مجری شدن برخی از بازیگران، در دنیا امری مرسوم است و البته مورد توجه بسیاری از مخاطبان نیز قرار میگیرد. در این مقاله نیز قصد داریم به سراغ معرفی بازیگران مجری تلویزیون ایران برویم.
اینکه یک بازیگر تبدیل به مجری شود، به خودی خود امری کاملا طبیعی است. اما گاهی این اتفاق بیش از حد در رسانه تکرار میشود و گاه برخی از بازیگران توانایی خوبی در مجریگری ندارند. بنابراین، این مسئله باعث اعتراض بینندگان میشود. برخی بازیگران نیز کاملا مسلط بر کار خود هستند و از آنجایی که شهرت خوبی میان مخاطبان دارند، از حضور آنها استقبال میشود.
در طی سالهای اخیر، بازیگران ایرانی زیادی مجریگری را نیز انتخاب کرده و یا حداقل یکبار تجربهای در آن داشتهاند. این اتفاق تا حدی زیاد شده که این روزها دیگر مجریان معروف تا حدی به حاشیهها رفته و بازیگران مجری پررنگ شدهاند. حال در ادامه مقاله پیش رو پلازا قصد معرفی و بررسی عملکرد بازیگران مجری تلویزیون را داریم.
فهرست مطالب:
معرفی معروف ترین بازیگران مجری تلویزیون
تعداد بازیگر مجری تلویزیون که مدت زیادی در برنامهای مشخص اجرا کرده باشند، آنچنان زیاد نیست. در ادامه به مهمترین بازیگران مجری مرد در حوزه اجرا میپردازیم.
1. مهران مدیری ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: ببخشید شما، دورهمی، اسکار
- مدت اجرا: یک فصل در «ببخشید شما»، چهار فصل در «دورهمی» و یک فصل «اسکار»
مهران مدیری از بازیگران مجری مرد ایرانی ذاتا شخصیت محبوب و کاریزماتیکی است. این را در اجرای «ببخشید شما» و به ویژه در «دورهمی» با طنازیهای خاص خودش بارها نشان داده است و همین سبب شده که در اجرای این برنامه بسیار موفق عمل کند. او در نظرسنجیهای مختلف برای سری دوم و سری سوم برنامه «دورهمی» بالاتر از تمام مجریان موفق سیما، به عنوان بهترین مجری تلویزیون از طرف مردم و مخاطبان انتخاب شده و چندین بار تندیس برترین چهره تلویزیونی را در جشن حافظ از آن خود کرده است.
مهران مدیری علاوه بر اجرا، در «دورهمی» کار به مراتب سختتری نیز انجام میدهد و آن هم استندآپ کمدی است. استندآپ کمدیهای سیاسی اجتماعی که تاکنون بارها و به دلایل مختلف حواشی ایجاد کرده و حتی گاهی اوقات کار به جایی رسیده که منجر به سانسور و توبیخ و توقیف برنامه «دورهمی» شده است. او اخیرا در برنامه «اسکار» باری دیگر هیبت یک مجری ظاهر شد و توانست بسیار موفق عمل کند.
2. رامبد جوان
- نام برنامه: خندوانه
- مدت اجرا: هشت فصل «خندوانه»
«خندوانه» را میتوان حاصل تلاش و پشتکار بینظیر رامبد جوان و تیم جوانی دانست که سعی کردند یک برنامه متفاوت را در شبکهای تازه تاسیس به یک برنامه پرمخاطب تبدیل کنند. قطعا رامبد جوان از بازیگرانی که مجری هم هستند موفقیت بینظیری در اجرای «خندوانه» داشت و این برنامه را اصلا نمیتوان بدون او تصور کرد.
