به گزارش ایلنا و بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی – وزیر آموزش و پرورش در آیین اختتامیه شانزدهمین دوره لیگ علمی پایا که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: هر کجا بسیج و تفکر بسیجی جاری و ساری شده، آثار شگفت‌انگیز و ماندگاری بر جای گذاشته است و این آثار ماندگار به برکت خون شهدا و مجاهدت ایثارگرانی است که فرهنگ بسیج را در نظام ما جاری کردند. 

وی با بیان اینکه امروز حمایت از نخبگان و دانش‌آموزان سرآمد و پیشتاز، سیاست اصولی نظام حکمرانی علمی جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: دلیل تاکید رهبر معظم انقلاب در حمایت از نخبگان این است که نتیجه این حمایت، امید و آینده‌سازی است و این امر نیاز قطعی جامعه ماست. محصول حمایت از نخبگان نیل به این باورهاست که ما می‌توانیم، راه پیشرفت وجود دارد و آن را می‌یابیم یا می‌سازیم و آینده کشور را شکوفا کنیم.

صحرایی با بیان اینکه  در گذشته نه چندان دور وقتی می‌خواستیم حرکت به سوی دستاوردی را آغاز کنیم عده‌ای می‌گفتند نمی‌توانیم، افزود: ۳ دهه پیش وقتی شهید طهرانی‌مقدم با دست خالی به فکر ساخت موشک‌هایی بود که خواب را از  چشم دشمنان این کشور ربوده، بعضی می‌گفتند نمی‌توانیم، ولی این استاد شهید دانشگاه شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش گفت؛ فقط آدم‌های ضعیف به اندازه بودجه و امکانات‌شان کار می‌کنند. 

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: آن روزی که شهید شهریاری و شهید رضایی‌نژاد و شهیدفخری‌زاده و دیگر شهدای هسته‌ای، کار خود را شروع کردند تحریف‌کنندگان می‌گفتند راه به جایی نمی‌برند اما امروز در مرز  دانش‌های دنیا هستیم.

وی با بیان این نکته که تفکر بسیجی یعنی اینکه ما اگر بخواهیم، می‌توانیم گفت: ما یا راهی خواهیم یافت یا خواهیم ساخت. این همان چیزی بود که این شهیدان را قیمتی و ماندگار کرد و سند تحول بنیادین می‌خواهد امثال همین امیدآفرینان را تربیت کند. این سند می‌گوید دانش‌آموزانی را تربیت کنیم که در شش ساحت، تربیت شوند تا هم خود قوی شوند و هم ایران را قوی کنند. این سند وقتی اجرا شود دانش‌آموز وطن‌دوست، بانشاط، با اعتماد به نفس و جهانی‌اندیش تربیت خواهد شد.

صحرایی ادامه داد: برخی همواره بر طبل ما نمی‌توانیم می‌کوبند. باید هوشیار باشیم که تحریف کنندگان خطرناک‌تر از تحریم کنندگان هستند.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه یک دقیقه تاخیر در اجرای سند تحول بنیادین، خیانت به آینده ملت ایران است، گفت: پیام این سند این است که اگر این سند اجرا شود، مدارس قوی می‌شوند و مدرسه قوی یعنی ایران قوی.

صحرایی در ادامه با اشاره به برگزاری لیگ علمی پایا گفت: لیگ علمی پایا یک لیگ خلاق است و در چهارچوب بندهای متعددی از سند تحول بنیادین اجرا شده است. از صمیم قلب از بسیج دانش‌آموزی قدردانی می‌کنم که در پیاده کردن آن چیزهایی که برای قوی شدن آینده این کشور مهم است، همیشه پیشگام و پیشرو بوده است.

وی با یادآوری اینکه بسیج در هفته‌های اخیر مظلومیت کودکان غزه را به جهان نشان داد و پویش فریاد عروسک‌ها را راه انداخت و همزمان در حوزه علمی نیز این لیگ را اجرا می‌کند، افزود: این همان تفکری است که سند تحول بنیادین به دنبال تحقق آن است. از این حیث در مقام وزیر آموزش و پرورش، صمیمانه از بسیج، بسیجیان و بسیجی‌اندیشان تشکر می‌کنم.

صحرایی با بیان اینکه تعلیم و تربیت ۲ بُعد رسمی و غیررسمی دارد، گفت: بُعد رسمی همان کتاب‌های درسی است اما بُعد غیررسمی، در تشکل‌هایی مانند بسیج دانش آموزی، سازمان دانش آموزی، مجلس دانش آموزی و مانند آنها تجلی پیدا می کند. 

وی در ادامه به اقدامات آموزش و پرورش در حوزه نخبگانی اشاره کرد و گفت: پس از یک دوره خاموشی خسران‌بار خوشبختانه در این دولت، مرکز دانش‌پژوهان را از نو تاسیس کردیم و به‌زودی یک ساختمان به عنوان خانه نخبگان ایجاد خواهد شد. در سال ۱۴۰۱ با کسب بیش از ۲۰ مدال طلا سال تاریخی نخبگان را جشن گرفتیم.

وزیر آموزش و پرورش  افزود: رئیس‌جمهوری، هدیه ویژه‌ای به دانش‌آموزان مناطق محروم دادند و پذیرفتند که هزینه تحصیل دانش‌آموزان مناطق محروم در مدارس سمپاد را پرداخت کنند و به همین خاطر شاهد رشد ۴۵ درصدی حضور این دانش‌آموزان در مدارس سمپاد در سال تحصیلی جاری بودیم. سازمان سمپاد هم در صدد ارتقای کیفیت آموزش و پرورش در این مدارس است.

وی گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور نیز باعث شد سهم موسسات کنکوری در پذیرش داوطلبان در دانشگاه‌ها کاهش پیدا کند.

صحرایی در پایان تاکید کرد: همه این تحولات برای آن است که استعدادهای شما دانش‌آموزان که سرمایه این کشور و عامل برتری این کشور است به‌خوبی شکوفا و زمینه‌ساز ساختن آینده ایران عزیز شود.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه این آیین از پوستر اولین المپیاد بین‌المللی علمی دانش‌آموزی جهان اسلام رونمایی و از برگزیدگان این المپیاد تقدیر کرد.

source

توسط wikiche.com