همانطور که احتمالا مطلع هستید، فروش آیفون 16 در اندونزی مدتی می‌شود که ممنوع شده و دولت این کشور دلیل این اقدام را عدم سرمایه‌گذاری کافی اپل در اقتصادی محلی اعلام کرده است.

اپل نیز در پاسخ، پیشنهاد کرد که به جای 10 میلیون دلار، 100 میلیون دلار صرف هزینه‌های تولیدی خود در این کشور کند. اما ظاهرا، دولت اندونزی خواب دیگری برای اپل دیده و از این شرکت خواسته این رقم را به یک میلیارد دلار برساند و تاکید کرده که این تعهد باید ظرف یک هفته نهایی شود.

راهنمای خرید تکراتو

بحران فروش آیفون 16 در اندونزی ؛ درخواست سرمایه‌گذاری بزرگ برای رفع محدودیت‌ها

به‌گزارش 9to5mac، اپل پیش‌تر برای یک آکادمی توسعه‌دهندگان، 109 میلیون دلار و 10 میلیون دلار هم بابت هزینه‌ی تولید خرج کرد تا حضور خود را در این کشور تقویت کند. با اینحال دولت اندونزی اعلام کردع که اپل نتوانسته به تعهدات خودش عمل کند و تنها 95 میلیون دلار خرج کرده است. به همین دلیل فروش آیفون 16 در اندونزی ممنوع شد.

این اختلاف 14 میلیون دلاری (معادل 230 میلیارد روپیه) باعث شد وزارت صنایع اندونزی از صدور گواهی IMEI (شناسه بین‌المللی تجهیزات موبایل) خودداری کند، گواهی‌ای که برای فروش دستگاه‌ها در این کشور ضروری است.

افزایش هزینه تولید به 100 میلیون دلار

در واکنش به این موضوع، اپل پیشنهاد کرد که هزینه‌های تولید خود را در این کشور به ده برابر افزایش داده و از 10 میلیون دلار به 100 میلیون دلار برساند.

هنوز مشخص نیست که این سرمایه‌گذاری به چه شکلی خواهد بود. این سرمایه‌گذاری ممکن است شامل ایجاد کارخانه‌های مونتاژ آیفون و آیپد توسط فاکسکان در اندونزی باشد، یا ممکن است اپل بخواهد سایر شرکای زنجیره تأمین خود را برای تولید قطعات دستگاه‌های اپل به این کشور بیاورد. دولت اندونزی پیشتر اعلام کرده بود که راه دوم نیز قابل قبول است.

دولت اندونزی در ابتدا پاسخ داد که از اپل انتظار دارد سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهد، اما در آن زمان رقم دقیقی اعلام نکرد.

درخواست یک میلیارد دلاری اندونزی

اما امروز خبرگزاری رویترز گزارش داد که این کشور اکنون انتظار دارد سرمایه‌گذاری اپل به یک میلیارد دلار برسد.

وزیر سرمایه‌گذاری اندونزی روز سه‌شنبه گفت:

«ما انتظار داریم که شرکت فناوری اپل ظرف یک هفته تعهدی برای سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری بدهد. این تصمیم پس از آن گرفته شد که دولت به دلیل عدم رعایت قوانین محتوای محلی، فروش آیفون ۱۶ را ممنوع کرد.»

وی افزود:

«هر کسی که از فروش این دستگاه‌ها سود می‌برد، باید در اینجا سرمایه‌گذاری کرده و شغل ایجاد کند. چیزی که اهمیت دارد، این است که زنجیره ارزش جهانی به اینجا منتقل شود، زیرا وقتی این اتفاق بیفتد، تأمین‌کنندگان نیز به دنبال آن خواهند آمد.»

اندونزی با جمعیت حدود 280 میلیون نفر و افزایش سطح رفاه، در موقعیت نسبتاً قوی قرار دارد که آن را به یک بازار مهم برای رشد اپل تبدیل کرده است. همچنین در این گزارش زمانی برای انجام این سرمایه‌گذاری ذکر نشده است، بنابراین اپل ممکن است با یک تعهد بلندمدت به مدت ده یا بیست سال بتواند دولت اندونزی را راضی کند.

در زمان نگارش این گزارش، اپل هنوز واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده است.

بیشتر بخوانید:

source

توسط wikiche.com