رامبد جوان از مجریان بازیگر مرد نسبت به مهران مدیری حواشی بسیار کمتری در حوزه اجرا داشت؛ چون جوان هم خودش شخصیتی محافظهکار دارد و هم برنامهاش فرم انتقادی نداشت و سعی میکرد هر شب فقط دو ساعتی مخاطبان را بخنداند و حالشان را خوب کند. البته مسابقات استندآپ کمدی که در فصلهای مختلف «خندوانه» برگزار شد یا شکایت صاحب امتیاز عروسک جناب خان و ممنوعیت حضور او در این برنامه، حواشی زیادی را در زمان خودش داشت که خیلی ربطی به شخص رامبد جوان نداشت. مهمترین حاشیهای که بعدها برای رامبد جوان پیش آمد بحث به دنیا آوردن فرزندش در خارج از کشور بود که سبب حواشی بسیار زیادی شد. او پس از این موضوع دو فصل دیگر خندوانه را ساخت.
3. فلورا سام بازیگر ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: هزار داستان، محاکات و نفس
- مدت اجرا: 1396 تا 1400
اگرچه در میان بازیگران مجری خانوم ها را کمتر میبینیم اما نباید از یاد خانم سام بازیگر و مجری زن ایرانی غافل شویم. فلورام سام با بازیگری، نویسندگی و کارگردانی در دنیای هنر شناخته میشود. اما اخیرا این بازیگر و مجری زن ایرانی را در برنامه های گفت و گو محور نیز میبینیم. اولین حضور او در برنامه هزار داستان بود و به این صورت عمل میکرد که هرشب یک بازیگر مجری آن قسمت شده و از داستانی عجیب، عبرت آموز و روحانی سخن بگوید. سپس فلورا سام را در برنامه محاکات به عنوان داور دیدیم و در آخر او را در برنامه نفس از شبکه نسیم دیدیم. نفس در واقع به تراژدی ها و مشکلاتی که زنان سرزمینمان تحمل کرده بودند میپرداخت و برنامه فوق العاده احساسی بود. فلورا سام به عنوان بازیگر و مجری زن ایرانی توانست موفق عمل کند.
4. شهاب حسینی ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: اکسیژن، هم رفیق
- مدت اجرا: سال 1377 – 1399
گفتن این مسئله سخت است که شهاب حسینی از مجریانی بود که بازیگر شد یا از بازیگران مجری مرد ایرانی است. پیشینه مجری گری او ابتدا به سال 1377 و برنامه اکسیژن برمیگردد او سپس وارد سینما و بسیار دیده شد. حال نیز این بازیگر که باری دیگر به ججری تبدیل شده برنامه هم رفیق را در سال 1399 اجرا کرد. این برنامه طی 31 قسمت و یک فصل پخش شد. هم رفیق با وجود اتفاقات خوب خود حاشیه ای هم داشت که در آن یکی از مهمان ها به مردم توهین و فخر فروشی کرده بود و بسیار سر و صدا به پا کرد. اما به هر حال مجری گری شهاب حسینی در این برنامه بی نقص بود.
5. پژمان بازغی
- نام برنامه: کودک شو
- مدت اجرا: از سال 1395 تا 1402
اگر بخواهیم موفقیت پژمان بازغی از هنرپیشه های مجری ایرانی را بررسی کنیم، میتوانیم او را در امر اجرای برنامه «کودک شو» مجری نسبتا موفقی بدانیم. درست است که هیچگاه موفقیتش به حد رامبد جوان و مهران مدیری نرسید، اما همین که برنامهای که مختص کودکان بود به فصلهای متعدد رسید و هنوز هم در حال تولید است، نشان میدهد مخاطب اجرای این بازیگر را پسندیده است.
هم پژمان بازغی یکی از بازیگران مجری تلویزیون و سلبریتی ای بیحاشیه است و هم برنامهاش ویژه کودکان و به دور از حاشیههای جنجالهای سیاسی اجتماعی و فضای مجازی! پس طبیعی است که هیچ حاشیهای هم نداشته باشد. البته او به دلیل کار در پروژه ای در طی فصول 4 و کودک شو همکاری نکرد و حمید گودرزی و ملیکا شریفی نیا جای او را گرفتند.
