اسنپ برای دومین سال پیاپی گزارشی جامع از رفتار ترافیکی و الگوی سفر شهروندان ۱۰ شهر ایران در مهر ۱۴۰۳ ارائه کرد. این گزارش با هدف مشارکت در بهبود ترافیک، سهولت جابهجایی در ساعات پرتردد و ارائه سفرهای مقرونبهصرفه منتشر شده است. در این گزارش، رفتار ترافیکی شهرهایی که بیشترین آمار تقاضا را برای جابهجایی و سفر درونشهری در مهر سال جاری داشتهاند بر اساس آمارهای اسنپ مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله اطلاعات موجود در این گزارش میتوان به تاثیر تغییر ساعات اداری بر روند ترافیک شهری و به تبع آن قیمتگذاری تاکسیهای اینترنتی اشاره کرد.
همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و پیوستن جمعیت دانشآموزان به کارمندان که در ساعات مشخصی از روز در سطح شهر تردد میکنند، تعداد سفرهای روزانه در اغلب کلانشهرهای کشور از جمله تهران، کرج و اصفهان بهطور چشمگیری در روزهای شنبه تا چهارشنبه افزایش مییابد که موجب افزایش ترافیک در ساعات ابتدایی صبح و عصر میشود. به طور کلی، جابهجاییها در این ساعات مختص دو گروه است: گروه اول کارمندان و محصّلان هستند که از منزل به محل کار یا تحصیل و بالعکس تردد میکنند و انعطافپذیری کمتری در تغییر ساعات رفتوآمد خود دارند. اما گروه دوم شامل افرادی میشود که انعطاف بیشتری در ساعات انجام سفرهای خود دارند. این گروه با اندکی تغییر در ساعت انجام سفرهایشان میتوانند به خود و همچنین گروه اول کمک بسزایی کنند.
پرتقاضاترین شهرها در ساعات اوج رفتوآمد در مهر ۱۴۰۳
به گزارش روابط عمومی اسنپ، بررسی سفرهای انجام شده با ناوگان اسنپ در هفته اول مهر ۱۴۰۳ نشان میدهد که بیشترین ترافیک شهری در ایران به ترتیب متعلق به شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، قم، اهواز، تبریز، رشت و ساری بوده است.
بررسی دقیق و اختصاصی سفرهای اسنپ در هر یک از این شهرها، با توجه به شرایط ویژه آن شهر، اطلاعات و آمار مختص به خود را ارائه میدهد. نگاهی کلانتر به این آمار نشانگر الگوی رفتاری مشابهی میان تمامی این شهرهاست؛ به این معنا که ممکن است ساعات شروع و پایان ترافیک صبح و عصر در شهرهای مختلف اندکی تفاوت داشته باشد، اما رفتار کلی ترافیکی این ۱۰ شهر یکسان است و برای نجات از ترافیک میتوان دستورالعملهای یکسانی را رعایت کرد.
source