درباره‌ی خطرات هوش مصنوعی زیاده صحبت شده؛ از شغل‌های ازدست رفته و تقلب‌های دانشگاهی و تصاویر واقع‌گرایانه‌ی دروغین بگیر تا جنگ‌افزارهای خودمختار و خیزش ربات‌ها. اما درباره‌ی یکی از مهم‌ترین خطرات هوش مصنوعی کمتر صحبت می‌شود؛ خطر از دست رفتن لذت انجام کارهای هنری.

هوش مصنوعی قرار است از ما یک انسان رنسانسی تمام‌عیار بسازد؛ هر کدام قرار است لئوناردو داوینچی‌هایی باشیم که به چند زبان صحبت می‌کنیم، کد می‌نویسیم، زیباترین نقاشی‌ها و گوش‌نوازترین آهنگ‌ها را خلق می‌کنیم، شعر می‌گوییم، فیلم‌نامه می‌نویسیم و جواب تمام سوالات را می‌دانیم؛ اما واقعا این‌طور نیست، چراکه مشخصه‌ی اصلی انسان رنسانسی «کنجکاوی سیری‌ناپذیر» و «تخیلی به‌شدت خلاقانه» است؛ ویژگی‌هایی که هوش مصنوعی رفته‌رفته از ما می‌گیرد تا کمتر فکر کنیم و لذت خلق کردن را از دست بدهیم.

این‌ها را گفتم تا به قابلیت هوش مصنوعی جدید سامسونگ برسم که فعلا در گلکسی زد فولد ۶ و گلکسی زد فلیپ ۶ دردسترس است، اما بعید نیست به‌زودی در گوشی‌های دیگر سامسونگ هم ارائه شود. قابلیتی به نام «Sketch to Image» که با استفاده از هوش مصنوعی مولد، طرح‌های ناشیانه‌ و به‌دور از هرگونه استعداد هنری ما را در چشم‌برهم‌زدنی به آثار هنری چشم‌نواز و یا تصاویر واقع‌گرایانه تبدیل می‌کند و با یک تیر، دو نشان می‌زند؛ هم احتمالا بسیاری از افراد را به‌زودی از یادگیری مهارت طراحی دلسرد می‌کند و هم چشم‌ها را به‌راحتی فریب می‌دهد.

Sketch to Image به‌طرز غافلگیرانه‌ای کارش را خوب انجام می‌دهد

قابلیت «Sketch to Image» یا «طراحی به تصویر» سامسونگ به‌طرز غافلگیرانه‌ای کارش را خوب انجام می‌دهد؛ آن‌قدر خوب که حتی نیازی به استفاده از قلم برای طراحی دقیق نیست و همان طرح‌های کج‌ومعوجی که با سر انگشت روی نمایشگر می‌کشیم برای تبدیل شدن به تصاویر واقع‌گرایانه کافی است.

این قابلیت برای پردازش طرح‌های ما به اینترنت نیاز دارد، چون لازم است آن‌ها را به سرورهای ابری سامسونگ بفرستد. بسته‌ به اینکه از Sketch to Image در اپلیکیشن نوت یا گالری استفاده می‌کنید، عملکرد متفاوتی دارد؛ اگر در نوت طرحی بکشید و بعد از هایلایت آن، گزینه‌ی Sketch to Image را انتخاب کنید، منویی از چند استایل مختلف (مثلا کارتون سه‌بعدی، آبرنگ، پاپ‌ آرت) باز می‌شود تا با انتخاب یکی از آن‌ها، طرح‌تان به چیزی که در ذهن داشتید، نزدیک‌تر شود. این طرح همیشه حالت نقاشی خواهد داشت و هیچ‌وقت با تصویر واقعی اشتباه گرفته نخواهد شد.

مثلا طرح بسیار ساده‌ی سیبی که با سر انگشت در زد فلیپ ۶ کشیدم در یک پلک‌برهم‌زدن به نقاشی آبرنگ چشم‌نواز و خوش‌رنگ‌ولعابی تبدیل شد؛ برایم جالب است که هوش مصنوعی، گوشه‌ی سمت راست سیب را فرورفته‌تر به‌تصویر کشید تا با طرح اولیه‌ی من هم‌خوانی داشته باشد.

source

توسط wikiche.com