6. سام درخشانی ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: مسابقه ایران
- مدت اجرا: از اسفند 1398 تا 1399
مجری شدن سام درخشانی از آن اتفاقات عجیب تلویزیون بود. هیچکس انتظار نداشت مدیریت شبکه یک اجرای مسابقهای که از یک طرف به ایجاد شور و هیجان و از طرف دیگر به دلیل حضور مردم نیازمند تسلط بالا است را به یکباره به بازیگری بدهد که سابقه یک دقیقه اجرای حرفهای را هم در کارنامه خود ندارد. همین مسئله سبب شده است سام درخشانی آنچنان در اجرای مسابقه ایران موفق نباشد. تپقهای زیاد و استرس و فریادهای او در یک اجرای ضبط شده، گواه این موضوع است. اجرای سام درخشانی در «مسابقه ایران» حاشیه خاصی نداشته و مهمترین حاشیه، انتقاد تعدادی از بزرگان اجرا و منتقدان و مخاطبان به نحوه اجرای ضعیف او بوده است. او در سال 1399 به دلیل بازی در سریال خوب بد جلف از این تیم جدا شد و سعید شیخ زاده جای او را گرفت.
7. محمدرضا گلزار
- نام برنامه: برنده باش، هفت خان و پانتولیگ
- مدت اجرا: از تابستان 97 تا اردیبهشت 98 – از 1400 تا کنون
در آخرین سری «ماه عسل» بود که احسان علیخانی با دعوت از محمدرضا گلزار از بازیگران مجری مرد ایرانی به ماه عسل، از اجرای برنامهای جذاب در حوزه اطلاعات عمومی توسط این سوپراستار مشهور سینما خبر داد. «برنده باش» نام این مسابقه بود و با وجود اینکه گلزار اولین اجرای تلویزیونی جدی خود را تجربه میکرد، رفته رفته توانست مسلطتر شود و «برنده باش» را به مسابقهای محبوب در بین مخاطبان تلویزیون تبدیل کند. جوایز ویژه گرانقیمت و البته سبک اجرای گلزار و مواجه شدن او با مردم و سوالات از جذابیتهای این برنامه بود. گلزار برای اجرای این برنامه، در نظرسنجی مردمی پایان سال، به عنوان بهترین مجری تلویزیون انتخاب شد. بنابراین بطور کلی میتوان محمدرضا گلزار را هم در میان موفقترین بازیگران مجری تلویزیون قرار داد.
اجرای خاص گلزار در برنامه «برنده باش» حاشیه خاصی نداشت، اما نحوه شرکت در مسابقه و جوایز گرانقیمت و حضور اسپانسر برنامه، همه و همه سبب شد مراجع از نظر شرعی اشکالات جدی به این مسابقه وارد کنند و ساخت و پخش برنامه در اردیبهشت ماه 98 برای همیشه متوقف شود. او سپس در مسابقه هفت خان که درباره دانش و اطلاعات عمومی بود حضور داشت و این برنامه از بستر نماوا پخش میشد. در سال 1403 نیز شاهد حضور محمدرضا گلزار در برنامه پانتولیگ هستیم.
8. سروش صحت ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: کتاب باز
- مدت اجرا: فصلهای دوم تا پنجم «کتاب باز» (1396 تا 1400)
«کتاب باز» برنامه متفاوت دیگری از شبکه نسیم در حوزه برنامهسازی بود. این برنامه به مقوله کتاب و کتابخوانی میپردازد و اجرای فصل اول آن بر عهده امیرحسین صدیق بود و تقریبا توانست مخاطبین عاشق کتاب را با خود همراه کند. اما از فصل دوم که اجرا بر عهده سروش صحت از بازیگران مجری مرد ایرانی گذاشته شد، برنامه رشد فوقالعادهای کرد و سروش صحت با اجرای راحت و جذاب خود این عنوان را به برنامهای نسبتا پرمخاطب تبدیل کرد. آخرین فصل این برنامه که چندی پیش در ماه مبارک رمضان پخش شد، جزو برترین برنامههای شبکه نسیم در نظرسنجیهای مردمی بود.
اجرای سروش صحت از مجری های بازیگر ایرانی در این برنامه حاشیه خاصی به دنبال نداشته؛ چراکه اساسا این عنوان یک برنامه با محتوای فاخر و به دور از حاشیه است. علاوه بر این خود صحت هم ذاتا هنرمند ساده و بیحاشیهای است.
