شرکت تایوانی TSMC که بزرگترین تولیدکننده تراشههای نیمههادی در جهان است، به تازگی تولید تراشههای 4 نانومتری خود را در ایالت آریزونا در ایالات متحده آغاز کرده است. این گام مهم در راستای تقویت تولید نیمههادیها در آمریکا و کاهش وابستگی به تولیدکنندگان خارجی، به ویژه تایوان، صورت گرفته است.
آنطور که reuters گزارش کرده، این اتفاق برای نخستین بار است که تراشههای 4 نانومتری در خاک آمریکا تولید و از نیروی کار آمریکایی برای ساخت آنها استفاده میشود. وزیر بازرگانی ایالات متحده، جینا ریموندو، این اقدام را به عنوان یک نقطه عطف مهم در صنعت فناوری آمریکا توصیف کرد و گفت که این دستاورد برای بسیاری از افراد، پیشبینیناپذیر بوده است.
آغاز تولید تراشههای 4 نانومتری TSMC در آریزونا
TSMC از این پس با دریافت کمکهای مالی و وامهای کمبهره از دولت آمریکا، بهویژه مبلغ 6/6 میلیارد دلار برای تولید تراشه در آریزونا، به گسترش فعالیتهای خود در آمریکا ادامه خواهد داد. این شرکت همچنین در آوریل 2023 تصمیم گرفت سرمایهگذاری خود در این ایالت را تا 25 میلیارد دلار افزایش دهد و ساخت یک کارخانه جدید دیگر را تا سال 2030 در دستور کار قرار دهد.
در همین راستا، دولت آمریکا با تصویب برنامههایی مانند طرح حمایت از صنایع نیمههادی به ارزش 52/7 میلیارد دلار، قصد دارد تولید داخلی تراشههای پیشرفته را تا سال 2030 به 20 درصد از سهم جهانی برساند. پیش از این، آمریکا هیچ سهمی در تولید این نوع تراشهها نداشت.
TSMC همچنین توافق کرده است که از فناوری تراشههای A16 در واحدهای تولیدی آریزونا استفاده کند. علاوه بر این، کارخانه دوم TSMC در این ایالت که به تولید تراشههای 2 نانومتری خواهد پرداخت، تا سال 2028 وارد چرخه تولید میشود.
در کنار این اقدام، وزارت بازرگانی ایالات متحده اخیرا کمکهای مالی برای ساخت بزرگترین کارخانه بستهبندی تراشهها در آمریکا، متعلق به Amkor Technology، را تامین کرده است. این کارخانه نیز در آریزونا قرار دارد و پس از تکمیل، قادر خواهد بود میلیونها تراشه برای کاربردهای مختلف از جمله خودروهای خودران، فناوریهای 5G و 6G و مراکز داده تولید کند.
بیشتر بخوانید:
ایلان ماسک: سومین تراشه مغزی نورالینک کاشته شد/ کاشت 27 تراشه دیگر در سال 2025
source