در اواخر تیرماه سال ۲۰۲۴، به دلیل بروزرسانی اشتباه آنتی ویروس CrowdStrike Falcon، یکی از بزرگترین خرابی های ویندوز شرکت ها و کسب و کارهای سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داد. این شرکت امنیتی سایبری در گزارش اولیه بررسی حادثه (PIR) خود اعتراف کرد که باگ موجود در الگوی Template Type IPC عامل اصلی این قطعی بوده است. پس از آن مایکروسافت نیز توضیح جامعی ارائه کرد.
از آنجایی که این روزها صفحه آبی مرگ (Blue Screen of Death) یا BSOD موضوع داغ بسیاری از مقالات آنلاین است، Raymond Chen، یک توسعه دهنده باسابقه مایکروسافت، این هفته در وبلاگ خود با عنوان “The Old New Thing” که در بخش DevBlogs سایت مایکروسافت قرار دارد، مطلبی با عنوان “با وجود ابهاماتی که برخی ممکن است بخواهند ایجاد کنند، هیچ راز و معمایی در مورد اینکه چه کسی صفحه آبی مرگ را نوشته وجود ندارد” منتشر کرد. در این مطلب، چن به ابهامات ظاهری در مورد خالق صفحه آبی مرگ ویندوز (BSOD) روشن میکند.
چن مینویسد:
به طور عجیبی، به نظر میرسد صفحه آبی مرگ اولیه اصلا مربوط به مرگ نبوده است، بلکه همانطور که چن با طنز میگوید، یک “صفحه آبی ناراحتی” بوده است. این صفحه زمانی ظاهر میشد که کاربر کلیدهای CTRL + ALT + DEL را با هم فشار میداد (که به آن “سلام سه انگشتی” میگویند) و به کاربر کمک میکرد تا زمانی که از عملکرد کامپیوتر راضی نیست، جلسه ویندوز را متوقف کند.
چن اشاره میکند که متن پیام BSOU بالا، نه کد اصلی آن، توسط Steve Ballmer برای Windows 3.1 نوشته شده است.
در مورد صفحه آبی مرگ (BSOD) ، شاید تعجب کنید که بدانید صفحه سیاه BSOD که غول تکنولوژی به طور موقت در ویندوز ۱۱ آزمایش کرد، در ابتدا در ویندوز ۳.۱ نیز وجود داشت، هرچند که اطلاعات زیادی را نمایش نمیداد. بنابراین کاربرانی که از میزان اطلاعات موجود در صفحه BSOD فعلی راضی نیستند، ممکن است در آن زمان حتی بیشتر از مایکروسافت متنفر شده باشند.
در سال ۱۹۹۳، یک سال بعد، شاهد اولین صفحه آبی مرگ ناشی از خطای کرنل (هسته سیستمعامل) در ویندوز NT 3.1 بودیم که توسط John Vert پیاده سازی شد. ویندوز NT 3.1 همچنین اولین سیستمعامل واقعی ۳۲ بیتی ویندوز بود، به همین دلیل با ویندوز ۳.۱ تفاوت داشت و به همین خاطر نام آن NT یا تکنولوژی جدید شد.
ویندوز ۹۵ نیز صفحه BSOD مخصوص به خود را داشت و با صفحه NT 3.1 متفاوت بود، زیرا به کاربر اجازه میداد پیام خطا را نادیده بگیرد و رد کند. Raymond Chen طراح این صفحه بود.
اگر به یاد داشته باشید، این همان صفحه آبی مرگ معروف یا بهتر بگوییم بد نام ویندوز ۹۸ بود که در سال ۱۹۹۸ طی سخنرانی اصلی در نمایشگاه سالانه COMDEX اتفاق افتاد.
source