9. اکبر عبدی
- نام برنامه: شبی با عبدی
- مدت اجرا: یک فصل از برنامه «شبی با عبدی»
اکبر عبدی از پیرترین بازیگر ایران را به جرئت میتوان از ناموفقترین بازیگران مجری تلویزیون نامید. او در «شبی با عبدی» به دلیل عدم شناخت فضای اجرای تلویزیونی و همچنین عدم تسلط روی بیان و شوخیهای خود، اغلب اوقات اجرای برنامه تاکشو را با یک گپ و گفت دوستانه در خانه خود اشتباه میگرفت و از آنجایی که در تلویزیون بسیاری از شوخیها دچار ممیزی میشود، برنامه به یک گفتگوی ابتر تبدیل میشد که عموما سر و ته درستی نداشت. در کنار این مقوله، از نظر جسمانی هم اکبر عبدی اصلا وضعیت مناسبی برای اجرا در این برنامه نداشت و نفس نفس زدنهای او و اکت بسیار پایین باعث شده بود برنامهای که قرار بود خندهدار و سرگرمکننده باشد، سبب خوابآلودگی و عوض کردن کانال تلویزیون شود.
داریوش ارجمند چند وقت قبل از شروع برنامه «شبی با عبدی» در برنامه «من و شما» و در گفتگویی با آرش ظلیپور عنوان کرد که اکبر عبدی طناز از بازیگران مجری مرد ایرانی درجه یکی است و شوخیهای بینظیری دارد. او ضمن کنایههای سنگین به اجرای استندآپ کمدی مهران مدیری در «دورهمی» و محبوبیت آن، اظهار کرد:
اگر روزی اکبر عبدی بخواهد دو ساعت برنامه تاکشو برگزار کند، جوری شما را به قهقهه میاندازد که برنامههایی نظیر دورهمی و خوشمزگیهای مجری آن در مقابلش هیچ است!
اما یک سال بعد «شبی با عبدی» جزو ضعیفترین برنامههای تلویزیون شد و مخاطبی جذب نکرد و اجرا و محتوای برنامه با انتقاد وسیع منتقدان و مخاطبان مواجه شد تا بار دیگر ثابت شود هرکسی که آدم خوشمشربی است، لزوما مجری درجه یکی از آب درنمیآید!
10. داریوش کاردان ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: صندلی داغ، کاردانها، مسابقه ثانیهها و…
داریوش کاردان از بازیگران مجری مرد ایرانی اولین بار در برنامه معروف «صندلی داغ» مجریگری را تجربه کرد. «صندلی داغ» تاکشوی متفاوتی بود که جذابیت زیادی برای تماشاگران داشت و اجرای خوب و مسلط و همچنین صراحت لهجه کاردان به کمک این برنامه آمده بود. بطور کلی داریوش کاردان با اینکه سلبریتی محبوب و اصطلاحا مخاطبجذبکنی نیست، اما دانش و توانمندی خوبی در اجرا دارد و وقتی در برنامهای درست و در جایگاه درستی قرار گرفته، توانسته مخاطب را با خود همراه کند. این بازیگر و کارگردان با سابقه به دلیل تجربه و دانش بالای خود، هیچگاه اسیر حاشیه نشده است.
11. اشکان خطیبی ؛ از بازیگران مجری مرد ایرانی
- نام برنامه: خانه طرح نو، بهارستان، پنج ستاره
- مدت اجرا: 1386-1387، 1393 و 1396-1397
اشکان خطیبی از دیگر بازیگران مجری مرد ایرانی است که مجری گری را از سال 1386 شروع کرده است. خانه ای با طرح نو یا خانه طرح نو برنامه ای گفت و گو محور، کمدی و به نوعی استندآپ بود که با حضور رامبد جوان و اشکان خطیبی اجرا میشد. این برنامه به نوعی پیش زمینه ای برای خندوانه امروز بود. بعدها که خندوانه ساخته شد بازهم شاهد حضور آقای خطیبی به عنوان داور در کنار رامبد جوان بودیم. اشکان خطیبی از بازیگران مجری بعد ها در برنامه های بهارستان و پنج ستاره نیز مجری بود.
