امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه «قطعنامه‌های شورای امنیت یه صراحت بر غیرقانونی بودن شهرک‌سازی‌ها و غیرقابل قبول بودن تصرف سرزمین از طریق زور تاکید کرده‌اند»گفت: اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل نقض آشکار حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های سازمان ملل است.

 

به گزارش ایرنا، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته چهارم سازمان ملل درباره «اقدامات و فعالیت‌های شهرک‌سازی [رژیم ] اسرائیل که حقوق مردم فلسطین و دیگر اعراب مناطق اشغالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد»، افزود: جامعه بین‌المللی، از جمله از طریق قطعنامه تصویب‌شده در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی (ES-۱۰/۲۴)، از رژیم اسرائیل می‌خواهد که به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین بدون تأخیر پایان دهد. این حضور غیرقانونی، یک عمل خلاف با ماهیت مستمر است که مسئولیت بین‌المللی را در پی دارد.

 

ایروانی تصریح کرد: قطعنامه‌های شورای امنیت نیز به‌صراحت بر غیرقانونی بودن شهرک‌سازی‌ها و غیرقابل قبول بودن تصرف سرزمین از طریق زور تاکید کرده‌اند. در قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶)، شورای امنیت مجددا تاکید کرده است که ایجاد شهرک‌ها در اراضی اشغالی فلسطین توسط رژیم اسرائیل هیچ اعتبار قانونی ندارد و نقض فاحش حقوق بین‌الملل است. این قطعنامه از رژیم اسرائیل می‌خواهد که فوراً و به‌طور کامل تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی در اراضی اشغالی فلسطین را متوقف کند.

 

به گزارش ایرنا، متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، ذیل دستور کار شماره ۵۰ کمیته چهارم تحت عنوان: «اقدامات و فعالیت‌های شهرک‌سازی [رژیم ] اسرائیل که حقوق مردم فلسطین و دیگر اعراب مناطق اشغالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد» به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

خانم رئیس،

 

پس از استماع گزارش‌های ارائه‌شده توسط رئیس کمیته ویژه و معاون دبیرکل، مراتب قدردانی خود را از اظهارات ارزشمند ایشان اعلام می‌کنم و بر نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایران در خصوص اشغالگری و سیاست‌های توسعه‌طلبانه رژیم اسرائیل که از زمان اشغال فلسطین و سایر مناطق اشغالی طی دهه‌ها به‌طور مستمر دنبال شده است، تأکید می‌نمایم. این رژیم در حال حاضر مرتکب جنایات وحشتناک و حملات غیرقانونی تجاوزکارانه نه تنها علیه فلسطینیان و دیگر ملت‌های منطقه ما بلکه علیه سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان ملل متحد و کارکنان آن می‌شود. علاوه بر پاسخگو کردن عاملان این جنایات، جامعه بین‌المللی باید هرگونه استفاده از زور توسط این رژیم آپارتاید را به‌شدت محکوم نماید.

 

حضور رژیم صهیونیستی در منطقه ما تأثیرات منفی شدیدی داشته است، همان‌طور که شاهد افزایش چشمگیر خشونت توسط مقامات جنایتکار اسرائیلی، نیروهای اشغالگر و نیروهای مسلح تحت نقاب شهرک‌نشینان علیه فلسطینیان و دیگر ملت‌های صلح‌طلب منطقه بوده‌ایم.

 

خانم رئیس،

 

نیروهای اشغالگر اسرائیلی، تحت فرمان مستقیم رهبران جنایتکار این رژیم، به قتل‌عام، گرسنگی و پاکسازی قومی غیرنظامیان فلسطینی ادامه می‌دهند. علاوه بر این، زیرساخت‌های غیرنظامی غزه به‌طور کامل ویران شده است. یک نسل‌کشی آشکار در برابر دیدگان جهانیان در حال وقوع است. در یک جنگ نامتناسب که با استفاده از سلاح‌های پیشرفته و به خشن‌ترین و بی‌رحمانه‌ترین شکل انجام می‌شود، بیش از چهل و چهار هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شده‌اند، بیش از صد هزار نفر زخمی شده‌اند، و بیش از ده هزار نفر زیر آوار هستند.

