سریال مهیار عیار یک سریال تاریخی به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی است. پخش این سریال از آذر 1403 در شبکه سه سیما آغاز شده و داستان خود را در دوران صفویه روایت می‌کند.

با اتمام پخش سریال تانک‌خورها، شبکه سه سیما سریالی جدید و تماشایی را در کنداکتور خود قرار داد. سریال مهیار عیار یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی است که پیش از این آثاری چون سریال سرزمین مادری و سریال مستوران را از وی دیده‌ایم. ژانر سریال مهیار عیار درام، تاریخی و خانوادگی است و داستانش در دوران صفویه در شهر زیبای اصفهان روایت می‌شود. در ابتدا قرار بود این مجموعه به عنوان یک سریال مناسبتی از شبکه دو سیما پخش شود، ولی با بروز برخی تغییرات در نهایت سریال مهیار عیار در آذر ماه 1403 به روی آنتن شبکه سه سیما رفت. در این سریال بازیگرانی همچون کامران تفتی، بهنام تشکر و متین ستوده بازی می‌کنند.

بررسی سریال مهیار عیار موضوع این مقاله از پلازا است. در این صفحه زمان پخش و تعداد قسمت‌های سریال را می‌فهمیم، مروری بر داستان و بازیگران آن داریم، و درنهایت نیز نگاهی به نظرات منتقدین و نمرات سریال مهیار عیار می‌اندازیم. این مجموعه تا حدودی یادآور سریال محبوب سربداران است و با کمی شانس می‌تواند در زمره بهترین سریال‌های تاریخی ایرانی قرار بگیرد.

فهرست مطالب

زمان پخش و تعداد قسمت های سریال مهیار عیار

معرفی سریال مهیار عیار زمان پخش سریال مهیار عیار

پس از انتشار اولین اخبار مربوط به ساخت سریال مهیار عیار، انتظار می‌رفت این سریال در نوروز 1403 و در شب‌های ماه مبارک رمضان به روی آنتن رود. ولی اینگونه نشد و پس از آن پیش‌بینی‌ها از انتشار سریال در نوروز 1404 خبر دادند. گرچه مجموعه تلویزیونی مهیار عیار برای پخش از شبکه دو سیما ساخته شد، ولی منحل شدن گروه‌های فیلم و سریال شبکه‌های تلویزیونی صدا و سیما، و سپس ادغام آنها با مرکز سیما برنامه‌ها را تغییر داد. بدین ترتیب این سریال از 3 آذر 1403 به روی آنتن شبکه سه سیما رفت.

زمان پخش سریال مهیار عیار ساعت 20:30 هرشب است. اگر تماشای یک قسمت را از دست دادید، نگران نباشید. شما در ساعات 12:45 شب، 9:45 صبح و 14:45 ظهر می‌توانید به تماشای تکرار سریال مهیار عیار بنشینید. این سریال، به تهیه‌کنندگی بهروز مفید، در 35 قسمت تولید شده است.

خلاصه سریال مهیار عیار

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، داستان سریال مهیار عیار در دوران صفویه در شهر اصفهان روایت می‌شود. داستان درباره راهزنی است که به اعدام محکوم شده است. پای چوبه دار این راهزن، به نام مهیار، خواهش می‌کند یک بار دیگر مادرش را ببیند. جوانمردی از میان جمعیت، برای اینکه راهزن به خواسته‌اش برسد وساطت می‌کند. این کار تحولی در مهیار ایجاد می‌کند و وی را به سمت و سوی عیاری سوق می‌دهد. او که فردی باهوش و باذکاوت است به مرور با مشکلاتی در اصفهان روبرو می‌شود و در هر قسمت شاهد تلاش وی برای رفع مشکلات مردم هستیم.

همچنین بخوانید :

بازیگران سریال مهیار عیار

حمیده مقدسی، که مسئول انتخاب بازیگران سریال مهیار عیار است، تعداد بازیگران این مجموعه تاریخی را 276 نفر اعلام کرد. وی گفت حدود 75 تا 80 بازیگر نقش‌های اصلی را در سریال دارند و همچنین 70% بازیگران این سریال جزء بازیگران تئاتر هستند. در این بخش با چند تن از این بازیگران آشنا می‌شویم.

