کمبود فضای ذخیره سازی چه در لپتاپ، گوشی یا هر ابزار دیگری باشد باعث کند شدن سیستم شده و مشکلات فراوانی را برای افراد به وجود میآورد. گیمرها و ادیتورها این مشکل را بهتر از هر کسی دیگری درک میکنند. افزایش حافظه لپتاپ اولین راهکاری است که در این مواقع به ذهن افراد خطور میکند. هر چند حذف برنامهها و فایلهای اضافی شاید بهترین و سریعترین روش باشد. اما این روش هم تا حدی جوابگو است و به مرور زمان مجبور میشوید فایلهای بیشتری را حذف کنید. بنابراین نیاز است به روشهای دیگری هم فکر کنیم. در ادامه به بررسی مهمترین روشهای افزایش حافظه لپتاپ میپردازیم و تلاش میکنیم مزیتها و معایب هر کدام را به صورت شفاف بیان کنیم، پس با ما همراه باشید.
1- تعویض هارد اینترنال؛ سادهترین روش افزایش حافظه لپتاپ
هر لپتاپ یک یا دو هارد اینترنال دارد که حافظه مشخص و محدودی دارند. این هاردها به راحتی قابل ارتقاء هستند و میتوانید آنها را با هاردی که ظرفیت بیشتری دارد جایگزین کنید. برای نمونه اگر لپتاپ شما یک هارد 512 گیگابایت دارد، میتوانید یک هارد یک ترابایتی را جایگزین آن کنید. از طرفی دیگر با خرید هارد اینترنال جدید این امکان را دارید که از تکنولوژیهای جدید بهرهمند شوید. برای نمونه اگر هاردی که استفاده میکنید از نوع HDD است به راحتی میتوانید آن را با یک SSD جایگزین کنید. مزیت ارتقای هارد اینترنال این است که همه اطلاعات شما همواره در دسترس است و نیازی به حمل وسایل و تجهیزات اضافی نیست. مشکل آن هم این است که از یک جایی به بعد امکان ارتقای هارد وجود نخواهد داشت. چرا که ممکن است سیستم شما آن را پشتیبانی نکند.
2- اضافه کردن یک هارد اینترنال دیگر
یکی دیگر از راههای افزایش حافظه لپتاپ این است که به سیستم خود یک هارد اینترنال اضافه کنید. در این روش نیازی نیست که هارد قبلی خود را عوض کنید. برخی از لپتاپها به صورت پیشفرض امکان اضافه کردن چند هارد را دارند و به راحتی میتوانید یک هارد را به سیستم خود اضافه کنید. البته اگر سیستم شما چنین امکانی را ندارد هنوز هم ممکن است بتوانید یک هارد دیگر به لپتاپ خود اضافه کنید. برای این کار میتوانید درایو نوری دستگاه را در آورده و یک هارد به جای آن جایگزین کنید. در این حالت سیستم شما دیگر امکان استفاده از سی دی را نخواهد داشت. البته میتوانید درایو نوری را به صورت اکسترنال در آورده و از آن استفاده کنید. استفاده از این روش برای افرادی که به درایو نوری نیاز ندارند پیشنهاد میشود. مزیت این روش در این است که میتوانید به راحتی هارد خود را حفظ کرده و با اضافه کردن یک هارد اینترنال دیگر حافظه لپتاپ خود را افزایش دهید. مشکل این روش هم در این است که اولا در همه سیستمها جوابگو نیست و ثانیا امکان استفاده از درایو نوری را از شما میگیرد.
3- هارد اکسترنال: افزایش بیدردسر حافظه لپتاپ
اگر با کمبود حافظه لپتاپ خود دست و پنجه نرم میکنید و امکان ارتقاء هارد داخلی برایتان فراهم نیست، سادهترین کار خرید یک هارد اکسترنال است. با این کار به راحتی میتوانید اطلاعات غیر ضروری خود مانند عکس یا فیلمهای سینمایی را روی آن ذخیره کنید. هر وقت هم که هارد اکسترنال پر شد، دوباره میتوانید یک هارد دیگر خریداری کنید. هاردهای اکسترنال هم مانند هاردهای اینترنال در انواع مختلفی تولید میشوند که از میان آنها هارد اکسترنال ssd علاوه بر کیفیت بالا، سرعت بسیار مناسبی هم دارد. استفاده از هاردهای اکسترنال، دیگر مانند قدیم نیست و به آداپتورهای بزرگ نیاز ندارد. بلکه فقط به کمک یک کابل usb به هر دستگاهی متصل میشوند. مزیت هارد اکسترنال این است که قابل حمل بوده و به راحتی به دستگاههای مختلف مانند گوشی و تلویزیون هم متصل خواهند شد. حمل و نقل سخت و عدم دسترسی به اطلاعات در همه جا مشکل کسانی است که برای افزایش حافظه لپتاپ یا کامپیوتر سراغ هارد اکسترنال میروند.
