براساس یک تحقیق جدید، افرادی که در مشاغلی مانند رانندگان تاکسی و آمبولانس فعالیت می‌کنند، کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند. این افراد به دلیل استفاده منظم از مهارت‌های جهت‌یابی و پردازش فضایی، ممکن است در برابر این بیماری محافظت شوند.

محققان بررسی کردند: رانندگان تاکسی و آمبولانس کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند
یک تحقیق جدید در ایالات متحده نشان داد که رانندگان تاکسی و آمبولانس کمتر از دیگر گروه‌های شغلی به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند. در این مطالعه که بین سال‌های 2020 تا 2022 توسط محققان دانشکده پزشکی هاروارد و سازمان Mass General Brigham انجام شد، داده‌های مربوط به تقریبا 9 میلیون فرد از 443 شغل مختلف که در گذشته فوت کرده‌اند، مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق، نرخ مرگ‌ومیر ناشی از آلزایمر تحلیل شد.

براساس این تحقیق، در جمعیت عمومی، مرگ‌ومیر ناشی از آلزایمر 1.69 درصد بود، در حالی که این نرخ برای رانندگان تاکسی 1.03 درصد و برای رانندگان آمبولانس 0.91 درصد ثبت شد. در مقابل، این نرخ در بین خلبانان هواپیما به 2.34 درصد افزایش یافته و در رانندگان اتوبوس 1.65 درصد باقی ماند.

مهارت‌های جهت‌یابی و فضایی اهمیت دارند

محققان به این نتیجه رسیدند که میزان پایین‌تر ریسک آلزایمر در این مشاغل، به دلیل استفاده منظم این افراد از مهارت‌های ذهنی مانند جهت‌یابی و پردازش فضایی است. دکتر ویسال پاتل گفت: “ما از این ایده که کارهایی که نیاز به جهت‌یابی و پیمایش دارند، ممکن است اثر حفاظتی در برابر بیماری آلزایمر داشته باشند، حمایت می‌کنیم. اما این یافته‌ها علل و آثار مستقیم را اثبات نمی‌کنند.”

همچنین، تحقیقات قبلی در انگلستان نشان داده بود که رانندگان تاکسی در لندن به دلیل انجام فعالیت‌های طولانی‌مدت فضایی، تغییرات عملکردی در ناحیه هیپوکامپوس مغز خود تجربه کرده‌اند. هیپوکامپوس نقشی حیاتی در حافظه فضایی و توانایی جهت‌یابی دارد و یکی از مناطقی است که آلزایمر نخستین‌بار بر آن تأثیر می‌گذارد.

استفاده از حافظه می‌تواند نقش حفاظتی ایفا کند

محققان برای درک ارتباط بین مشاغل پُر از حافظه و ریسک آلزایمر، به مقایسه مشاغلی مانند رانندگان اتوبوس، خلبانان هواپیما و کاپیتان‌های کشتی پرداختند که نیازمند استفاده از مهارت‌های مشابه جهت‌یابی هستند. با این حال، تفاوت در شدت استفاده از حافظه در این مشاغل، رانندگان تاکسی و آمبولانس را در یک دسته خاص قرار داده است.

محققان همچنین اشاره کردند که ممکن است این افراد، مستقل از شغل خود، دارای مهارت‌های جهت‌یابی بهتری باشند و بنابراین ریسک آلزایمر در آن‌ها به طور طبیعی کمتر باشد. آن‌ها همچنین متذکر شدند که احتمال کار کردن افراد مستعد آلزایمر در مشاغل نیازمند مهارت‌های شناختی بالا، کمتر است.

بیماری آلزایمر که به تدریج حافظه، تفکر و توانایی انجام فعالیت‌های روزمره را از بین می‌برد، به ویژه افراد مسن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. متخصصان تأکید دارند که ماندن ذهنی فعال در طول زندگی می‌تواند در برابر این گونه بیماری‌ها محافظت کند.

source

توسط wikiche.com