12. کامران تفتی
- نام برنامه: وقتشه، دل صدا، نامیرا، دست فرمون، هموطنز
- مدت اجرا: 1396 تا کنون
کامران تفتی از بازیگران مجری هم چند سالی با برنامه گفتگو محور وقتشه روی آنتن شبکه نسیم بود. این برنامه به ماجرای اتفاقات و زندگی عاشقانه مردم عادی و البته گاهی اوقات سلبریتیها میپرداخت. با اینکه این برنامه چندین دوره پخش شد، اما کیفیت اجرای کامران تفتی از یک حدی بالاتر نمیرفت و حتی گاهی اوقات استندآپ کمدیهای او در خلال برنامه اصلا بامزه از آب درنمیآمد. علتش هم این بود که تفتی نه تنها ذاتا هنرمند طنازی نیست، بلکه در اکثر کارهای خود در نقشهای به شدت جدی و تلخ حضور داشته و همین سبب شد که هیچگاه «وقتشه» جزو موفقیتهای او محسوب نشود. اما این پایان مجری گری کامران تفتی نبود و او را از این کار دلسرد نکرد. پس از وقتشه این بازیگر در 4 برنامه دیگر نیز حضور داشت و موفق عمل کرد. او اخیرا در برنامه همونطنز که از شبکه دوم سیما پخش میشود نیز حضور دارد.
13. مهران غفوریان ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: اعجوبهها و شب خوش
- مدت اجرا: از سال 1398 تا کنون
مهران غفوریان از بازیگران مجری مرد ایرانی هم با اینکه ذاتا کمدین بامزه و به شدت طنازی است، اما اصلا برای اجرای برنامه استعدادیابی خردسالان مناسب نبود و برنامهاش با وجود نبود رقیبی پرمخاطب، نتوانست موفقیتی کسب کند. البته شاید غفوریان به عنوان اولین تجربه جدی اجرا، زمینه برنامهاش را اشتباه انتخاب کرد. او همچنین در برنامه شب خوش نیز حضور دارد نسبت به اجرای پیشین خود باورپذیرتر عمل میکند.
14. مجید صالحی
- نام برنامه: ام شو با مجید صالحی
- مدت اجرا: از سال 1399 تا کنون
مجید صالحی از بازیگران مجری ایرانی است که اون نیز به جرگه مجریان پیوست. او هوشمندانه اولین تجربه اجرای خود را در فضای مجازی انتخاب کرده تا آزمون و خطاهای خود را بگذراند و اگر روزی در تلویزیون اجرا کرد، پختهتر و مسلطتر باشد. آقای صالحی ذاتا خوش انرژی و طناز است و به همین دلیل در مجریگری نیز عملکرد خوبی داشت. او توانست با این برنامه به موفقیت خوبی برسد و اجرای قابل قبولی داشته باشد.
15. حمید گودرزی
- نام برنامه: پنج ستاره، ۱۳ شمالی، بهار جان و کودک شو
- مدت اجرا: 1397-1398، 1397 و 1399
در ادامه معرفی مجری و بازیگر ایرانی به حمید گودرزی میرسیم. حمید گودرزی را شاید با سه اجرای اول او نشناسیم اما این هنرمند از بازیگران مجری مرد ایرانی در اجرای چهارم خود مسابقه کودک شو کاملا دیده شد. پس از پژمان بازغی ما شاهد همکاری حمید گودرزی در کودک شو بودیم. به طور کلی عملکرد حمید گودرزی از پژمان بازغی پایین تر بود و این امر به دلیل اجراهای کمتر و جا نیافتادن در برنامه منطقی است. چیزی که جالب شده انتخاب مجری عوامل کودک شو است. آنها معمولا برای رنج سنی کودکان مجری هایی را انتخاب میکنند که به ظاهر مناسب کودکان نیستند اما رفته رفته خوب عمل میکنند.
