یکی از گلایه‌های مردم، به‌ویژه پس از افزایش تعرفه بسته‌های اینترنتی در دی ماه ۱۴۰۲، این است که بسته‌ها با حجم مشخصی فروخته می‌شوند اما حجم واقعی آن‌ها کمتر است و این موضوع باعث می‌شود بسته‌ها زودتر از موعد تمام شوند. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، هم پیش از این وعده داده بود که این موضوع را پیگیری کند. نتیجه این بررسی حالا مشخص شده است.

سید محمد امامی، سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به این موضوع که از گلایه‌های مهم کاربران اینترنت است، در گفت‌وگو با ایرنا گفته است:

این بررسی در حوزه اینترنت ثابت و سیار در حال انجام است و نتایج بررسی تا کنون حاکی از این نبوده که اپراتورها در این مسئله تخلفی را انجام داده‌اند. اگر در هر مرحله از بررسی به این نتیجه برسیم که تخلفی انجام شده است، حتما برخورد خواهیم کرد و مطابق مواردی که در پروانه‌های فعالیت اپراتورها وجود دارد، اخطار و جریمه را در نظر می‌گیریم.

سید محمد امامی، سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات

امامی همچنین توضیح داده که به اپراتورها اعلام شده است در بخش فنی خود شاخص‌هایی برای ارزیابی میزان مصرف کاربران توسعه دهند. بررسی وضعیت میزان مصرف اینترنت در بستر هر کدام از اپراتورها به وسیله اپلیکیشن‌ و سایتی که دارند، قابل رصد است.

سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری در ادامه اضافه کرده است که «کاربران می‌توانند با مراجعه به اپلیکیشن‌ اپراتورها میزان مصرف خود را مدیریت کرده و ببینند میزان حجمی که خریداری کرده‌اند به چه شکلی استفاده شده است.»

او درباره این که چرا تجربه کاربران در برخی موارد حاکی از این است که اینترنت آنان زودتر تمام می‌شود؟ نیز این‌طور توضیح داده است: «ممکن است در گوشی تلفن همراه نرم‌افزاری در حال به‌روزرسانی دستی یا خودکار باشد که کاربر از آن اطلاعی ندارد، یا شرایطی باشد که کاربر نرم‌افزار پرمصرفی را روشن کند؛ همه این موارد حتی با خاموش بودن صفحه تلفن همراه به افزایش مصرف اینترنت منجر می‌شود.»

به گفته او، با توجه به اینکه تعرفه ترافیک داخلی و بین‌المللی نیز با یکدیگر متفاوت است، یعنی در زمان استفاده از اپلیکیشن‌های بومی این تفاوت به یک‌سوم و یک‌دوم می‌رسد کاربرانی که از ابزارهای دیگر که تعرفه اینترنت آن‌ها بالاتر است استفاده کنند حجم مصرفی‌شان بین‌الملل حساب خواهد شد. بنابراین، بسته اینترنتی‌شان زودتر به پایان می‌رسد.

سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات همچنین به این نکته اشاره کردهکه در گذشته به اپراتورها اعلام شده که در بخش فنی خود شاخص‌هایی برای ارزیابی میزان مصرف کاربران توسعه دهند و این موضوع در اپراتورها پیاده‌سازی شده است. بنابراین، کاربران همه اپراتورها می‌توانند میزان مصرف خود را رصد و بررسی کنند:

بررسی وضعیت میزان مصرف اینترنت در بستر هر کدام از اپراتورها به وسیله اپلیکیشن‌ و سایتی که دارند، قابل رصد است و کاربران می‌توانند با مراجعه به آن اپلیکیشن‌ها میزان مصرف خود را مدیریت کرده و ببینند میزان حجمی که خریداری کرده‌اند به چه شکلی استفاده شده است. تجهیزاتی که در داخل شبکه اپراتورها وجود دارد حجم بسته‌ها را از نظر فنی و با یک استاندارد مشخص محاسبه می‌کنند.

سید محمد امامی، سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات

امامی درباره نحوه سنجش و اندازه‌گیری میزان مصرف اینترنت اپراتورها نیز گفته است: «شمارنده‌هایی که حجم بسته‌ها را در اپراتورها محاسبه می‌کنند، استاندارد مورد تأیید وندورهای معروف دنیا (تأمین‌کننده) را دارد و چیزی نیست که قابل دستکاری باشد. وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز اصرار دارد که کاربران هر بسته‌ای را که خریداری کرده‌اند، دریافت کنند و میزان مصرفشان واقعی باشد.»

source

توسط wikiche.com