در ماه ژوئن، پس از رویداد Computex 2024، شرکت AMD پشتیبانی از ویندوز 10 را برای درایورهای مربوط به چیپ‌ست‌ها و تراشه‌های هوش مصنوعی جدید متوقف کرده است. به‌ عنوان نتیجه‌ای از این تغییر، AMD پردازنده لپ‌ تاپ محبوب Ryzen 3 7320U Mendocino را به‌ عنوان پردازنده‌ای که تنها از ویندوز 11 پشتیبانی می‌کند، معرفی کرده است.

 

پایان پشتیبانی AMD از ویندوز 10 برای برخی پردازنده‌ها

 

AMD در این مورد اعلام کرده است:

پشتیبانی سیستم‌عامل:

ویندوز 11 – نسخه 64 بیتی، ویندوز 10 – نسخه 64 بیتی، RHEL x86 نسخه 64 بیتی، اوبونتو x86 نسخه 64 بیتی

با این‌ حال، وقتی پردازنده دیگری از سری Mendocino، یعنی Ryzen 5 7520U را بررسی کردم، متوجه شدم که مانند مدل محبوب‌تر خود، 7320U، ویندوز 10 در لیست سیستم‌ عامل‌های پشتیبانی‌ شده آن وجود ندارد. من به عقب برگشتم و تأیید کردم که این وضعیت همیشه برای این پردازنده‌ها وجود داشته است.

نکته جالب این است که بخش CPU پردازنده Mendocino APU بر پایه معماری Zen 2 ساخته شده، حتی با اینکه این پردازنده بخشی از سری Ryzen 7000 است. AMD با معرفی این سری پردازنده‌های موبایل خود، پیچیدگی زیادی به وجود آورده و تلاش‌ها برای کاهش این پیچیدگی با استفاده از برچسب‌ها نیز چندان موفق نبوده است.

موضوع زمانی گیج‌ کننده‌تر می‌شود که در یادداشت‌های انتشار درایور چیپ‌ست AMD، حتی در آخرین نسخه موجود در زمان نوشتن این مقاله، ذکر شده که پردازنده‌های موبایل Ryzen 7000 از ویندوز 10 و ویندوز 11 پشتیبانی می‌کنند. این یادداشت‌ها تأیید کرده‌اند که این پردازنده‌ها در هر دو سیستم‌عامل پشتیبانی می‌شوند.

من پردازنده‌های موبایل قبلی بر پایه Zen 2، مانند Ryzen 5 4500U را نیز بررسی کردم و متوجه شدم که این پردازنده‌ها همچنان توسط آخرین نسخه درایور چیپ‌ست پشتیبانی می‌شوند. متأسفانه، AMD دیگر مشخصات پردازنده 4500U را در وب‌ سایت رسمی خود فهرست نمی‌کند تا بتوانیم از لیست سیستم‌ عامل‌های پشتیبانی‌ شده برای تأیید این موضوع استفاده کنیم.

با این وجود، معماری Zen 2 به‌ هیچ‌ وجه نباید مشکلی در اجرای ویندوز 10 داشته باشد، زیرا مایکروسافت خود پردازنده‌های 7320U و 7520U را در لیست رسمی پردازنده‌های پشتیبانی‌ شده ویندوز 10 قرار داده است.

source

توسط wikiche.com