کامران تفتی در نقش عیار

هنرپیشه های سریال مهیار عیار نقد سریال مهیار عیار

کامران تفتی بازیگر، خواننده و مجری متولد 19 فروردین 1358 در شهر تهران است. پدر وی، اردشیر تفتی، از کارکنان نیروی هوایی ارتش است که در چند عنوان از سریال‌های مهدی فخیم‌زاده نیز بازی کرده است. کامران تفتی بازیگری را از سال 1379 با سریال این گروه پلیس آغاز کرد و سپس در آثاری نظیر سریال حس سوم (1384) و سریال بی صدا فریاد کن (1386) حضور یافت. نقش‌آفرینی وی در سریال میکائیل (1394) در نقش رشید بسیار قابل‌توجه بوده است. اخیرا وی را در مجموعه تی‌ان‌تی (1402) و برنامه سرنخ (1402)  دیده‌ایم. کامران تفتی از سال 1387 قدم به سینما گذاشت و در میان جدیدترین آثارش در این حیطه می‌توان فیلم تورنادو (1398) و فیلم 2888 (1400) را نام برد. او برای بازی در فیلم مرگ کسب و کار من است، نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد.

کامران تفتی در کنار بازیگری، در موسیقی نیز دستی بر آتش دارد. وی نه تنها در نواختن چند ساز تبحر دارد بلکه تاکنون یک آلبوم و چندین تک‌آهنگ را نیز به عنوان خواننده منتشر کرده است.

متین ستوده در نقش خاتون

بازیگران سریال مهیار عیار

متین السادات ستوده یک بازیگر ایرانی است که در ترایخ 22 اردیبهشت 1364 در شهر تهران چشم به جهان گشود. او فارغ‌التحصیل رشته مدیریت بازرگانی است و فعالیت حرفه‌ای خود به عنوان بازیگر را از سال 1374 با نقش پرستو در سریال این خانه دور است آغاز کرد. وی در مجموعه سریال‌های لیسانسه‌ها (1395-1398) در نقش ترانه مهاجر و در سریال سر دلبران در نقش مرضیه حضور داشته است. اگر از علاقمندان به آثار شبکه نمایش خانگی باشید، این هنرمند را در سریال عقرب عاشق (1402) در نقش فرشته شرفی و در مجموعه جوکر 2 (1403) به عنوان یک شرکت‌کننده دیده‌اید. متین ستوده اکنون در 5 فیلم سینمایی بازی کرده که آخرین آنها فیلم سه کام حبس (1398) بود.

بهنام تشکر در نقش مقصود بیگ

تعداد قسمت های سریال مهیار عیار ژانر سریال مهیار عیار

بهنم تشکر یکی از هنرمندان موفق و مشهور ایرانی است که به عنوان بازیگر، گوینده، مجری و دوبلور فعالیت دارد. وی متولد 4 بهمن 1355 در شهر بندرانزلی، در استان گیلان است. او لیسانس اقتصاد بازرگانی دارد و فعالیت حرفه‌ای خود به عنوان بازیگر را از سال 1375 با تئاتر آغاز نمود. آقای تشکر از سال 1383 با سریال مروارید سرخ قدم به تلویزیون گذاشت و در سال 1389 با نقش دکتر نیما افشار در سریال طنز ساختمان پزشکان به شهرت رسید. همکاری وی با هومن برق‌نورد در این سریال به قدری محبوب شد که بعدها در آثار دیگری نظیر سریال دزد و پلیس (1391) و سریال دودکش (1392) نیز با هم همبازی شدند. بهنام تشکر را اخیرا در سریال سوجان (1403)، سریال گردن‌زنی (1403) و فیلم سینمایی پرویز خان (1402) دیده‌ایم.

همچنین بخوانید :

سیامک صفری در نقش شاه‌مراد

داستان سریال مهیار عیار خلاصه سریال مهیار عیار

سیامک صفری، بازیگر ایرانی متولد 22 فروردین 1343 در شهر تهران است. او مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر دارد و نه تنها یکی از بازیگران فعال تئاتر به شمار می‌رود، بلکه به تدریس بازیگری تئاتر نیز مشغول است. وی در سال 1383 با فیلم ماهی‌ها عاشق می‌شوند قدم به عرصه سینما گذاشت و بعدها برای بازی در فیلم آخرین بار کی سحر را دیدی و فیلم اعترافات ذهن خطرناک من به ترتیب نامزد سیمرغ لورین در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و نامزد سیمرغ بلورین در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. وی را اخیرا در سریال پدر گواردیولا (1401)، سریال در انتهای شب (1403) و فیلم شور عاشقی (1402) دیده‌ایم.

