دانشمندان نوعی دستگاه ال ای دی ساختهاند که با کاشته شدن در بدن میتواند برای درمان سرطانهای ریشهدار از نور استفاده کند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان دانشگاه نوتردام برای درمان موثر و کمترتهاجمی سرطانهای مختلف از دستگاه ال ای دی جدید استفاده کردند. به گفته دانشمندان انواع خاصی از نور میتوانند به شکلی موثر به درمان برخی از سرطانها از قبیل پوست یا نمونههای مشابه بپردازند. در روش جدید نیز باید نور با داروی مورد نظر ترکیب و فعال شود. در برخی موارد امکان درمان موثر سرطانهای ریشهدار که توسط بافتهایی از استخوان احاطه شده باشند وجود نداشته است.
دانشمندان دانشگاه نوتردام برای استفاده بهینه از مزایای نور در درمان سرطانهایی که دسترسی به آنها سختتر است نوعی دستگاه ال ای دی بیسیم ابداع کردند. این دستگاه میتواند در بدن کاشته شده و در صورت ترکیب با رنگ حساس به نور علاوه بر از بین بردن سلولهای سرطانی باعث تنظیم بهینه سیستم ایمنی برای هدفگیری بهتر سرطان شود.
توماس او سالیوان، دانشیار مهندسی برق در دانشگاه نوتردام و از پژوهشگران این مطالعه در این مورد میگوید: برخی از رنگهای نور میتوانند نفوذ بیشتری به عمق بافتها داشته و یک واکنش قویتر را در برابر سلولهای سرطانی ایجاد کنند. برای تاثیر بیشتر نور در از بین بردن سلولهای سرطانی باید از رنگهای حاوی مولکولهای جاذب نور استفاده کرده و آن را به سلولها تزریق کرد. بدین ترتیب در صورت استفاده از دستگاه ال ای دی نور به انرژی تبدیل شده و با کمک آن میتوان سلولهای سرطانی را علیه خودشان تحریک کرد. دستگاه ساخته شده توسط دانشمندان تنها به اندازه یک دانه برنج است و میتوان آن را به شکل مستقیم به تومور سرطانی تزریق کرد. همچنین امکان کنترل آن از بیرون از طریق یک آنتن بیرونی وجود دارد.
source