تراشه پرچمدار آینده مدیاتک، دیمنسیتی ۹۵۰۰، قرار است از فرآیند N3P کمپانی TSMC استفاده کند. گزارش جدیدی منتشر شده که شایعات قبلی درباره استفاده از فناوری ۲ نانومتری را رد می‌کند.

مدیاتک دیمنسیتی ۹۵۰۰ برای جلوگیری از افزایش هزینه ها با فرآیند ۳ نانومتری تولید می‌شود

استفاده از فرآیند ۳ نانومتری ظاهراً به دلیل هزینه های بالا و ظرفیت تولید محدود انجام شده است، به‌ویژه با توجه به آنکه اپل در حال آماده شدن برای استفاده از فرآیند ۲ نانومتری TSMC در تراشه های آینده سری M5 خود است.

مدیاتک Dimensity 9500

مدیاتک Dimensity 9500 دارای معماری جدید ۶+۲ هسته‌ای خواهد بود که شامل هسته های Cortex-X930 با توانایی دستیابی به فرکانس بیش از ۴ گیگاهرتز می‌شود. این تراشه که در اکتبر ۲۰۲۵ رونمایی خواهد شد، با اگزینوس ۲۶۰۰ سامسونگ به رقابت می‌پردازد.

دیمنسیتی ۹۵۰۰ یک تغییر بزرگ در معماری هسته ها داشته و به جای چیدمان ۴+۴ قبلی، از طراحی ۶+۲ هسته‌ای استفاده می‌کند. این طراحی جدید شامل دو هسته قدرتمند Cortex-X930 و شش هسته Cortex-A730 می‌شود. انتظار می‌رود که حداکثر فرکانس این تراشه از ۴ گیگاهرتز فراتر رود. گفته می‌شود این چیپست از مجموعه دستورالعمل های SME (Scalable Matrix Extension) نیز پشتیبانی می‌کند.

برای مقایسه بهتر، دیمنسیتی ۹۴۰۰ از یک هسته قدرتمند Cortex-X925 با فرکانس ۳.۶۲ گیگاهرتز، سه هسته Cortex-X4 با فرکانس ۳.۳ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A720 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز استفاده می‌کند. به گفته Digital Chat Station، هسته های X930 در نظر گرفته شده برای دیمنسیتی ۹۵۰۰ باعث می‌شود تا عملکرد تک هسته‌ای این تراشه بهبود قابل‌توجهی داشته باشد.

همان‌طور که اشاره شد، Dimensity 9500 در اکتبر ۲۰۲۵ برای رقابت با اگزینوس ۲۶۰۰ رونمایی خواهد شد. احتمالاً Exynos 2600 با استفاده از فناوری ۲ نانومتری Samsung Foundry ساخته می‌شود. هر دو این تراشه های پرچمدار، در دستگاه های مختلفی به‌کارگرفته خواهند شد. شایعات حاکی از آن است که اگزینوس ۲۶۰۰ نیروی پردازشی مورد نیاز گوشی های گلکسی زد فلیپ ۷، زد فولد ۷ و سری گلکسی S26 را تامین خواهد کرد.

مطابق با گزارش Notebookcheck، در حالی که فرآیند N3P کمپانی TSMC ممکن است از نظر بهره‌وری انرژی به سطح فناوری ۲ نانومتری نرسد، همچنان نسبت به فرآیند N3E مورد استفاده در Dimensity 9400 فعلی بهبود یافته است.‌ چندین شرکت بزرگ فناوری ظاهراً تصمیم خود برای انتقال فوری به فناوری ۲ نانومتری TSMC را بازبینی کرده و دلیل آن را هزینه های بالا و ظرفیت تولید محدود عنوان کرده‌اند.

تراشه پرچمدار مدیاتک دیمنسیتی ۹۴۰۰ با معماری ۳ نانومتری رسماً معرفی شد

نظر شما چیست؟

source

توسط wikiche.com