12 دی 1403 ساعت 19:10

در جریان کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول گفت ارزش بازار سلامت دیجیتال جهانی تا سال 2030 میلادی به 858 میلیارد دلار می‌رسد.

امروز چهارشنبه 12 دی ماه 1403، مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، میزبان کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت بود. این رویداد با حمایت همراه اول و با شعار «هوش مصنوعی مبتنی بر اخلاق، راهگشای آینده سلامت» برگزار می‌شود و به مدت دو روز دایر خواهد بود. همچنین مخاطبان این کنگره، تمامی گروه‌های علوم پزشکی و فنی مهندسی هستند.

کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در حوزه سلامت با محوریت هوش مصنوعی در مواردی مانند «قابل اعتماد و مبتنی بر اخلاق»، «مدیریت کلان داده‌ها و فناوری سلامت»، «اینترنت اشیا در سلامت»، «علوم اعصاب»، «بیو انفورماتیک و فناوری سلامت»، «علوم دارویی»، «آموزش و پژوهش پزشکی»، «پیشگیری و بهداشت»، «جراحی»، «تشخیص آزمایشگاهی»، «بیماری‌های داخلی»، «دندانپزشکی»، «تصاویر پزشکی»، «رباتیک و چت بات‌ها در علوم پزشکی» و «بیمارستان هوشمند» برگزار می‌شود.

رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول، آقای وحید شاه منصوری، یکی از سخنرانان اصلی این کنگره بود. وی با محوریت اقتصاد دیجیتال و جایگاه آن در آینده جهان و ایران، صحبت‌های خود را مطرح کرد و در این رابطه گفت:

اقتصاد دیجیتال بر پایه تکنولوژی‌های نوآورانه شکل گرفته و توسعه مدل‌های تجاری که متکی به تکنولوژی‌های پیشرفته و اکوسیستم‌های دیجیتال هستند، هدف آن خواهد بود. کلان روندهای این حوزه شامل حرکت از ارائه سرویس به سمت خلق تجربه و ایجاد اکوسیستم‌های دیجیتال در صنایع مختلف می‌شود.

وحید شاه منصوری، وجود استراتژی دیجیتال، زیرساخت‌های دیجیتال و توانمندی دیجیتال را توانمندسازهای کلیدی اقتصاد دیجیتال برشمرد و افزود این عناصر بر پایه تکنولوژی‌هایی ساخته می‌شوند که بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال 2030 میلادی، تاثیر چشمگیری بر این حوزه خواهند داشت. به‌گفته رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول، هوش مصنوعی بزرگترین تکنولوژی تاثیرگذار در اقتصاد دیجیتال است و تا سال 2030 میلادی به‌طور سالانه 11 تا 17 تریلیون دلار به ارزش اقتصاد دیجیتال اضافه می‌کند. علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود که ارزش افزوده هوش مصنوعی در سال 2030 با کل اقتصاد دیجیتال در سال 2024 برابر خواهد شد.

تجارت الکترونیک، بازارهای خرده‌فروشی و سلامت دیجیتال از جمله بخش‌های اقتصاد دیجیتال هستند و بنا به گفته وحید شاه منصوری، ارزش بازار سلامت دیجیتال جهانی تا سال 2030 میلادی به حدود 858 میلیارد دلار خواهد رسید. وی اضافه کرد متاسفانه اطلاعات جامع و دقیقی از اقتصاد دیجیتال در ایران وجود ندارد؛ اما ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی ریاست جمهوری در سال 1400 تلاش‌هایی در این زمینه انجام داد.

رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول با اشاره به سهم کمتر از یک درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد سلامت ایران و همچنین سهم 7 درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی (GDP)، اظهار کرد طبق هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه، این سهم باید به 15 درصد برسد. وی با تاکید بر این که در حوزه سلامت دیجیتال در مقایسه با میانگین جهانی، وضعیت خوبی نداریم، ایجاد اکوسیستم‌های نوآوری، رویکردهای نوآوری باز و بسته، سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها، تربیت نیروی انسانی متخصص و افزایش بودجه تحقیق و توسعه را از مهم‌ترین اقدامات پیشنهادی برای توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال عنوان کرد.

وحید شاه منصوری بیان کرد اقتصاد دیجیتال، عامل اصلی تحول در صنایع مختلف بوده و در آینده نزدیک، سهم چشمگیری از تولید ناخالص داخلی کشورها را به خود اختصاص می‌دهد. به همین دلیل ما هم برای دست پیدا کردن به اهداف معین شده در برنامه توسعه باید اقدامات اساسی در ایجاد زیرساخت‌ها، تقویت نوآوری‌ها و سرمایه‌گذاری انجام دهیم. او در انتهای صحبت‌های خود به کسب مجوز اپراتوری سلامت توسط همراه اول در سال 1402 برای نخستین بار در کشور اشاره کرد و گفت طبق برنامه هفتم توسعه، این اپراتور به‌صورت رسمی از سال دوم اجرای برنامه، فعالیت خود را آغاز می‌کند. اپراتورهای سلامت به‌عنوان واسط بین دولت و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت، ایفای نقش می‌کنند.

همچنین بخوانید: آموزش فعال سازی پشت خطی در گوشی های سامسونگ و شیائومی (ایرانسل و همراه اول) آموزش فعال کردن پیشوازهای خاص (مخاطب در حال مکالمه، عبادت، غمگین) سرویس های دیجیتال و مبتنی بر هوش مصنوعی همراه اول در تلکام ۲۰۲۴ رونمایی شدند معاون اول رئیس جمهور و وزیر ارتباطات از غرفه همراه اول در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴ دیدن کردند همراه اول عنوان غرفه برتر نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴ را در سه بخش کسب کرد

source

توسط wikiche.com