دیروز یکی از اعضای شورایعالی فضای مجازی در یک گفتگوی تلوزیونی به نام «به اضافه یک» که از شبکه سوم سیما پخش میشود یکی از دلایل فیلترینگ یوتیوب را رضایت داشتن مردم از پلتفرم آپارات اعلام کرد.
رسول جلیلی در خلال این برنامه گفت: «اصلا امکان ندارد جلوی فیلترشکن را گرفت. دلیلش این است که فیلترشکن خودش را در جستجوی گوگل جای میدهد، موتور جستجو را نمیشود یک لحظه از مردم گرفت. ما موتور جستجوی داخلی نداریم. بله این کوتاهی از ماست. از طرفی دیگر آیا میتوانیم موتور جستجویی مانند گوگل میتوانیم بسازیم. نمیتوانیم بسازیم. مسیریاب ویز را با نشان خوب جایگزین کردیم. آمازون را با برخی از سرویسهای داخلی خیلی خوب جایگزین کردیم. جای یوتیوب هم پلتفرم آپارات را داریم مردم هم راضی هستند. یعنی هر جا سرویس داخلی خوب توانستیم فراهم کنیم، حس محدودسازی رقیب خارجی اتفاق نمیافتد.»
مدیر پلتفرم آپارات در واکنش به صحبتهای رسول جلیلی، عضو شورایعالی فضای مجازی در صفحهی شخصی خود در شبکه اجتماعی پستی را منتشر کرد.
محمد جواد شکوری نوشت:
«عضو شورایعالی فضای مجازی که دیروز، آپارات رو دلیلی برای رضایت مردم از فیلتر یوتیوب عنوان کرد، میدونه که همین الان ما درگیر 5 پرونده شکایت صداوسیما از آپارات هستیم؟ پس روغن ریخته رو نذر امامزاده نکنید؛ نظر ما همینی است که بارها و بارها گفتیم و اعلام رسمی کردیم: فیلترینگ یوتیوب رو بردارین و آپارات را بهانه فیلتر و چماق تصمیمات غلط قبلی نکنید… مجموعه ما خیلی سال پیش از این، پیشبینی این شرایط رو داشته و در حوزههای مختلف دیگری مانند آموزش مبتنی بر تکنولوژی ،سینمای خانگی و … فعالیت خودش رو گسترش داده و از آپارات هم چند پروژه موثر و قابل رقابت مثل آپارات_اسپورت و آپارات_موزیک و… بیرون کشیده. امروز دیگه مردم خودشون انتخاب میکنن از چه سرویس و درگاهی استفاده کنن؛ البته اگه دسترسی و رقابت آزاد و عادلانه باشه. تقاص دردسرها و پروندههای باز ما رو هم یوتیوب از ساترا و صداوسیما میگیره ایشالا! :)))))
همچنین امروز نیز تیم توسعهدهنده مسیریاب نشان نسبت به گفتههای دیشب جلیلی طی اطلاعیهای واکنش نشان داد و گفت که فیلترینگ باعث شده تا اعتماد مردم نسبت به خدمات داخلی از بین برود.
در بخشی از این اطلاعیه آمده: «ادعای شما مبنی بر اینکه فیلترینگ به رشد خدمات داخلی منجر شده، نشاندهنده نگاه نادرست شما به مفهوم و ارزش رقابت است. این سیاستها به جای ایجاد فرصت، زمینهساز کاهش اعتماد به خدمات داخلی شده است. روی دیگر این سکه که شما علاقهای به مشاهده آن ندارید این است که پلتفرمهای ایرانی توانایی حضور در بازارهای بینالمللی را نداشته و سالهاست یک سقف شیشهای در مقابل رشد منطقهای و بینالمللی آنها قرار گرفته است.»
بیشتر بخوانید:
source