16. بهنام تشکر
- نام برنامه: شهروند و مافیا، معرکه
- مدت اجرا: 1398 (فصل اول)، 1401
یکی دیگر از بازیگرانی که مجری شدند، بهنام تشکر است. اگر از بینندگان پر و پا قرص تلویزیون بوده باشید، احتمالا او را با سریال ساختمان پزشکان و ایفای نقش روانشناسی به نام دکتر نیما افشار به یاد میآورید. تشکر پس از این سریال در مجموعههای پرمخاطب دیگری چون دزد و پلیس و دودکش نیز به ایفای نقش پرداخت و در سینما نیز فعالیتهایی داشت. اما در سال 1398 و با حضور در برنامه شهروند و مافیا که یک رئالیتی شوی تلویزیونی بود، به یک بازیگر مجری تلویزیون مرد تبدیل شد. او در این اثر نقش مجری یا همان گرداننده بازی مهیج مافیا را در فصل اول برعهده گرفت. این برنامه تنها تجربه تشکر به عنوان بازیگر مجری تلویزیون بود اما پایان فعالیت او در این عرصه نبود! او را در سال 1401 در برنامه معرکه که مخصوص شبکه نمایش خانگی ساخته شده بود نیز به عنوان مجری دیدیم.
17. محمدرضا علیمردانی
- نام برنامه: چهل تیکه، شبهای مافیا و ناتو
- مدت اجرا: 1398 تا کنون
وقتی حرف از معروف ترین بازیگران مجری تلویزیون به میان میآید، نمیتوانیم محمدرضا علیمردانی را از قلم بیندازیم. او یکی از هنرمندان همه فن حریف ایرانی محسوب میشود که در عرصههای مختلفی چون صداپیشگی، بازیگری، خوانندگی، اجرا، استندآپ کمدی و دوبله فعالیت دارد. ورود او به دنیای هنر در سال 1370 صورت گرفت. او فعالیت هنریاش را با بازیگری آغاز کرد اما پس از آن به عرصههای دیگر نیز وارد شد.
این بازیگر و مجری تلویزیون سابقه اجرا در سه برنامه را در کارنامه خود دارد که یکی از آنها برای تلویزیون و دو مورد دیگر برای شبکه نمایش خانگی بودهاند. برنامه چهل تیکه در سالهای 1398 و 1399 با اجرای او روی آنتن شبکه نسیم رفت. این اثر مجموعهای از مصاحبهها با چهرههای قدیمی است که توجه بینندگان بسیاری را به خود جلب کرد. علیمردانی علاوه بر این برنامه، اجرای شبهای مافیا و ناتو را نیز که از محصولات شبکه نمایش خانگی بودهاند، برعهده داشته.
18. امیرحسین مدرس
- نام برنامه: کوله پشتی، مسابقه هوش برتر، نیمرخ
- مدت اجرا: دهه هشتاد و نود تلویزیون
امیرحسین مدرس از جمله بازیگران مجری تلویزیون است که در سال 1349 چشم به جهان گشود. او علاوه بر بازیگری، خوانندگی، شاعری و مجریگری را نیز انجام میدهد. این بازیگر در سال 1370 نخستین بار به صورت حرفهای به عنوان بازیگر و گوینده رادیو آغاز کرد. این هنرپیشه اجرای قویای در تلویزیون داشت و با برنامههای کوله پشتی، مسابقه هوش برتر و نیمرخ توانست مورد توجه قرار گیرد. آقای مدرس در سالهای اخیر به گفته خودش به دلیل نداشتن پیشنهادهای خوب، در تلویزیون حضور پیدا نکرده است.
19. مهران رجبی
- نام برنامه: خودمونی
- مدت اجرا: از 1402 تا کنون
مهران رجبی نامی است که این روزها در سینما و تلویزیون زیاد دیده میشود. او از سال 1376 با سریال بچههای مدرسه همت جلوی دوربین رفت. آقای رجبی ذاتا قدرت طنز بالایی دارد و مهمتر از آن، یک بداهه گو حرفهای است. این هنرپیشه در سال 1402 در مسابقه خودمونی به عنوان مجری حضور پیدا کرد. افراد زیادی پس از این اتفاق، به مجری شدن آقای رجبی معترض بودند و فکر میکردند ایشان باید در جایگاه بازیگری خود میماندند. اما به هر حال اجرای این بازیگر در خودمونی قابل قبول است.
