شورای اروپا اعلام کرد که آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا اولین پیمان بینالمللی هوش مصنوعی را به عنوان یک قانون الزامآور امضا کردند. هدف از این پیمان، حصول اطمینان از این است که استفاده از هوش مصنوعی با «حقوق بشر، دموکراسی و قانون» مطابقت دارد.
امضای پیمان بینالمللی هوش مصنوعی
این پیمان که Framework Convention on Artificial Intelligence نام دارد، اصول کلیدی که سیستمهای هوش مصنوعی باید از آن تبعیت کنند، از جمله حفاظت از اطلاعات کاربر، احترام به قانون و شفافسازی روشها را بیان میکند. هر کشوری که این پیمان را امضا بکند باید «اقدامات قانونی و اداری مناسب برای انعکاس چارچوب مذکور را اتخاذ یا حفظ کند».
کشورهای آندورا، گرجستان، ایسلند، نروژ، مولداوی و سن مارینو نیز این پیمان را که از سال 2019 در حال تهیه است امضا کردهاند.
البته ما در ماههای گذشته شاهد امضای توافقنامههای دیگری در زمینه امنیت هوش مصنوعی بودیم. اما بیشتر آنها تبعات قانونی جدی برای امضاکنندگانی که تعهدات خود را اجرا نکنند، ندارند. حتی اگر پیمان جدید قرار باشد از نظر قانونی الزامآور باشد، فایننشال تایمز گزارش داده که مطابقت با این پیمان در درجه اول از طریق نظارت انجام خواهد شد که فرم نسبتا ضعیفی از الزام است.
با اینحال، این پیمان میتواند الگویی برای کشورهایی باشد که در حال وضع قوانین مرتبط با هوش مصنوعی هستند. آمریکا در در حالحاضر روی برخی لوایح مربوط به هوش مصنوعی کار میکند. اتحادیه اروپا قبلا قوانینی را درباره هوش مصنوعی وضع کرده است و بریتانیا نیز در حال بررسی قوانین مشابهی است. همچنین ایالت کالیفرنیا در حال تصویب قانون امنیت هوش مصنوعی است که شرکتهایی مانند OpenAI از آن پشتیبانی نکردهاند.
ماریا بوریک (Marija Pejčinović Burić)، دبیرکل شورای اروپا در بیانیهای گفته است:
ما باید مطمئن شویم که توسعه هوش مصنوعی، استانداردهای ما را حفظ میکند، نه اینکه آنها را تضعیف بکند. پیمان بینالمللی هوش مصنوعی برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع طراحی شده است. این پیمان یک متن قوی و متوازن بوده و نتیجه یک رویکرد باز و همهجانبه است.
این پیمان قرار است سه ماه پس از تصویب کشورهای امضاکننده اجرایی شود.
source