انتقال فایل بین دو کامپیوتر با مودم وای فای ممکن است برای کاربرانی که هرگز شبكه كردن دو كامپيوتر با مودم تجربه نکرده است، کاری دلهره آور به نظر برسد، اما بسیار ساده است. این مقاله از پلازا، توضیح خواهد داد که یک شبکه کامپیوتری چیست و انتقال فایل بین دو کامپیوتر با وای فای چگونه انجام میشود.
رایانهها پایه و اساس فناوری مدرن و نیز جامعه مدرن هستند. دنیای امروز با اطلاعات رشد میکند و دریافت آن اطلاعات از یک مکان به مکان دیگر برای بقا بسیار مهم است. حتی در خانه خود، چندین رایانه باید قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر و سایر دستگاهها باشند. انتقال فایل بین دو کامپیوتر Windows با اینترنت نه تنها امکان اشتراک گذاری فایلها، بلکه امکان ایجاد یک شبکه محلی (LAN) و اشتراک گذاری اینترنت را بدون استفاده از هیچ نرم افزار خارجی نیز فراهم میکند.
فهرست مطالب:
شبکه کامپیوتری چیست؟
شبكه كردن دو كامپيوتر با هم ارتباطی بین دو یا چند کامپیوتر است که امکان به اشتراک گذاری اطلاعات را بین آنها فراهم میکند. کامپیوترهای موجود در یک شبکه میتوانند در یک اتاق، همان دفتر، همان ساختمان یا در محیط نزدیک دیگری باشند که در آن سیگنالها میتوانند به هر کامپیوتر منتقل شوند.
شبکههای کامپیوتری به هر کامپیوتر اجازه میدهد با هر یک از کامپیوترهای دیگر در شبکه ارتباط برقرار کند و حتی میتواند به دستگاههایی مانند چاپگر، اسکنر، دوربین و دستگاههای تلفن همراه گسترش یابد. در حالی که اینترنت یک نوع شبکه کامپیوتری است، معمولاً به عنوان موجودیت خاص خود کنار گذاشته میشود زیرا از قوانین یک شبکه کامپیوتری استاندارد پیروی نمیکند.
اتصال LAN/Ethernet
LAN (شبکه محلی) یا اتصال اترنت Ethernet نوعی اتصال سیمی است که به چندین کامپیوتر اجازه میدهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یک اتصال LAN از یک کابل اترنت Ethernet (معمولاً آبی) برای اتصال فیزیکی کامپیوترها به همان مودم یا روتر استفاده میکند.
مودم یا روتر قادر است اطلاعات را از هر کامپیوتر جمع آوری کرده و به اینترنت ارسال کند که گویی مستقیماً از رایانه آمده است. به همین ترتیب، مودم یا روتر میتواند اطلاعات را از اینترنت گرفته و به رایانهی مربوطه برساند. رایانههای موجود در شبکه حتی میتوانند بدون استفاده از اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
اتصال WLAN / بی سیم
WLAN (شبکه محلی بیسیم) همان شبکه LAN است اما شامل استفاده از کابل نمیشود. در عوض، یک WLAN کاملاً بیسیم است. شبکههای WLAN از یک روتر برای ارسال و دریافت سیگنالهای رادیویی استفاده میکنند که به رایانه کاربر منتقل میشود.
یک WLAN میتواند در خارج از خانه گسترش یابد و می تواند برای چندین رایانه به طور همزمان استفاده شود. کاربر باید در نظر داشته باشد که رایانههای رومیزی ممکن است برای هر رایانهای که کاربر میخواهد به شبکه بیسیم اضافه کند، به یک آداپتور بیسیم نیاز داشته باشد.
آموزش شبكه كردن دو كامپيوتر با مودم
ما می توانیم دو کامپیوتر را برای اشتراک گذاری فایل بدون استفاده از هاب یا روتر به هم وصل کنیم. اما چگونه میتوان این کار را انجام داد؟ برای انجام اینکار، میتوانید از یک کابل شبکه کمک بگیرید یا اینکه دو کامپیوتر را از طریق وایفای به یکدیگر متصل کنید. در ادامه ما هر دو این روشها را شرح خواهیم داد.
روش اول: شبكه كردن دو كامپيوتر با کابل
راحتترین روش شبکه کردن دو کامپیوتر، استفاده از یک کابل اترنت یا همان کابل شبکه (تصویر زیر) است. با استفاده از این روش، میتوانید به راحتی دو کامپیوتر را از طریق یک شبکه به هم وصل کرده و فایلها و دادهها را بین آنها انتقال دهید.
برای انجام اینکار لازم است مراحل زیر را در هر دو کامپیوتر دنبال کنید:
۱. مطمئن شوید که هردو کامپیوتر دارای درگاه اترنت هستند. در صورتی که یکی از آنها فاقد این درگاه است، میتوانید از یک تبدیل USB به Ethernet استفاده کنید.
۲. اکنون، دو کامپیوتر را با استفاده از کابل شبکه به مودم متصل کنید. لازم به ذکر است که برای اینکار نیاز به کابل کابل کراساور اترنت دارید که متفاوت از کابل استاندارد اترنت است.
۳. اکنون باید وارد کنترل پنل شوید. میتوانید کلیدهای Win + R را فشار داده و control panel را در کادر باز شده تایپ کنید. سپس با فشار دادن اینتر، وارد کنترل پنل خواهید شد.
۴. بر روی Network and Internet کلیک کنید.
۵. روی Network and sharing center کلیک کنید.
۶. از پنل سمت چپ، روی گزینه Change advanced sharing settings بزنید.