در ادامه فهرست چند تن دیگر از هنرپیشه های سریال مهیار عیار را برای شما آماده کرده‌ایم:

  • صفا آقاجانی در نقش بیبی
  • رامین ناصرنصیر در نقش افسون
  • نگار بابایی در نقش دلارا
  • آتش تقیپور در نقش استاد رضی
  • مهرداد ضیایی در نقش خان کاکا
  • آشا محرابی در نقش دزدل
  • سیروس همتی در نقش بهادر
  • بهراد خرازی در نقش اسحاق
  • سامرند معروفی در نقش حکیم

نقد سریال مهیار عیار

سیدجمال سیدحاتمی، کارگردان سریال مهیار عیار، با کارگردانی ژانر تاریخی بیگانه نیست و پیش از این سریال مستوران را از وی دیده‌ایم. با توجه به داستان جذاب و پتانسیل غنی دوران صفویه از لحاظ فرهنگی، مجموعه مهیار عیار می‌تواند یکی از پربیننده‌ترین سریال‌های تلویزیونی شود. این سریال نه تنها یادآور اهمیت جوانمردی و اصول انسانی است، بلکه مخاطب را با هویت فرهنگی خود و تاریخ کشورمان ایران آشنا می‌کند و ارزش‌های انسانی در عصر مدرن را بررسی می‌کند. در این بخش نقد کوتاهی بر این مجموعه تلویزیونی داریم.

نمرات سریال مهیار عیار

فیلمنامه:

مجموعه مهیار عیار آغاز خوب و پرکششی داشت. این اثر قهرمان‌محور از همان ابتدا بیننده را غلغلک داد که به تماشای سرانجام مهیار، و به موازات آن خاتون بنشیند. البته در کل در سال‌های اخیر سریال های تاریخی نتوانسته‌اند با همتایان قدیمی خود رقابت کنند؛ و عمده مشکل آنها داستان کم‌مایه و شعارهای افراطی در سریال است. سریال مهیار عیار تا به امروز نسبتا خوب پیش آمده و امیدواریم روز به روز شاهد پیشرفت این سریال در زمینه فیلمنامه و قصه‌گویی باشیم. فیلمنامه این سریال کاری از محمدرضا نیکو است.

بازیگران:

انتخاب کامران تفتی برای نقش مهیار یکی مهم‌ترین دلایل محبوبیت سریال است. او از لحاظ چهره و استایل، و همچنین تن صدای بالا به خوبی تصویر مردی خشن و جنگجو، که در عین حال پشیمان و سرگشته هم هست، را به نمایش گذاشته است. همچنین آقای تفتی در به کار بردن نگاه و لحن، و حالات چهره برای نزدیک شدن به این شخصیت تاریخی بسیار عالی عمل کرده است. بازی متین ستوده نیز بسیار قابل‌تامل است. بهنام تشکر هم حضور قدرتمند و بازی درخشانی را از خود ارائه داده است.

همچنین بخوانید :

کارگردانی و غیره:

سیدحاتمی چه در ساخت سریال تاریخی مستوران، و چه سریال‌های دیگری نظیر محکومین، ثابت کرد کارگردان کاربلد و توانمندی است. اکنون در جدیدترین اثر خود، سریال مهیار عیار، به سراغ یک سریال تاریخی رفته و الحق که از پس کارگردانی آن به خوبی برآمده است. طراحی صحنه و طراحی لباس‌ها بسیار قابل‌توجه است و به راحتی بیننده را به دورن صفویه می‌برد. گریم بازیگران از دیگر نقاط قوت سریال مهیار عیار است. برای مثال گریم کامران تفتی، در قسمت‌های اول که زندانی است، با گریم وی در قسمت‌های بعد حسابی متفاوت است و نشان از بهبود اوضاع برای این شخصیت دارد. البته حضور بازیگرانی که عمل‌های زیبایی انجام داده‌اند، در یک سریال تاریخی یک وصله ناهمانگ است، ولی به لطف نقاط قوت سریال می‌توان از این امر چشم پوشید.

سخن پایانی

بررسی سریال مهیار عیار

در این مقاله از پلازا به معرفی سریال مهیار عیار پرداختیم. زمان پخش و تکرار آن را دانستیم، با داستان و بازیگران سریال آشنا شدیم و در بخش آخر نیز نقد کوتاهی برای مجموعه تلویزیونی مهیار عیار داشتیم. نظر شما درباره این سریال چیست؟ ایا آن را تماشا کرده‌اید؟ به نظر شما نقاط قوت و نقاط ضعف سریال چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

منتخب کاربران

source

توسط wikiche.com