05 شهریور 1403 ساعت 21:41

اگر قصد خرید یک سدان کامپکت داخلی داشته باشید، انتخاب شما کدام یک از دو محصول ایران خودرو و سایپا خواهد بود؛ شاهین پلاس یا دنا جوانان؟

بازار خودرو در رکود کامل قرار دارد و خرید خودرو به ندرت دنبال می‌شود. ادامه روند فعلی منجر به ریزش قیمت خودرو طی روزهای اخیر شده است. در بحبوحه رکود بازار، خرید خودرو نمی‌تواند انتخاب مناسبی باشد اما برخی از مشتریان این کار را بنابه‌دلایل شخصی انجام می‌دهند.

شاهین پلاس یا دنا جوانان

ایران خودرو و سایپا، دو خودروساز بزرگ کشور همواره رقیب یکدیگر بوده و هستند. البته کیفیت ساخت و مونتاژ محصولاتی که آبی پوشان جاده مخصوص عرضه می‌کنند، نسبت به تولیدات رقیب بهتر است ولی باز هم می‌توان برخی مدل‌ها را با یکدیگر در کفه یک ترازو گذاشت و به مقایسه آنها پرداخت.

دنا جوانان یکی از سدان‌های پرطرفدار بازار است که رقیبی سرسخت و جدی به نام شاهین پلاس دارد. از زمانی که سایپا به کمک ایران خودرو و به لطف تلاش‌های مهندسان مگاموتور موفق به تولید پیشرانه ME16 شده، شاهین پلاس درخور بررسی و مقایسه شده است.

قیمت دو سدان پرطرفدار بازار داخلی در یک محدوده قرار دارند و به همین خاطر بررسی آنها خالی از لطف نیست. مواردی نظیر کلاس بدنه، قیمت و مشخصات فنی و رفاهی می‌تواند دلایل خوبی برای یک رقابت نفس‌گیر باشند. تصمیم گرفته‌ایم مطلب پیش رو را به مقایسه دنا جوانان با شاهین پلاس اختصاص دهیم و دو سدان زیبا و خوش چهره بازار را بررسی کنیم.

معرفی اجمالی

نمای جلوی شاهین پلاس

 

پژو 405 در دهه 90 شمسی تبدیل به یک خودروی نسبتا قدیمی شده بود و دیگر نمی‌توانست پاسخگوی تقاضای شدید مشتریان باشد. پژو پارس هم که پس از 405 روی کار آمد مسیر خود را پیش گرفت و به فروش خوبی رسید. ایران خودرو که از نزدیک شاهد این جریانات بود، تصمیم گرفت دستی به سر و صورت سمند بکشد و خودروی جدیدی به نام دنا به بازار بیاورد.

 

نقاط ضعف دنا معمولی باعث شد آبی پوشان جاده مخصوص به فکر توسعه نسخه جدیدی از آن با نام دنا پلاس بیفتند. خودرو تازه وارد ایران خودرو مجهز به پیشرانه‌های تنفس طبیعی و توربوشارژ شد و چندسالی است که در بازار به فروش می‌رسد. دنا جوانان، نسخه ارتقایافته دنا پلاس توربو اتوماتیک است که ما را یاد پیکان جوانان نوستالژی می‌اندازد.

نمای جلو دنا جوانان

شاهین یکی از سدان‌های کامپکت سایپا است که پس از عرضه به بازار به دلیل پیشرانه ضعیف مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفت و از چشم مشتریان افتاد. سایپا به منظور ارتقای پیشرانه قدیمی این خودرو و جلب توجه بازار، موتور جدیدی را با کمک ایران خودرو و مگاموتور توسعه داد و شاهین پلاس اتوماتیک را با قوای محرکه جدید به بازار فرستاد.

از آنجایی که هم اکنون موتور 16 سوپاپ تنفس طبیعی 4 سیلندر ME16 زیر کاپوت این محصول تعبیه شده، می‌تواند رقیبی جدی برای دنا جوانان محسوب شود. در ادامه جدال دو سدان کامپکت ایران خودرو و سایپا از نزدیک تماشا کنید:

بیشتر بخوانید:

مقایسه دنا جوانان با آریزو 5 اسپرت

طراحی ظاهری

نمای جلوی شاهین پلاس

سایپا شاهین از وقتی وارد بازار شد تا به امروز لقب زیباترین خودروی داخلی را از آنِ خود کرده است. ظرافت، تعادل و هارمونی همه پسند این محصول باعث شده نسبت به رقبای ایران خودرویی خود یک سر و گردن بالاتر باشد. کیفیت بصری شاهین بالا بوده و شرایط بهتری خواهد داشت.