۷. در صفحه بعدی، از قسمت File and printer sharing، گزینه Turn on file and printer sharing را انتخاب کنید. در صورتی که از ویندوز ۱۱ استفاده میکنید، پس از انتخاب Change advanced sharing settings، وارد تنظیمات ویندوز خواهید شد و باید Public folder sharing را روی On بگذارید.
۸. در صورتی که از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، از پایین صفحه روی Save Changes بزنید و تغییرات را ذخیره کنید.
۹. حالا برای شبکه کردن دو کامپیوتر از طریق مودم، باید آدرس IP هردوی کامپیوترها را تنظیم کنید. برای انجام اینکار، مجددا از کنترل پنل به Network and Sharing Center بروید و این بار از پنل سمت چپ، روی Change adapter settings کلیک کنید.
۱۰. سپس روی آداپتور Ethernet راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید.
۱۱. اکنون در زبانه Networking، گزینه Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) را تیک زده و روی آن کلیک کنید.
۱۲. یک کادر پاپ آپ دوباره باز میشود. اکنون باید آدرس IP را مشخص کنید.
برای کامپیوتر اول، کادرهای موجود در صفحه را به این شکل پر کنید:
IP address: 192.168.1.1
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
در کامپیوتر دوم نیز همین مسیر را دنبال کرده و این صفحه را به این شکل پر کنید:
IP address: 192.168.1.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
۱۳. بر روی Ok و Close کلیک کنید. اکنون با شبكه كردن دو كامپيوتر با مودم، سیستمهای شما برای اشتراک گذاری فایل آماده است.
۱۴. اکنون برای اشتراکگذاری فایلها یا پوشهها، به پوشه یا فایل مدنظر خود بروید. روی آن راست کلیک کرده و پس از انتخاب Give access to، روی Specific people کلیک کنید.
۱۵. در صفحه باز شده، کامپیوتری که میخواهید فایل را با آن به اشتراک بگذارید، انتخاب کرده و سپس روی Add و بعد Share کلیک کنید.
۱۶. سپس در کامپیوتر دوم، به File Explorer بروید. در صورتی که دو کامپیوتر با موفقیت به هم متصل شده باشند، در این صفحه باید نام کامپیوتر اول را ببینید. روی آن کلیک کنید و سپس روی پوشه مدنظر بزنید تا به محتویات آن دسترسی پیدا کنید.
در صورتی که به کابل کراساور اترنت دسترسی ندارید، میتوانید دو سیستم را از طریق LAN و با یک کابل اترنت معمولی نیز به یکدیگر متصل کنید. تنها تفاوت این است که در این روش و پس از اتصال کامپیوترها به یک شبکه LAN، احتیاجی نیست آدرس IP به آنها بدهید و میتوانید مراحل ۹ تا ۱۳ را رد کنید.
روش دوم: انتقال فایل بین دو کامپیوتر با وای فای
در صورتی که دو کامپیوتر به یک شبکه وایفای متصل هستند، میتوانید بدون نیاز به کابل یا اتصال فیزیکی کامپیوترها به یکدیگر، فایلها را میان آنها انتقال دهید. این مورد، روش دوم در شبكه كردن دو كامپيوتر با مودم است و برای انجام این کار باید از Windows Shared Directory استفاده کنید.
۱. ابتدا به File Explorer بروید و از پایین پنل سمت چپ، روی Network کلیک کنید.
۲. در بالای صفحه، یک پیام مشاهده خواهید که به شما اطلاع میدهد قابلیت اشتراک گذاری فایل ویندوز خاموش است. روی آن کلیک کرده و سپس گزینه Turn on network discovery and file sharing را انتخاب کنید.
۳. برای اینکه بتوانید فایلها را میان دو کامیپوتر در یک شبکه به اشتراک بگذارید، باید علاوهبر اینکه هردو کامپیوتر به یک شبکه متصل باشند، نوع شبکه نیز به عنوان Private در هردو تنظیم شده باشد. برای تغییر شبکه به Private باید از پایین سمت راست نوار وظیفه ویندوز، روی آیکون وایفای کلیک کرده و پایین نام شبکه، روی گزینه Properties بزنید.
۴. سپس در قسمت Network Profile، گزینه Private را انتخاب کنید.
۵. حالا همهچیز برای انتقال فایل بین دو کامپیوتر با وای فای آماده خواهد بود. اکنون کافی است روی فایل یا پوشهای که میخواهید به اشتراک بگذارید، راست کلیک کرده و Share را انتخاب کنید. سپس از قسمت Share with روی Specific people بزنید.
۶. در صفحه باز شده، روی نام کامپیوتر دوم بزنید.
۷. کامپیوتر دوم با مراجعه به File Explorer و کلیک روی نام کامپیوتر اول، میتواند به پوشه دسترسی پیدا کند.
سوالات متداول
۱. آیا میتوان بدون استفاده از مودم و تنها با وایفای فایلها را بین دو کامپیوتر انتقال داد؟
با ایجاد شبکه Ad-Hoc یا یک هاتاسپات بین دو کامپیوتر، میتوانید اینکار را انجام دهید.
۲. بهترین روش برای اشتراکگذاری فایل بین دو کامپیوتر چیست؟
در صورتی که یک مودم دارید، میتوانید با ایجاد شبکه اینکار را انجام دهید. در غیر این صورت، سایر روشها مانند استفاده از کابل USB یا استفاده از بلوتوث، میتوانند کاربردی باشند.
سخن پایانی
در این مطلب راهنمای شبكه كردن دو كامپيوتر با مودم را با هم خواندیم. با استفاده از این روش دیگر شما میتوانید اطلاعات خود را منتقل دهید و از طریق فقط یک مودم با چند کامپیوتر وصل شوید و تبادل اطلاعات داشته باشید. در صورتی که با روش دیگری برای انتقال فایل بین دو کامپیوتر با وای فای آشنا هستید، آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
source