20. جواد رضویان ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: معرکه
- مدت اجرا: از سال 1402 تا کنون
جواد رضویان نیز در این فهرست قرار میگیرد. او یکی از هنرپیشگان ایرانی محسوب میشود که در حوزه طنز فعالیتهای چشمگیری داشته است. آقای رضویان اصولا یک بازیگر طناز است که نقشآفرینیهای طنز این هنرپیشه بسیار مورد توجه قرار میگیرد. او یکبار در جشن رمضان سال 1398 سابقه مجریگری داشت و سپس در سال 1402 با اجرای برنامه معرکه توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. اجرای آقای رضویان کاملا متوسط بود و به پای بازیهای او نمیرسید.
21. ملیکا شریفی نیا ؛ از بازیگران مجری تلویزیون
- نام برنامه: فصل ششم کودک شو
- مدت اجرا: از سال 1402 تا کنون
ملیکا شریفینیا از جمله بازیگران مجری زن ایرانی محسوب میشود که فرزند محمدرضا شریفینیا و آزیتا حاجیان است. او بازیگری را از سال 1370 شروع و نقشهای مختلفی ایفا کرد. او به عنوان شرکتکننده در برنامه شبهای مافیا: زودیاک حضور پیدا کرد و سپس تصمیم گرفت که مجری فصل ششم کودک شو شود. خانوم شریفینیا اجرای متوسطی دارد اما توانسته توجه مخاطب خود را جلب کند.
22. مهدی صبایی
- نام برنامه: صد در صد
- مدت اجرا: از سال 1403 تا کنون
مهدی صبایی از سال 1375 وارد تلویزیون شد و در آثار مختلفی حضور داشته است. او همیشه گزینش شده در فیلم و سریال حضور پیدا میکرد تا اینکه در سال 1403 شاهد حضور ایشان به عنوان مجری برنامه صد در صد بودیم. مهدی صبایی اجرای کاملا معمولیای در این برنامه داشت.
23. محسن کیایی
- نام برنامه: صداتو
- مدت اجرا: از سال 1402 تا کنون
محسن کیایی از جمله بازیگران مجری اهل ایران است که کار خود را از سال 1388 جلوی دوربین آغاز کرد. این هنرپیشه فعالیت خوبی به عنوان نویسنده و بازیگر در سینما و تلویزیون ایران داشته است. این هنرپیشه در سال 1402 با برنامه صداتو مجریگری را تجربه کرد. او در این برنامه اجرایی کاملا متوسط داشت.
24. کامبیز دیرباز
- نام برنامه: شبهای مافیا، پدرخوانده
- مدت اجرا: از سال 1400 تا کنون
کامبیز دیرباز یکی دیگر از بازیگران مجری تلویزیون و شبکه نمایش خانگی است که بازیگری را از سال 1376 شروع کرد. او تا کنون نقشآفرینیهای دیده شده زیادی داشته است. آقای دیرباز در سال 1400 با شبهای مافیا اولین بار مجریگری را تجربه کرد. اجراهای او در این برنامه به حدی مورد قبول واقع شد که اجرای برنامه مشابه آن یعنی، پدرخوانده، نیز برعهده این بازیگر قرار گرفت.
25. حامد آهنگی
- نام برنامه: شوتبال، شب آهنگی و تیانتی
- مدت اجرا: از سال 1399 تا کنون
حامد آهنگی نیز فرد بعدی این فهرست است. او بازیگری را از سال 1381 از حضور در صدا و سیمای گیلان شروع کرد و سپس در دهه 90 با حضور در برنامه خندوانه به شهرت رسید. حامد آهنگی نخستین بار با برنامه شوتبال مجریگری را تجربه کرد. حامد آهنگی بسیار پرانرژی است و از آنجایی که سالها کمدینی معروف بوده، اجراهای قویای دارد. برنامههای شب آهنگی و تیانتی آثار دیگر اجرا شده توسط او هستند.
