براساس گزارش نیویورک تایمز، استقرار پهپادهای کنترلشده با هوش مصنوعی که میتوانند تصمیمات مستقلی درمورد کشتن اهداف انسانی بگیرند، به واقعیت نزدیکتر شده است. تسلیحات خودمختار مرگبار که میتوانند اهداف را با استفاده از هوش مصنوعی انتخاب کنند، توسط کشورهایی ازجمله ایالاتمتحده و چین درحال توسعه هستند و این کشورها ظاهراً میخواهند مانع از قانونگذاری علیه آنها شوند.
طبق ادعای نیویورک تایمز، ایالاتمتحده و چین قصد دارند به هوش مصنوعیها استقلال تصمیمگیری برای کشتن اهداف انسانی بدهند. منتقدان میگویند استفاده از بهاصطلاح «رباتهای قاتل» یک پیشرفت نگرانکننده را نشان میدهد. چنین رویکردی در میدان نبرد، مرگوزندگی انسانها را کاملاً در اختیار هوش مصنوعی میگذارد.
باید و نبایدهای سلاحهای هوش مصنوعی
چندین دولت در حال لابیگری با سازمان ملل برای صدور قطعنامه لازمالاجرا هستند. این قطعنامه برای محدودکردن استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین مبتنی بر هوش مصنوعی هستند، اما کشورهایی مانند ایالاتمتحده، روسیه و استرالیا در برابر هرگونه اقدام بازدارندهای مقاومت میکنند.
براساس اطلاعیهای که در اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، پنتاگون در تلاش است تا هزاران پهپاد مجهز به هوش مصنوعی را مستقر کند. «کاتلین هیکس»، معاون وزیر دفاع آمریکا، در یک سخنرانی در ماه اوت (مردادماه 1402) گفت که فناوریهایی مانند پهپادهای کنترلشده با هوش مصنوعی به آمریکا این امکان را میدهند تا مزیت عددی ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) را در سلاحها و افراد جبران کند.
«فرانک کندال»، وزیر نیروی هوایی، نیز گفته است که پهپادهای هوش مصنوعی باید توانایی اتخاذ تصمیمات مرگبار را درحالیکه تحت نظارت انسان هستند داشته باشند. او همچنین گفته است:
«اعمال تصمیمهای انسانی یا اعمالنکردن آنها، تفاوت بین برد و باخت است و ما نمیبازیم. فکر نمیکنم افرادی که با آنها روبهرو میشویم این کار را انجام دهند و اگر این محدودیت را برای خودمان قائل شویم، مزیت بزرگی به آنها میدهد.»
براساس گزارشها، در ماه اکتبر (مهرماه 1402) پهپادهای کنترلشده با هوش مصنوعی توسط اوکراین در نبرد با تهاجم روسیه در میدان نبرد مستقر شدهاند، اگرچه مشخص نیست که آیا اقدامی انجام شده است که منجر به تلفات انسانی شود یا خیر.
source