روندی که مجموعه بازی Contra طی چند دهه حیات خود دنبال کرده، همان چیزی است که بسیاری از بازیهای دو بعدی قدیمی با آن برای مدتی طولانی درگیر بودند. ساختاری ساده اما جذاب و سرگرمکننده که در فضای دو بعدی به خوبی پیاده سازی شده بود و در انتقال به جریان سه بعدی بازیهای ویدیویی، تبدیل به شکستی تمام عیار شد. این فرایند گریبان تعداد زیادی مجموعه محبوب قدیمی را تاکنون گرفته و بعضا حتی باعث فراموشی آنها شده. در این بین اما بودند آثاری که به ریشههای خود بازگشتند و دوباره توانستند طعم شیرین موفقیت را بچشند. هرچند Konami و استودیو WayForward برای یکبار در سال 2007 موفق شدند، این کار را انجام دهند اما به نظر میرسد که با برنامهای مشخص به این دستاورد نرسیده و حالا قدرت تکرار آن را ندارند. آنها یکبار با Contra 4 ثابت کردند که فرمول قدیمی و کلاسیک مجموعه هنوز هم میتواند تجربهای جذاب را شکل دهد و با ساخت بازی Contra Operation Galuga سعی کرده تا به سراغ تعریف دوبارهای از قسمت اول این مجموعه محبوب برود. اثری که هرچند کیفیتی قابل قبول دارد اما نمیتواند خاطرات دوران اوج Contra را زنده کند.
اگر تاکنون به سراغ یکی از نسخههای Contra رفته باشید، متوجه شدهاید که داستان نقش چندانی در تجربه این مجموعه ندارد. هرچند از همان روز اول، داستانی چند خطی محوریت شروع و پایانبندی نسخههای مختلف Contra را شکل میدادند اما اینبار سازندگان بازی سعی کردهاند تا دیدی جدیتر نسبت به آن داشته باشند. اینجا شاهد روایت داستان به کمک میانپردههایی سه بعدی هستیم که در همان موتور گرافیکی بازی پردازش شده و از همین رو نمیتوانند جذابیتی خاص را به همراه داشته باشند. بازی Contra Operation Galuga نه تنها موفق نشده داستانی قابل توجه را ارائه کند بلکه بیش از حد کلیشهای و دسته چندم روایت میشود. جریان روایی بازی پر است از دیالوگهای ضعیف، منطق داستانی فاجعهبار و پرداختی که باعث میشود بعد از چند ثانیه به شکل کلی بیخیال پیگیری کردن آن شوید. هرچند بخش اصلی بازی در همان قالب ساختار داستانی قرار میگیرد اما شما این فرصت را هم در اختیار دارید که این قسمت را به شکل کلی کنار بگذارید و بازی را به همان شکل سنتی دنبال کنید. بدون شک اگر سازندگان بازی به شکل کلی داستان را از معادله حذف میکردند، با محصولی باکیفیتتر سر و کار داشتند اما در حال حاضر با عنوانی سر و کار داریم که سعی دارد خود را بیشتر از چیزی که باید جدی جلوه دهد و همینجاست که بیشترین ضربه را به نتیجه نهایی وارد کرده.
از دید گیمپلی تقریبا میتوان گفت با همان چیزی روبرو هستیم که برای اولینبار در سال 1987 پیش روی گیمرها قرار گرفت. هرچند کار توسعه بازی Contra Operation Galuga به عنوان بازسازی نسخه اول مجموعه شروع شد اما حالا تحت عنوان نگاهی دوباره به آن بازی در دسترس قرار گرفته. با این حال از همان ابتدا که وارد بازی میشوید شاهد شباهتهای متعدد دو نسخه با یکدیگر هستید. از طراحی مراحل گرفته تا دشمنها و اسلحهها که مشخصا تاثیر گرفته از نسخه مجموعه Contra هستند. این شباهت البته در تمامی نقاط بازی وجود ندارد و سازندگان بازی سعی کردهاند تا اندک نکاتی را به عنوان خصوصیات جدید بازی اضافه کنند. هر آن چیزی که در حال حاضر در قالب گیمپلی ساخته WayForward پیش رویتان قرار میگیرد با همان کیفیت همیشگی و آشنا از نسخههای قدیمی تکرار شده و میتواند تجربهای سرگرمکننده را ارائه کند. با این حال انتظار میرفت بسیاری از پیشرفتهای صورت گرفته در نسخههای بعدی به این بازی هم راه پیدا کنند اما به شکل کلی شاهد چنین مسئلهای نیستیم و Operation Galuga با قابلیتها و نکاتی همراه هست که مختص به نسخه اول مجموعه میشوند. همچنان شما میتوانید به شکل تک یا دو نفره بازی را تجربه کرده، تعداد زیادی دشمن البته کم تنوع را از بین برده، از اسلحههای مختلف استفاده کنید و با برخی از باسهای به یادماندنی تاریخ صنعت بازی مبارزه کنید. هرچند همین مسئله که سازندگان بازی فرمول بازی را تغییر نداده و آن را دچار ضعف نکردهاند، به عنوان نکتهای مثبت محسوب میشود اما از طرفی باید توجه داشت که Contra Operation Galuga عملا هیچ پیشرفتی نسبت به بازیای نداشته که چند دهه پیش منتشر شده و حرفی تازه برای گفتن ندارد.
در نهایت باید به این مسئله اشاره کرد که هرچند بازی سعی کرده از دید رنگبندی و سبک کلی گرافیک شباهت زیادی به نسخههای اصلی داشته باشد اما با تغییر به فضای سهبعدی نتوانسته تاثیرگذاری پیشین را تکرار کند. بازی از دید هنری و فنی حرف خاصی برای گفتن ندارد. با اینکه نمیتوان از گرافیک هنری به عنوان ضعف بازی یاد کرد اما از طرفی شاهد شرایطی هستیم که به کیفیت کلی بازی کمکی نکرده و آن را در میان عناوینی قرار داده که شاید به سرعت فراموش شود. بازی Contra Operation Galuga به عنوان بازگشتی به نسخه اول این مجموعه میتواند تجربهای سرگرمکننده برای طرفداران این مجموعه را به همراه داشته باشد اما در مقابل نتوانسته حرفی تازه برای گفتن داشته باشد.
امتیاز بازیسنتر – 7
7
امتیاز بازیسنتر
نقاط قوت: جریان روان و آشنا کلیت گیمپلی بازگشت به ریشههای مجموعه اضافه شدن گزینههای مختلف برای درجه سختی طراحی خوب مبارزه با باسها نقاط ضعف: نبود هیچ نکته جدید در گیمپلی گرافیک فنی ضعیف داستان و روایت بیکیفیت این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PC بررسی شده است
source
کلاس یوس