آیا بازیگران مجری موفق هستند؟
در این مطلب مهمترین بازیگران مجری تلویزیون را با هم مرور کردیم. البته برخی از بازیگران تجربههای محدود اجرا داشتهاند، مثلا مرحوم حسن جوهرچی اجرای یک فصل از برنامه «ماه عسل» را برعهده داشت که اصلا با اقبال مخاطبان مواجه نشد. یا احمد نجفی در صندلی داغ و بعدها گاه و بیگاه برنامههایی را اجرا کرده است. ایرج نوذری و امیرحسین صدیق هم بطور محدود تجربه اجرا داشتهاند. علاوه بر موارد مذکور، شهاب حسینی و نوید محمدزاده در سالهای اولیه ورودشان به دنیای تئاتر و تصویر، تجربه اجرا داشتهاند که نمیتوان آنها را جزو بازیگرانی محسوب کرد که بعد از محبوبیت در بازیگری مجری شدهاند.
برخی از بزرگان حوزه اجرا نظیر منوچهر نوذری، فرزاد حسنی و رضا رشیدپور با وجود اینکه کارهای تصویری در سینما و تئاتر و تلویزیون دارند، اما در حوزه اجرا هم متخصص هستند و در این فهرست به عنوان بازیگران مجری تلویزیون نیامدند. تعداد زیادی از بازیگران هم در حد یکی دو اجرا، مجریگری در برنامه «هزار داستان» و برنامههای مناسبتی مشابه را تجربه کردهاند که در این فهرست به آنها اشارهای نشده است. از طرفی هستند کسانی که خارج از حوزه بازیگری وارد حرفه اجرا شدهاند. برای مثال مجری شدن محمد علیزاده از آن تصمیمات عجیب و غریب تلویزیون در شب نوروز 99 بود.
مطلبی که قصد بیان آن را داشتیم این است که بازیگران صرف اینکه بازیگر هستند نباید برای کاری انتخاب یا رد شوند. در سالهای اخیر بارها و بارها شاهد تکرار این قضیه بودهایم که بازیگران و سلبریتیها به واسطه شهرت و تواناییشان در جذب مخاطب، در عرصههایی که از تخصصهای اصلیشان نبوده وارد شدهاند. این مسئله تنها محدود به حوزه اجرا نمیشود. این روزها بازیگران زیادی را میشناسیم که کتاب شعر و داستان چاپ میکنند، کتاب ترجمه میکنند و یا حتی در زمینههایی نامرتبط با دنیای هنر و ادبیات فعالیت انجام میدهند. علیرغم اینکه این سلبریتیها ممکن است در زمینههای مختلف استعداد داشته باشند، این حقیقت که آنها با حضورشان سبب میشوند مخاطبان توجه کمتری نسبت به متخصصان کمتر شناختهشدهی هر حوزه نشان بدهند نیز غیرقابل انکار است.
با این حال، بسیاری معتقدند که اگر استعدادی وجود دارد باید از آنها استفاده شود. چیزی که در تلویزیون بیشتر دیده میشود محدودیت حضور بازیگر زن مجری تلویزیون نیز است. با نگاهی گذرا به این لیست نیز میتوانید حدس بزنید که کمتر پیش میآید سازندگان سراغ یک خانم بازیگر مجری تلویزیون بروند و هدف آنها در اکثر مواقع هنرمندان مرد هستند. این که دلیل این محدودیت در حوزه مجری گری چه میتواند باشد جای سوال دارد. در ادامه نیز باید گفت اینکه صرفا سلبریتی بودن باعث موفقیت در مجری گری خواهد شد کاملا اشتباه است زیرا برخی از مثالهای بالا گویای همین موضوع هستند.
کلام آخر
در این مقاله با معرفی بازیگران مجری تلویزیون همراه شما بودیم. این افراد همگی بازیگران مشهوری بودند که سعی کردند مجریگری را نیز امتحان کنند. برخی از آنها ذاتا مجریهای قوی بودهاند و برخی نیز اجراهای قویای نداشتهاند. نظر شما درباره افرادی که معرفی کردیم چیست؟ به نظر شما اینکه بازیگران این روزها اجرا را به دست گرفتهاند، اتفاق خوبی است یا خیر؟ چه پیشنهادات دیگری برای لیست ما دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
source
تولید محتوا