به گزارش Android Authority، گوگل برای تأمین مودم‌ گوشی پیکسل ۱۰ به‌سراغ سامسونگ و کوالکام نخواهد رفت. درعوض، احتمالاً گوگل مدیاتک و مودم T900 را برای گوشی بعدی خود مدنظر دارد. ظاهراً اپل نیز قصد ندارد تا از مودم‌های کوالکام در آیفون SE 4 و برخی مدل‌های آیپد در سال ۲۰۲۵ استفاده کند.

گوشی آیفون سهم بزرگی از بازار فروش گوشی‌های هوشمند ایالات متحده را در اختیار دارد. پرچم‌داران گلکسی نیز فروش مناسبی در بازار این کشور تجربه کرده است و کنار‌گذاشتن کوالکام از زنجیره‌ی تأمین مودم این گوشی‌ها، موضوع دردناکی برای کوالکام خواهد بود.

با اینکه کوالکام امروزه محصولات متنوعی دارد، با همکاری نزدیک با برندهای اصلی تولیدکننده‌ی گوشی موبایل و اوپراتورهایی نظیر ورایزن، نقش مهمی در توسعه‌ی شبکه‌ی 5G دارد. کوالکام با ازدست‌دادن جایگاهش در فروش مودم‌ به بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشی موبایل، بیش‌ازپیش به بازار فروش پردازنده‌های مختص گوشی‌های اندرویدی وابسته خواهد شد.

اپل دلایل زیادی برای توسعه‌ی مودم‌های بومی خود دارد. هزینه‌های گران این قطعه یکی از روشن‌ترین آن‌ها است؛ اما توسعه‌ی مودم‌های 5G به‌خودی‌خود گزینه‌ی ارزان قیمتی برای اپل نیست.

اپل دلایل زیادی برای توسعه‌ی مودم‌های بومی خود دارد

اپل در سال ۲۰۱۹ حدود ۱ میلیارد دلار در کسب‌و‌کار مودم‌های اینتل سرمایه‌گذاری کرد و با توجه به حجم زیاد پتنت‌های کوالکام در این حوزه، سرمایه‌گذاری اپل بازدهی مناسبی برایش نداشته است. انتظار نداریم تا اولین مودم 5G اپل ازنظر عملکرد ایدئال باشد و در مقایسه با بهترین مودم‌های کوالکام نواقصی خواهد داشت. برای مثال، مودم‌های ساخت اپل از فناوری mmWave پشتیبانی نخواهد کرد که آن را برای شبکه‌ی اپراتور‌های اصلی ایالات متحده، مانند ورایزن نامناسب می‌کند. درنتیجه، اپل چند سال دیگر تا استقلال در این زمینه فاصله دارد.

در دهه گذشته، اپل چندین میلیارد دلار حق امتیاز به کوالکام پرداخت کرده است و تا سال ۲۰۲۷ قراردادی با این شرکت دارد. اپل انتظار دارد تا با توسعه‌ی مودم جدید خود در زمینه‌هایی مانند ارتباط ماهواره‌ای و افزایش بهره‌وری بهبود حاصل کند. این شرکت به‌دنبال ایجاد تغییرات شگرف در تنظیمات مودم آیفون است که نمی‌تواند آن را به‌سادگی از جای دیگر بخرد.

ممکن است در آینده محصولات بیشتری از اپل مانند مک بوک، نسخه‌های بعدی ویژن پرو، خودروها و سایر گجت‌های پوشیدنی به مودم‌های 4G و 5G مجهز شوند. در نتیجه، توسعه‌ی مودم برای اپل مقرون‌به‌صرفه‌تر از خرید آن از رقیبش خواهد بود.

توانایی داخلی ساخت مودم اختیارعمل بیشتری به شرکتی مانند اپل خواهد داد. اپل می‌توان مودم خود را با پردازنده‌های سفارشی خود ادغام کند. در این صورت، شاهد نقطه‌ی عطفی برای گسترش فناوری 5G در سراسر محصولات اپل خواهیم بود.

زمانی که مودم در کنار پردازنده‌ی مرکزی و پردازنده‌ی گرافیکی و هوش مصنوعی سفارشی اپل قرار گیرد، شامل مجموعه‌ی کاملی خواهیم بود که به ارتقای قابلیت Continuity اپل و اتصال بیشتر دستگاه‌ها منجر می‌شود. کوالکام نیز ایده مشابهی با Snapdragon Seamless دارد؛ اما هنوز شاهد معرفی آن نیستیم.

پیش‌از این، گوگل پردازنده‌های تنسور خود را با مودم‌های اگزینوس سامسونگ همگام‌سازی کرده بود؛ اما این شرکت به‌دنبال عملکردی فراتر از مودم‌های اگزینوس است. کوالکام گزینه‌ای جذاب‌تر برای گوگل به‌ شمار می‌رود؛ اما اگر گزارش‌های مربوط به هزینه‌های پردازنده‌های موبایلی کوالکام درست باشند، مودم‌های باکیفیت‌ آن قیمت زیادی برای گوگل خواهد داشت.

هزینه‌ی تولید برای تیم توسعه دهنده‌ی پردازنده‌ی تنسور مهم است

قطعاً مساحت و توان و سایر ملاحظه‌ها در تصمیم‌گیری تیم توسعه‌ی تنسور برای به‌دست‌آوردن ویژگی‌های پیشرفته مانند اتصال ماهواره‌ای نقش خواهد داشت.

هنوز اطلاعات زیادی درباره‌ی مودم T900 مدیاتک منتشر نشده است. مودم T800 فعلی این شرکت عملکرد مناسب و مصرف انرژی معقولی دارد. مشخصات فنی این مودم آن را برای بازارهای جهانی و ایالات متحده مناسب می‌کند. با این تفاسیر T900 عملکردی بهتری هم از مودم T800 خواهد داشت.

مقاله‌های مرتبط

مدیاتک به‌عنوان بازیگری مهم با محصولات مقرون‌به‌صرفه شناخته می‌شود. اسنادی که اخیراً منتشر شده، نشان می‌دهند که هزینه‌ی تولید برای نسل بعدی پردازنده‌ی تنسور گوگل مهم هستند. در نتیجه، استفاده از مودم‌های مدیاتک در نسل بعدی پردازنده‌های تنسور گوگل بسیار محتمل است.

مودم سفارشی اپل و چرخش گوگل به‌سمت مدیاتک از کاهش شدید وابستگی تولید کنندگان پیشرو گوشی‌های موبایل به محصولات کوالکام حکایت می‌کند. بااین‌همه، هنوز مشخص نیست که آیا مودم بومی اپل و مودم‌ مدیاتک عملکرد موفقی در مقایسه با محصولات پریمیوم کوالکام دارد یا نه.

source

توسط wikiche.com