نحوه دریافت خسارت تاخیر از بورس کالا

آبان 1402: زهرا حسین زاده، رییس اداره پایش تحویل شرکت بورس کالا، در خصوص تاخیر در تحویل برخی از خودروهای فروخته شده در بورس کالا طی ماه‌های گذشته، می‌گوید مشتریانی که موفق به تحویل به موقع خودرو (در موعد مقرر) نشدند و تا 30 روز پس از سررسید، اعتراض خود را به شکل مکتوب از طریق کارگزار خریدار، به بورس کالا اعلام کردند، امکان اخذ خسارت تاخیر در تحویل خودرو برای آنان فراهم است.

براساس آخرین آمارهای شرکت بورس کالا، تاکنون برای تعداد 1185 مورد اعتراض، براساس 0.25 درصد ارزش قرارداد، محاسبه خسارت انجام شده و مبلغ 41 میلیارد و 600 میلیون تومان نیز بابت سود تاخیر در تحویل خودرو، پرداخت یا در جریان پرداخت قرار گرفته است.

پرداخت خسارت تاخیر به خریداران از بورس

شهریور 1402: مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، عنوان کرد تاخیر در تحویل خودرو به طور سنتی توسط خودروسازان، همیشه وجود داشته و جریمه این کار جریمه حداقلی بود. در پرداخت خسارت تاخیر به خریداران خودرو از بورس کالا، جریمه تاخیر در تحویل خودرو آنقدر بالاست که یک انگیزه مضاعفی به خودروساز می‌دهد که هر چه سریع‌تر خودرو‌ها را تکمیل کند و تحویل مشتری‌ها بدهد.

وی افزود بر اساس دستورالعمل‌های تسویه بورس کالا، جریمه تاخیر هر نوع کالا 0.25 درصد در روز است که در سال 50 تا 60 درصد یا حتی بیشتر می‌شود. پرونده‌هایی که تاخیر تحویل خودرو در آن‌ها بوجود آمده در بورس کالا بررسی می‌شود. ایران خودرو تا الان 10 میلیارد تومان بابت جریمه تحویل خودرو به خریداران خودرو از بورس پرداخت کرده است.

میزان سود تاخیر در فروش فوق العاده خودرو

تیر 1402: موسوی، معاون نظارت بر کالا‌های سرمایه‌ای سازمان حمایت، درباره سود مشارکت ثبت نام کنندگان خودرو و نحوه پرداخت آن توضیح داد فارغ از مصوباتی که شورای رقابت به عنوان متولی دنبال می‌کند، بحث سود مشارکت به عنوان آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو برمی‌گردد. مصوبه هیئت وزیران در سال 95 مصوب شده است و این مصوبه کماکان ساری و جاری هست براساس نوع قراردادی که یک متقاضی با شرکت خودروساز منعقد می‌کند، موضوع قابل رصد و پیگیری هست.

وی افزود قراردادی که بین خودروساز و متقاضی منعقد می‌شود باید مبانی تحویل، زمان تحویل، سودمشارکت و سود تاخیر در آن قید شده باشد و این قرارداد، قرارداد دوجانبه‌ای باشد و اگر برای فروش به صورت تحویل فوری قراردادی منعقد شود، حداکثر تحویل 30 روزه است و قاعدتا سود مشارکتی لحاظ نشده است. سود جبران تحویل تاخیر در قرارداد تحویل فوری 2.5 درصد ماهیانه است. اگر زمان تحویل خودروی خریداری بیشتر شد و در فاکتور سود تاخیر قید نشده، حتما می‌تواند با اسناد و مدارک از طریق تارنمای سازمان حمایت و هم از طریق سامانه 124 و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت 31 استان به دبیرخانه مراجعه کنند و اسناد و مدارک را ارائه کنند اعداد و ارقام سود مشارکت و سود جبران تاخیر در تحویل خودرو حتما پیگیری می‌شود و به متقاضی آن مبلغ حتما برگردانده خواهد شد.

نحوه دریافت جریمه تاخیر در تحویل

خرداد 1402: حسن الهیاری، مدیرکل نظارت بر کالا‌های فلزی و معدنی سازمان حمایت، اظهار کرد خودروسازان جریمه دیرکرد خرید خودرو متقاضیان را باید پرداخت کنند و با متخلفان برخورد می‌شود. در حال حاضر همه متقاضیان خرید خودرو جریمه دیرکرد را دریافت کرده‌اند؛ این موضوع از سمت سازمان حمایت قابل پیگیری است و هیچ مشکلی در پرداخت دیرکرد نداریم. خودروسازانی که جریمه دیرکرد را پرداخت نکنند به تعزیزات معرفی می‌شوند.

وی افزود اکنون برخی خودروسازان در پرداخت جریمه دیرکرد مشکل دارند، اما موضوعی نیست که قابل پیگیری نباشد. متقاضیان خرید خودرویی که تاکنون جریمه دیرکرد را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند به سازمان صمت استان تهران و سایر استان‌ها مراجعه کنند و شکایت خود را ثبت کنند. در ضمن جلساتی با نماینده خودروسازان برگزار خواهد شد که در آن به شکایت‌ها رسیدگی می‌شود.


اخبار تحویل خودرو

source

source

توسط wikiche.com