براساس لایحه بودجه سال 1403 تا پایان امسال درآمد کسب و کارهای اشخاص حقیقی که در سکوهای داخلی فعال بودند، مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

آنطور که در بند خ تبصره عوارض و مالیات بودجه سال 1403 آمده است، در راستای حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال و تشویق کسب‌و‌کارهای اینترنتی به استفاده از پلتفرم‌های داخلی، معافیت مالیاتی برای یک سری کسب‌وکار در نظر گرفته شده است.

بر این اساس تا پایان سال 1402، آن دسته از کسب‌وکارهای اشخاص حقیقی که در پلتفرم‌های داخلی مورد تأیید وزارت ارتباطات فعال هستند، مشمول نرخ صفر مالیاتی می‌شوند. البته این دست کسب‌وکارها بایستی تا پایان سال 1401 فاقد پرونده مالیاتی باشند.

از پاییز سال 1401 و اعمال محدودیت‌های شدید روی اینترنت و فیلتر اینستاگرام به عنوان یکی از مسیرهای اصلی درآمدزایی در فضای مجازی، مشوق‌هایی برای فعالیت در پلتفرم‌های داخلی در نظر گرفته شد. یکی از این مشوق‌ها بحث معافیت مالیاتی بود که در بودجه سال 1402 نیز به آن اشاره شده بود.

طبق لایحه بودجه امسال، برای کسب‌و‌کارهای اینترنتی حقیقی که در پلتفرم‌های داخلی فعالیت داشتند، معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده است. همچنین اعلام شد جرائم مالیاتی سالیان قبل این کسب‌و‌کارهای مشمول بخشودگی می‌شود.

آنطور که پیداست حاکمیت تلاش دارد تا از طریق موضوعی نظیر معافیت مالیاتی برای فعالیت در شبکه‌های بومی، مشوقی برای هدایت کاربران به فعالیت در پلتفرم‌های داخلی باشد. آمارهای مختلفی نیز از سوی وزارت ارتباطات درباره کاربران فعال میلیونی پلتفرم‌های داخلی منتشر می‌شود، با این حال در شبکه اجتماعی فیلتر شده اینستاگرام دستیابی به بازدیدهای چند میلیونی طی چند ماه اخیر امری عادی شده است.

چندی پیش رشیدی، نماینده مجلس نیز مدعی شد تعداد کاربرانی که از استوری‌های اینستاگرام او بازدید می‌کنند با قبل از فیلترینگ، تفاوتی ندارد.

source

توسط wikiche.com