یک اندیشکده حامی صهیونیست ها در آمریکا، ایران و قطر را به پرداخت پول به حزب حاکم “کنگره ملی آفریقا” برای شکایت از اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری متهم کرده است.
به گزارش عصرایران، اندیشکده “موسسه مطالعات یهودی ستیزی و سیاست جهانی” (ISGAP) در گزارشی مدعی شده ایران و قطر به مقامات آفریقای جنوبی پول داده اند تا پرونده شکایت از دولت اسرائیل به اتهام نسل کشی در “دیوان بین المللی دادگستری” (ICG) (دادگاه لاهه) را به جریان بیندازد.
این گزارش پس از صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و گالانت دو مقام ارشد اسرائیلی از سوی دیوان بین المللی کیفری ( ICC) دیگر دادگاه بین المللی در لاهه منتشر شده است.
اندیشکده ISGAP در گزارش خود مدعی شده “آفریقای جنوبی در پیوندی مشکوک با شبکه جهانی تامین مالی تروریسم (ایران و قطر) قرار گرفته است.”
این گزارش به زعم خود به بررسی روابط دوجانبه آفریقای جنوبی با قطر و ایران، کمک مالی روسیه به “کنگره ملی آفریقا” ( حزب حاکم بر آفریقای جنوبی) و “روابط نگرانکننده” بین اعضای تیم حقوقی آفریقای جنوبی در دیوان لاهه و “گروهها و سازمانهای افراطی مختلف” پرداخته است.
در این گزارش آمده:” اندکی پس از 7 اکتبر 2023، آفریقای جنوبی بیانیه ای منتشر کرد که در آن به جای محکوم کردن حمله حماس، اسرائیل مورد سرزنش قرار گرفت. “نالدی پاندور” وزیر سابق خارجه آفریقای جنوبی با اسماعیل هنیه، رهبر وقت حماس گفتوگو کرد و بر همبستگی آفریقای جنوبی با فلسطینیها تاکید کرد.”
اندکی پس از آن، پاندور از تهران دیدن کرد. در 29 دسامبر 2023، آفریقای جنوبی یک شکایت رسمی علیه اسرائیل به “دیوان بین المللی دادگستری” ارایه کرد.
دکتر “چارلز اشر اسمال” مدیر اجرایی ISGAP در این باره مدعی شد: “روابط کنگره ملی آفریقا با کشورهای مرتبط با تروریسم و نیابت های نظامی آنها مستلزم بررسی دقیق است. کنگره ملی آفریقا با ارایه یک پرونده به دیوان بینالمللی دادگستری و فعال کردن شبکههای مالی که منابع را به سازمانهایی مانند حماس میرسانند، آفریقای جنوبی را در پیوندی با شبکه جهانی تامین مالی تروریسم قرار داده است.”
اومدعی شد: “وقتی کنگره ملی آفریقا مانند ایران، حماس و دیگر نهادها و دولتهای حامی تروریسم، اسرائیل را متهم میکند که یک کشور آپارتاید است، در واقع خواهان از بین بردن موجودیت اسرائیل است.”
وی ادامه داد: ” کنگره ملی آفریقا پس از حمله 7 اکتبر به عنوان” وحشیانهترین قتل عام یهودیان از زمان هولوکاست” که در آن ایدئولوژی و سیاستهای حماس برای همگان شفاف بود، این کار را انجام میدهد.”
اسمال مدعی شد: “همسویی رهبری کنگره ملی آفریقا با حماس، به ویژه اکنون، به خاطر پول، نفرت انگیز و توهین به مردم آفریقای جنوبی است.”
گزارش مزبور در ادامه مدعی شده تامین مالی کارزار انتخاباتی “کنگره ملی آفریقا” بسیار مشکوک است. پیش از انتخابات عمومی در ماه می 2024، کنگره ملی آفریقا بدهی قابل توجهی داشت. برای مثال، در سال 2022، این حزب برای جبران بدهی های خود، فروش داراییهایش را برای پرداخت بدهی 500 میلیون رند (تقریبا 27.7 میلیون دلار) در نظر گرفت.
اما در اوایل ژانویه 2024، “سیریل رامافوزا” رئیس جمهوری آفریقای جنوبی اعلام کرد که حزب حاکم کنگره ملی آفریقا به طور مرموزی موفق به تثبیت امور مالی خود، پرداخت بدهی های سرسام آور خود و بهبودی از آستانه ورشکستگی شده است، بدون ارایه هیچ گونه جزئیاتی در مورد چگونگی وقوع این اتفاق.”
این گزارش در ادامه ادعا می کند: ” در واقع به طور مبهمی به یکباره این پول بدون توضیح در خزانه کنگره ملی آفریقا ظاهر شد، تنها چند روز پس از آن که دولت آفریقای جنوبی پرونده خود را علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری مطرح کرد.”
سخنگوی “فدراسیون صهیونیستی آفریقای جنوبی” در بیانیه ای گفته : “این گزارش (گزارش اندیشکده “موسسه مطالعات یهودی ستیزی و سیاست جهانی” ادعاهای جدی دارد که نیاز به راستی آزمایی کامل دارد.”
گفتنی است صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی “دیوان بین المللی کیفری” در حالی است که هنور تکلیف پرونده شکایت آفریقای جنوبی از دولت اسرائیل بابت نسل کشی علیه فلسطینی در “دیوان بین المللی دادگستری” تحت رسیدگی است و حکم نهایی خودش را صادر نکرده است.
با این وجود به نظر می رسد صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیل به قدری برای محافل صهیونیستی حامی اسرائیل سنگین بوده که از هم اکنون دارند با طرح اتهاماتی علیه آفریقای جنوبی، صدور حکم علیه خود در دیوان بین المللی دادگستری را با طرح اتهاماتی این چنین، زیر سوال می برند و این در حالی است که مقامات دولت آفریقای جنوبی به واسطه اینکه دهه ها تحت ظلم و ستم و تبعیض یک رژیم آپارتاید همچون اسرائیل در سرزمین خود زندگی کرده اند؛ از همات ابتدای پایان رژیم آپارتاید و تشکیل دولت جدید آفریقای جنوبی، با ملت فلسطین حس همذات پنداری داشته و از آنها در مجامع بین المللی پشتیبانی می کنند و شکایت آنها علیه اسرائیل در دیوان لاهه نیز یکی از مظاهر این حمایت و همدلی محسوب می شود.
source