آلبا گارسیا-رودریگز، میکروبیولوژیست دانشگاه خودگردان بارسلونا می‌گوید: «توانستیم با روش‌های جدید و پیشرفته این آلودگی‌ها را شناسایی کنیم. این ابزاری مهم برای پیشبرد تحقیقات درباره تأثیر این آلودگی‌ها روی سلامت انسان است.»

تحقیقات قبلی هشدار داده‌اند چای کیسه‌ای ممکن است حاوی ذرات مصنوعی باشد که برای سلامتی مضر هستند. در این تحقیق، دانشمندان تلاش کردند با دقت بیشتری این موضوع را بررسی کنند و از چای‌های کیسه‌ای‌ موجود در بازار استفاده کردند. با استفاده از تکنیک‌های لیزری برای اندازه‌گیری سرعت و پراکندگی نور، تصویری بسیار دقیق از خواص شیمیایی و فیزیکی ذرات آزادشده از چای کیسه‌ای به دست آمد.

سه نوع چای کیسه‌ای مورد آزمایش قرار گرفت. چای‌های کیسه‌ای‌ که عمدتاً از پلی‌پروپیلن ساخته شده بودند، حدود ۱٫۲ میلیارد ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه متوسط این ذرات حدود ۱۳۶٫۷ نانومتر بود. چای‌های کیسه‌ای‌ سلولزی به‌طور میانگین ۱۳۵ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه هر کدام حدود ۲۴۴ نانومتر بود. چای کیسه‌ای‌های نایلونی-۶ به‌طور معمول ۸٫۱۸ میلیون ذره در هر میلی‌لیتر آزاد کردند که اندازه هرکدام حدود ۱۳۸٫۴ نانومتر بود.

پژوهشگران همچنین بررسی کردند که ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک چگونه با سلول‌های روده انسان تعامل دارند. در سلول‌های تولیدکننده‌ی مخاط، مقدار جذب به اندازه‌ای بود که پلاستیک‌ها توانستند به هسته سلول برسند. این کشف برای درک تأثیر پلاستیک‌ها بر سلامت انسان که اکنون در بدن ما درحال حرکت هستند، مفید است.

محققان در مقاله‌ی خود نوشته‌اند: «ترکیب مواد پلاستیکی در میکرو و نانوپلاستیک‌ها تأثیر زیادی بر نحوه تعامل آنها با بدن دارد و باعث می‌شود این پلاستیک‌ها به‌طور متفاوتی بر اندام‌ها، بافت‌ها و سلول‌ها تأثیر بگذارند. این تفاوت‌ها می‌توانند باعث شوند پلاستیک‌ها به شکل الگوهای خاصی در بدن جمع شوند و تاثیرات مختلفی داشته باشند.»

source

توسط wikiche.com