دنا جوانان شباهت بسیار زیادی به دنا پلاس به انضمام یکسری تزئینات قرمز رنگ دارد. گفتیم که دنا بازطراحی سمند است و گرچه چهره اسپرت و خشنی در مقایسه با شاهین ارائه می‌دهد اما هارمونی چندان جالبی بین اجزای آن دیده نمی‌شود و نمی‌تواند موفق به دریافت امتیاز بالایی شود.

نمای جانبی دنا جوانان

در مجموع می‌توان نتیجه‌گیری کرد که شاهین پلاس ظاهر بهتری نسبت به دنا جوانان داشته و هماهنگی بیشتری دارد. البته اگر به طراحی اسپرت با خطوط تند و زوایای شکسته علاقه‌مند هستید، دنا جوانان مناسب وضعیت شما خواهد بود.

قوای محرکه

قبلا هم اشاره کردیم که سایپا شاهین یک نقطه ضعف اساسی نسبت به دنا پلاس داشت و آن پیشرانه ضعیف و کم قدرتی است که به اشتباه زیر کاپوت قرار گرفته بود. موتور 8 سوپاپ توربوشارژ جای خود را به یک پیشرانه 16 سوپاپ تنفس طبیعی داد که 1.6 لیتر حجم دارد و گزینه مناسبی برای کسانی است که به دنبال محصولی کم استهلاک هستند.

زیر کاپوت شاهین پلاس

همچنین دنا جوانان که زیر کاپوت خود مجهز به یک پیشرانه توربوشارژ شده، می‌تواند شما را با دردسرهای نگهداری از جمله روغن ریزی، سرویس توربو، داغ شدن موتور و تأمین سوخت اکتان بالا مواجه کند که هیچ از اینها برای تنفس طبیعی اتفاق نمی‌افتد. گرچه مشتریان نسبت به شاهین بدبین شده‌اند اما شاهین پلاس می‌تواند تصورات آنها را به کلی زیر و رو کند.

پیشرانه سدان سایپا همان TU5 پلاس است که مگاموتور با اندکی ارتقا تحویل سایپا داده و روی شاهین نصب کرده است. در شرایط ایده آل می‌تواند حداکثر 111 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور تولید کند و نیروی محرکه را از طریق یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته معمولی به محور جلو انتقال دهد.

زیر کاپوت دنا جوانان

زیر کاپوت دنا جوانان یک پیشرانه توربوشارژ 1.7 لیتری قرار گرفته که نسخه ارتقایافته EF7 توربوشارژ است و قدرت موردنیاز ری را و برخی محصولات دیگر را تأمین می‌کند. از آنجایی که این موتور توربوشارژ بوده و به سیستم مکش هوای توربو مجهز شده، می‌تواند تقریبا 163 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه نیز از طریق یک گیربکس اتوماتیک AT به محور جلو منتقل خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

شاهین پلاس در برابر فردا 511؛ برنده مقایسه کدام است؟

با این اوصاف از نظر شتاب و چالاکی، دنا جوانان برنده نبرد خواهد بود و سواری اسپرت و مهیجی به جوانان می‌دهد. دنا جوانان قادر است در عرض 9.8 ثانیه از سکون مطلق به شتاب 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد ولی شاهین پلاس برای تحقق این هدف به 14 ثانیه زمان نیاز دارد.

حقیقت ماجرا این است که مشتریان ایرانی (به جز جوانان) دنبال شتاب و چالاکی یا قدرت زیاد خودرو نیستند و اغلب آرزوی داشتن محصولی را دارند که استهلاک کمتری داشته باشد و آپشن‌های رفاهی بهتری ارائه دهد. سدان سایپا در هر 100 کیلومتر پیمایش به طور ترکیبی 7.1 لیتر سوخت مصرف می‌کند حال آنکه دنا جوانان با 7.4 لیتر مصرف سوخت در رده دوم قرار می‌گیرد.

نما از رو به رو شاهین پلاس

سیستم تعلیق هر دو سدان کامپکت بازار داخلی از نوع مک فرسون در جلو و محور پیچشی یکپارچه در عقب است که هندلینگ و سواری مطلوبی ارائه می‌دهد. دنا جوانان به علت برخورداری از پیشرانه قوی تر ممکن است در سرعت‌های بالا کمی انحراف از عقب داشته باشد که این مورد در شاهین پلاس دیده نمی‌شود.

در نتیجه باید اعتراف کرد که سدان ایران خودرو عملکرد قابل توجه و جذاب‌تری در مقایسه با سدان سایپا دارد. البته باید توجه داشت که هر یک از دو پیشرانه توربوشارژ و تنفس طبیعی، طرفداران خاص خودشان را دارند و مقایسه آنها به منزله برتری کامل یکی بر دیگری نیست.