4- استفاده از فلش مموری؛ هارد اکسترنال جمع و جور
اگر قصد افزایش حافظه هارد کامپیوتر یا لپتاپ خود را دارید اما نمیتوانید هارد اینترنال آن را ارتقاء دهید و حمل و نقل هارد اکسترنال هم برایتان سخت است، بهتر است سراغ فلش بروید. شاید در سالهای نه چندان دور فلشها ظرفیت کمی داشتند، اما امروزه فلشهای 512 گیگابایت و حتی یک ترابایتی هم در بازار موجود هستند. از طرفی دیگر امکان نصب سیستم عاملهایی مانند ویندوز یا لینوکس روی فلش وجود دارد و اگر به سیستم عامل دوم هم نیاز دارید، خرید فلش میتواند از جنبههای مختلف نیاز شما را برآورده کند. مزیت استفاده از فلش برای افزایش حافظه لپتاپ این است که میتوانید اطلاعات را به راحتی با خود حمل کنید و در دستگاههای مختلف مانند تلویزیون و گوشی هم از آن استفاده کنید. اما مشکل آن کوچک بودنش است که احتمال گم شدن فلش را بالا میبرد.
5- فضای ابری؛ راهکاری آنلاین برای دسترسی به اطلاعات از همه جا
با گسترش اینترنت امروزه اکثر نقاط کشور به اینترنت متصل هستند. بنابراین استفاده از فضای ابری برای ذخیره اطلاعات برای کسانی که حافظه لپتاپ آنها پر شده است، میتواند گزینه ایدهآلی باشد. با خرید یک فضای ابری میتوانید اطلاعات مهم خود را در آن ذخیره کنید. این فضا برخلاف هارد اکسترنال از هر نقطه و به کمک هر وسیلهای که به اینترنت متصل باشد، قابل دسترسی است. دقیقا مانند این است که یک هارد اکسترنال داشته باشید که همیشه همراهتان است. شرکتهای ارائه دهنده فضای ابری عموما به صورت دورهای بکاپی از اطلاعات شما تهیه میکنند، بنابراین لازم نیست نگران از دست رفتن این اطلاعات باشید. مزیت این روش در این است که همواره در دسترس است و نیازی به جابجایی دستگاههای سنگین مانند هارد اکسترنال وجود ندارد. اما مشکل آن این است که برای استفاده از آن باید به صورت ماهیانه هزینهای را پرداخت کنید که عموما هزینههای سنگینی هستند. همچنین برای دسترسی به اطلاعات خود وابسته به اینترنت هستید و در مکانی که سرعت اینترنت مناسب نباشد، نمیتوانید از این اطلاعات بهره ببرید.
خرید لپتاپ جدید
همه روشهای بالا کارآمد هستند و در مقطعی میتوانند به افزایش حافظه لپتاپ شما کمک کنند. اما برخی از موارد ممکن است مشکل از حافظه نباشد، بلکه لپتاپ ما قدیمی شده است. در صورتی که سیستم شما مال چندین سال قبل است و سی پی یو، رم و گرافیک آن قدیمی شده است، شاید بهتر باشد به جای افزایش ظرفیت حافظه به دنبال تغییر خود سیستم باشید. چرا که در بسیاری از موارد ارتقاء هارد به بهبود کارایی سیستم کمک نمیکند. هر چند خرید هارد جدید در هر صورت کار درستی است، اما اگر سیستم ضعیف باشد، نمیتوانید از حداکثر مزایای آن بهرهمند شوید. پس شاید آخرین راه شما خرید یک لپتاپ جدید باشد.
سخن پایانی
در نهایت باید اشاره کنیم که در هنگام ارتقاء هارد اینترنال یا خرید هارد اکسترنال باید به نوع هارد، ظرفیت و سرعت آن توجه داشته باشید. همچنین لازم است از مشخصات لپتاپ خود و اینکه میتواند از هارد مورد نظر بیشترین استفاده را ببرد، مطلع باشید. علاوه بر آن هر کدام از روشهای بیان شده در بالا ممکن است برای افراد مختلفی کاربرد داشته باشند. بنابراین نیاز است قبل از اقدام برای افزایش حافظه لپتاپ از نوع کاربری خود مطمئن شده و با چشم باز بهترین گزینه را انتخاب کنید.
هشدار! این مطلب صرفا جهت آشنایی مخاطب گرامی با این کسبوکار منتشر شده است و بازیسنتر هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
source