برخلاف باور عموم، قرار نیست وقتی بزرگ شدیم قید بازیها را بزنیم. با همهگیرشدن گوشیهای هوشمند، حالا خیلیها به بازیهای موبایلی رو آوردهاند.
مثلاً میانسالهای زیادی بازی «کوییز آو کینگز» را برای سرگرمشدن و همچنین تقویت حافظه روی گوشی خود نصب میکنند؛ حس رقابت با دیگران چیزی نیست که بتوان قید آن را زد!
حالا شما این فرصت را دارید تا محصول یا خدمت خود را در بازیهای موبایلی ایرانی به آنها معرفی کنید. تنها کافی است بدانید انواع تبلیغات بازیهای موبایلی چیست و چطور با کمک آنها تبلیغ کنید.
در این مقاله به شما میگوییم 🙂 بیایید شروع کنیم.
تبلیغات درون بازی چیست؟
تعریف آن ساده است: معرفی محصول یا خدمت در بازی موبایلی در فرمتهای مختلف مثل بنری، ویدیویی و حتی متنی!
اغلب بازیهای موبایلی رایگان عرضه میشوند. احتمالا شما هم با چنین بازیهایی روبهرو شدهاید؛ ولی آیا این سؤال برایتان پیش نیامده که چرا این همه هزینه صرف ساخت و توزیع چیزی رایگان میشود؟
پاسخ ساده است! این بازیها از طریق نمایش تبلیغ کسبوکارهایی مثل شما درآمد کسب میکنند.
۳ گروه از این قضیه سود میبرند:
- شمایی که تبلیغ میکنید
- صاحب بازی که درآمد کسب میکند
- مخاطب که رایگان بازی میکند و لذت میبرد
خب، برویم با انواع تبلیغات در بازی های موبایلی هم آشنا شویم.
انواع تبلیغات درون بازی
تبلیغات در بازی باید طوری طراحی شوند که مزاحمتی برای کاربر ایجاد نکنند؛ ولی در عین حال، جلوی چشم او هم قرار بگیرند تا دیده شوند.
در مجموع برای تبلیغات در بازیهای موبایلی روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه، رایجترینها را بررسی میکنیم.
۱. تبلیغات بینابینی
اینگونه تبلیغات معمولا بین ۲ اقدام کاربر در حین بازیها پخش میشوند؛ آن هم بهصورت تمامصفحه.
قضیه این است که مخاطب مثلا پس از به پایانرساندن یک مرحله، با تبلیغ تمامصفحهای مواجه میشود و سپس اجازه ورود به مرحلهٔ بعد را پیدا میکند.
اینگونه تبلیغات به ۳ شکل بنری (تصویر ثابت) ، ویدیویی و بازیگونه برای مخاطب پخش میشود که هر یک اثرگذاری خاص خود را دارد که اگر بهاندازه کافی برای کاربر جالب باشد، روی آن کلیک خواهد کرد.
۲. تبلیغات همسان
تبلیغی است که از نظر ظاهری هیچ تفاوتی با رنگ و فضای بازی موبایلی ندارد تا مخاطب به چشم یک پیشنهاد از سمت بازی محبوب، به آن نگاه کند؛ یعنی آن را چیزی جدای از بازی و مزاحم نبیند.
خب، برویم سراغ تاثیرگذارترین راه استفاده از ویدیو در تبلیغات موبایلی که باید بشناسید!
۳. تبلیغات ویدیویی جایزهدار
شاید بتوان این نوع تبلیغ را جذابترین تبلیغ از نظر مخاطب دانست! چرا؟ مخاطب بهازای تماشای ویدیو، پاداش میگیرد؛ پاداشی که کمک میکند به بازی خود ادامه دهد.
بسته به نوع بازی، پاداش هم متفاوت است. برای مثال، ممکن است در یک بازی، کاربر سکه بگیرد (بهجای اینکه سکه بخرد) و در بازی دیگر، یک جان اضافه.
یک نمونهٔ آن را در کوییز آو کینگز احتمالاً دیدهاید. بهجای اینکه ۸۰ سکه خرج کنید، یک ویدیوی تبلیغاتی میبینید و موضوع سؤال را عوض میکنید.
با توجه به این
این تبلیغ در قالب ویدیو برای کاربران بازی موبایلی پخش میشود. کاربر باید حتماً ویدیو را کامل ببیند تا پاداش بگیرد. در حالی که ویدیوهای پیشنمایشی یا تبلیغات بینابینی را کاربر میتواند بعد از ۵ ثانیه رد کند.