طراحی فضای داخلی

با ورود به کابین هر دو خودرو طرح یک دهه پیش به سبک خودروهای قدیمی به چشم می‌خورد. متاسفانه اثری از المان‌های نوین و خلاقانه نیست و دو سدان جذاب کشورمان خالی از هر گونه نوآوری و زیبایی عرضه شده‌اند. با این حال فضای داخلی شاهین پلاس و دنا جوانان به عنوان دو محصول اقتصادی قابل قبول و رضایت بخش است.

نمای کابین شاهین پلاس

سایپا سعی کرده برای شاهین پلاس از داشبورد با تریم سه رنگ و طرح چوب استفاده کند تا نمای زیبا و ظاهر دلنشینی برای مشتریان به ارمغان بیاورد. نمایشگر مولتی مدیا بزرگتر شده و تا حدی در زیبایی کابین اثر گذاشته است. الباقی المان‌های کابین محصول سایپا بدون تغییر مانده و سادگی چیزی است که دیده می‌شود.

دنا جوانان هم از همان داشبورد قدیمی دنا به همراه اندکی تغییر رنگ و کمی تزئینات بهره‌مند شده و گرچه در آن دوران برای یک سدان کامپکت مقرون به صرفه باابهت بوده اما امروزه حرفی برای گفتن ندارد. در مجموع می‌توان نتیجه‌گیری کرد که کابین دنا جوانان و خصوصا داشبورد آن در مقایسه با شاهین پلاس زیباتر است.

نمای داخلی دنا جوانان

فضای داخلی هر دو سدان به یک اندازه بوده و جادار است ولی سرنشینانی که جثه بزرگتری دارند، با دنا کمی به مشکل می‌خورند. حجم صندوق عقب دنا جوانان به مراتب از شاهین پلاس بیشتر شده و 500 لیتر است حال آنکه ظرفیت صندوق بار شاهین پلاس تنها 420 لیتر برآورد شده.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با مشخصات پیشرانه ME16 سایپا شاهین پلاس

امکانات رفاهی و ایمنی

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی دو سدان کامپکت بازار در یک سطح قرار دارد و تفاوت‌ها حداقلی و محدود به یک تا دو مورد است. همین ابتدا بگوییم که نباید از دو خودرو شاهین پلاس اتومات و دنا جوانان توربوشارژ انتظار مجهز بودن به سیستم‌های هشدار راداری یا امکانات مرتبط با دستیار رانندگی داشت ولی رضایت مشتریان را جلب خواهند کرد.

تنها برتری دنا جوانان در مقایسه با شاهین پلاس، تنظیم برقی صندلی سرنشین و 2 عدد کیسه هوای جانبی است. در نقطه مقابل محصول سایپا مجهز به گرم‌کن‌های صندلی جلو شده و این مورد در فهرست آپشن‌های رقیب به چشم نمی‌خورد.

شاهین پلاس یا دنا جوانان؟

کلام پایانی را به این موضوع اختصاص می‌دهیم که کدام یک از دو سدان ایران خودرو و سایپا ارزش خرید دارند. در صورتی که جوان هستید و عشق سرعت و قدرت دارید و مستهلک شدن پیشرانه و تعمیر و نگهداری ماشین برایتان دردسرساز نیست، دنا جوانان گزینه بسیار مناسبی است.

همچنین انتخاب شما باید دنا جوانان باشد اگر نیاز به صندوق عقب بزرگتر دارید و کیفیت بنزین برایتان مهم نیست و ظاهر اسپرت و مردانه‌تر می‌خواهید. قیمت کارخانه‌ای این خودرو در مقایسه با رقیب ارزان‌تر بوده و اگر بتوانید از درب کارخانه این خودرو را تحویل بگیرید، قطعا سود کرده‌اید.

در آن سوی میدان با یک رقیب سرسخت به نام شاهین پلاس اتومات سروکار داریم که زیر کاپوت خود مجهز به پیشرانه تنفس طبیعی 16 سوپاپ است و دردسرهای نگهداری کمتر و استهلاک پایین‌تری دارد. طراحی ظاهری این سدان کامپکت بهتر و امکانات آن رضایت بخش است.

در گجت نیوز بخوانید: گالری عکس تیارا پرایم، شاسی بلند جدید مکث موتور تفاوت دیگنیتی پرستیژ با دیگنیتی پرایم چیست و کدام ارزش خرید بیشتری دارد؟ پیکاپ سانگ یانگ موسو خان؛ مشخصات فنی، آپشن ها و قیمت چری اکسید RX هیبریدی با شتاب زیر 5 ثانیه و 600 اسب بخار رونمایی شد

source

توسط wikiche.com