 

مصونیت ساختگی و غیرقانونی رژیم اسرائیل در قبال جنایات گسترده آن در غزه، همراه با حمایت قوی از سوی متحدانش، سیاست‌های تجاوزگرانه این رژیم را تقویت کرده است. این رژیم تجاوزات خود را به لبنان گسترش داده و منجر به کشته شدن ۳۵۰۰ نفر بی‌گناه و زخمی شدن ۱۵۰۰۰ نفر در لبنان شده است. علاوه بر این، این رژیم ماهیت غیرصلح‌آمیز خود را با هدف قرار دادن مستقیم صلح‌بانان سازمان ملل و تصویب قوانینی علیه آنروا و مصونیت کارکنان آن نشان داده است، در حالی که به‌طور نظام‌مند مشروعیت سازمان ملل را تضعیف و کارآیی آن را تخریب می‌کند.

 

خانم رئیس،

 

اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل نقض آشکار حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های سازمان ملل است. جامعه بین‌المللی، از جمله از طریق قطعنامه تصویب‌شده در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی (ES-۱۰/۲۴)، از رژیم اسرائیل می‌خواهد که به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین بدون تأخیر پایان دهد. این حضور غیرقانونی، یک عمل خلاف با ماهیت مستمر است که مسئولیت بین‌المللی را در پی دارد.

 

قطعنامه‌های شورای امنیت نیز به‌صراحت بر غیرقانونی بودن شهرک‌سازی‌ها و غیرقابل قبول بودن تصرف سرزمین از طریق زور تأکید کرده‌اند. در قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶)، شورای امنیت مجدداً تأکید کرده است که ایجاد شهرک‌ها در اراضی اشغالی فلسطین توسط رژیم اسرائیل هیچ اعتبار قانونی ندارد و نقض فاحش حقوق بین‌الملل است. این قطعنامه از رژیم اسرائیل می‌خواهد که فوراً و به‌طور کامل تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی در اراضی اشغالی فلسطین را متوقف کند.

 

با این وجود، سیاست و رویه این رژیم همواره بر نقض اصول منشور و کنوانسیون‌ها و قطعنامه‌های مربوطه متمرکز بوده است. این رژیم با نادیده گرفتن درخواست‌های بین‌المللی، به تخریب خانه‌ها و شهرهای فلسطینی، وادار کردن مردم به آوارگی و زندگی در شرایط سخت در اردوگاه‌ها، و ممانعت از دسترسی آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه ادامه می‌دهد.

 

خانم رئیس،

 

جمهوری اسلامی ایران به حمایت از مردم فلسطین در مبارزه آن‌ها علیه اشغالگری و اعمال حق انکارناپذیر آن‌ها برای تعیین سرنوشت خود از طریق تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی با پایتختی قدس شریف ادامه خواهد داد. از دیدگاه ما، نه تنها فلسطین باید به‌عنوان یک عضو کامل سازمان ملل پذیرفته شود، بلکه اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید تعهد همه اعضای سازمان ملل را برای بازنگری در عضویت این رژیم در سازمان ملل، ذیل ماده ۶ منشور، برانگیزد.

 

در پایان، خانم رئیس،

 

جمهوری اسلامی ایران همچنین اشغال جولان سوریه را بخشی از سوریه دانسته و حملات و محدودیت‌های رژیم اسرائیل علیه سوریه که منجر به کشته و زخمی شدن شهروندان سوری و تخریب زیرساخت‌های آن شده است را به‌شدت محکوم می‌کند. تصمیم رژیم اسرائیل برای اعمال قوانین، صلاحیت و حاکمیت خود بر ارتفاعات اشغالی جولان، طبق قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت، باطل و بی‌اثر است و هیچ‌گونه اثر حقوقی بین‌المللی ندارد.

 

سپاسگزارم.

 

به گزارش ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

 

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

 

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.

 

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۴۳ هزار و ۹۲۲ فلسطینی شهید و ۱۰۳ هزار و ۸۹۸ فلسطینی دیگر زخمی شدند.

 

مقامات سازمان ملل متحد درباره وضعیت منطقه از جمله نوار غزه بارها و بارها هشدار داده اند اما هر گونه تلاشی برای برقراری آتش بس در این منطقه به دلیل حمایت های آمریکا و متحدانش  از رژیم اسرائیل تاکنون ناکام مانده است . 

source

توسط wikiche.com