این تماشای کامل کمک میکند مخاطب را قانع کنید و برای ورود به صفحهٔ پیشنهادتان (مثلاً ثبتنام در اپلیکیشن) از قبل آماده کنید و شانس زیادی برای تبدیل کاربر به مشتری خود داشته باشید.
۴. تبلیغات استاتیک یا ثابت
این تبلیغات در واقع بخشی از بازی هستند و از آن جدا نمیشوند. ثابتبودن این تبلیغات بهدلیل آن است که کدشان در هنگام ساخت بازی به آن اضافه شدهاند. در تصویر زیر، یک نمونه از تبلیغ ثابت در بازی کلاچ را میبینید.
خب، با ۴ مدل تبلیغ رایج در بازیهای موبایلی آشنا شدید؛ ولی کدامیک بهتر است؟
بهتر است از ۳ جایگاه همسان، ویدیویی جایزهدار و بینابینی همزمان استفاده کنید تا از دیدهشدن مطمئن شوید.
یادتان نرود بهغیر از شما، هزاران کسبوکار در لحظه برای قرارگرفتن در این جایگاهها تلاش میکنند. در آخر اینکه تعداد دفعات نمایش برخی جایگاهها مثل بینابینی محدود است و کاربر چند بار آن را خواهد دید.
حالا رسیدیم به پرسش آخر!
چطور در بازیهای موبایلی تبلیغ کنیم؟
۲ راه دارید:
- با صاحب بازیهای موبایلی مستقیم مذاکره کنید و جایگاههای ثابت را بگیرید
- به سراغ پلتفرمهای تبلیغاتی مثل ادیوری بروید
گزینهٔ دوم به چند دلیل منطقیتر است. اول اینکه شما قیمت مشخصی پیشنهاد میدهید که اگر تبلیغ نمایش داده نشود، هزینهای از حسابتان کسر نمیشود.
البته میتوانید از مدل پرداخت بهازای اقدام کاربر هم استفاده کنید. مثلاً اگر کاربر روی تبلیغ کلیک کرد و عمل مشخصی مثل ثبتنام یا نصب اپلیکیشن را انجام داد، پول از حساب کسر شود.
دلیل دوم این است که شما به هزاران بازی موبایلی در لحظه دسترسی دارید و تبلیغ بهطور اتوماتیک در تمام آنها نمایش داده میشود. چیزی که با مذاکرهٔ مستقیم شدنی نیست!
سومین دلیل هم گزارش کاملی است که در اختیارتان میگذارید. شما میدانید کدام بازی موبایلی برای شما مناسبتر است، تبلیغ چند بار نمایش داده شده است، چند نفر روی آن کلیک کردند و…
این مسئله کمک میکند تبلیغات خود را بهینه کنید تا با بودجهٔ کمتری، نتیجهٔ درخشانی بگیرید.
خب، اجازه دهید مراحل تبلیغات در بازیهای موبایلی را در پلتفرم ادیوری با هم مرور کنیم:
- ثبتنام در پنل ادیوری
- ساخت کمپین دروناپلیکیشنی
- تعیین نام کمپین
- مشخصکردن قیمت پیشنهادی برای هر اقدام، کلیک یا نمایش
- اضافهکردن تبلیغ (ویدیو + متن و تصویر)
حالا هر ۲ تبلیغ (ویدیویی و متن و تصویر) شما در هزاران بازی موبایلی و متناسب با جایگاههایی که دارند، نمایش داده میشود.
اگر هدف شما افزایش نصب اپلیکیشن است، کاربر پس از کلیککردن روی تبلیغ مستقیماً به صفحهٔ دانلود اپلیکیشن هدایت میشود.
ولی اگر قرار است کاربر را به عمل دیگری مثل پرکردن فرم مشاوره (برای گرفتن لید)، ثبتنام در سایت و… تشویق کنید، به یک لندینگ پیج نیاز دارید.
در تصویر زیر، یک نمونه تبلیغ ارتودنسی در بازی موبایلی کوییز آو کینگز را در سمت چپ و لندینگ پیج آن در سمت راست را میبینید.
البته نیاز نیست حتماً سایت داشته باشید! میتوانید این لندینگ پیج را با سرویسهای لندینگساز مثل لندین طراحی کنید.
کمتر کسی فکر میکرد که بتوان از بازیهایی که مردم انجام میدهند، بهعنوان فرصتی برای تبلیغ بهره برد؛ ولی دنیای بازیهای موبایلی توانسته قدرت خودش را در این زمینه ثابت کند. آیا نظر شما غیر از این است؟
source