معمولا بین 12 تا 14 است.
محل قرار گیری متن
بهتر است عنوان را به صورت برجسته وسط صفحه قرار دهید، متن اصلی را از سمت راست شروع کنید و تاریخ ها را در سمت چپ صفحه درج کنید.
مرحله 7: متن روزمه را تصحیح کنید.
اگر رزومه ی شما عالی باشد اما غلط های املایی و دستوری داشته باشد در نگاه اول کارفرما را ناامید خواهد کرد. بهتر است قبل از ارسال رزومه آن را حداقل دو بار با دقت بخواهید و اگر اشکالی وجود داشت تصحیح کنید. برای اطمینان می توانید از یک دوست معتمد بخواهید روزمه ی شما را از زاویه دید کارفرما بررسی کند زیرا ممکن است شما بعضی از اشتباهات را نبینید.
مرحله 8: رزومه خود را ارسال کنید.
با توجه به اینکه چگونه باید روزمه را ارسال کنید می توانید آن را پرینت کنید یا ایمیل بزنید. اگر قصد دارید رزومه ی خود را به صورت آنلاین ارسال کنید بهتر است از قبل بپرسید که کارفرما مایل است با چه فرمتی روزمه را دریافت کند، pdf و word دو فرمت رایج رزومه است.