این مطلب به بررسی وان پلاس 13 آر اختصاص دارد و در آن ویژگیهای دوربین، نرمافزار، پردازنده، اسپیکر، باتری، نمایشگر و ارزش خرید این گوشی را ارزیابی میکنیم.
وان پلاس 13 آر جایگزین مستقیم وان پلاس 12 آر و نسخهای سطح پایینتر از وان پلاس 13 است. در طراحی این گوشی سعی بر این بوده که همزمان با حفظ تعدادی قابلیت سطح بالا، برای کمتر شدن قیمت گوشی از چند قابلیت خاص صرف نظر شود. مثلاً این گوشی با بهترین چیپست قبلی کوالکام یعنی اسنپدراگون 8 نسل 3 ساخته شده و از نظر نمایشگر هم تفاوتی با مدل قبل ندارد.
در عین حال، در سیستم دوربین وان پلاس 13 آر تغییرات خوبی مشاهده میشود. این گوشی 2 حسگر 50 مگاپیکسلی و یک حسگر اولتراواید 8 مگاپیکسلی دارد. برای باتری این گوشی هم از جدیدترین تکنولوژی حال حاضر یعنی یک باتری سیلیکون کربنی 6000 میلیآمپر ساعتی استفاده شده است.
با توجه به اینکه وان پلاس 12 آر توانسته بود در تمام مدت سال 2024 قدرت رقابت خود را حفظ کند، باید دید که مدل جدید هم پتانسیل رسیدن به این موفقیت را دارد یا خیر. برای پیدا کردن پاسخ این سوال بررسی وان پلاس 13 آر را تا پایان دنبال کنید.
بررسی وان پلاس 13 آر
وان پلاس 13 آر در یک جعبه کاملاً معمولی و بدون شارژر در اختیاران کاربران قرار میگیرد (به گفته کاربران اروپایی). خریداران این گوشی تنها یک کابل USB-A به USB-C خواهند داشت و قاب محافظی هم در جعبه گوشی وجود ندارد. این گوشی وان پلاس از سرعت شارژ 80 وات استاندارد SuperVOOC پشتیبانی میکند. بنابراین، باید یک شارژر مخصوص برای این گوشی داشته باشید.
ظاهراً کاربران سایر بازارها با خرید این گوشی یک شارژر هم دریافت میکنند. میتوانید در جدول زیر نگاهی به مشخصات فنی وان پلاس 13R داشته باشید.
بررسی وان پلاس 13 آر | مشخصات فنی وان پلاس 13 آر |
طراحی و ساختار |
|
نمایشگر |
|
نرمافزار |
|
تراشه |
|
رم و حافظه داخلی |
|
دوربین اصلی |
|
دوربین سلفی |
|
باتری |
|
صدا |
|
شبکه و قابلیتهای اتصال |
|
سنسورها |
|
قیمت وان پلاس 13 آر | حدود 730 دلار |
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر طراحی و ساختار
بررسی وان پلاس 13 آر نشان میدهد که طراحی کلی این گوشی هم شبیه به وان پلاس 13 و سری اوپو فایند X8 است. این یعنی قسمت جلو، پشت و فریم گوشی کاملاً تخت است و بر خلاف نسل قبل پنل یا کنارههای منحنی شکل ندارد.
برای حفاظت از پنل جلوی گوشی از گوریلا گلس 7i استفاده شده و فریم کنار گوشی آلومینیوم و پشت گوشی گلس است، اما ممکن است بافت خاص دایرهای پشت گوشی باعث ایجاد تصور متفاوتی شود. در واقع این بخش از گوشی بیشتر شبیه به پلاستیک یا فلز به نظر میرسد.
با توجه به حذف انحنا در طراحی این گوشی، حس و حال وان پلاس 13R در دست کاملاً متفاوت است. فریم آلومینیوم و گلس پشت گوشی از نظر سر خوردن در دست مواد خوبی نیستند اما لبههای زاویه دار و فریم تخت باعث شده که این گوشی قابل تحملتر باشد.
در مقابل طبق نظر عدهای از کاربران، استفاده از بدنه تخت باعث سختتر شدن کار با گوشی میشود. در هر صورت، نگاهی به مشخصات OnePlus 13R نشان میدهد که این گوشی گواهینامه IP64 را برای پیشگیری از نفوذ مایعات دارد و خوشبختانه اسلایدر سایلنت کردن هم در این گوشی وجود دارد.
بررسی وان پلاس 13 آر نشان میدهد که حسگر اثرانگشت این گوشی در محل مناسبی نصب نشده است. این حسگرعملکرد خوب و سریعی دارد اما نصب آن در نزدیک لبه پایین نمایشگر باعث شده که دسترسی به این حسگر با انگشت شست کمی سخت باشد.
در مجموع، وان پلاس 13R طراحی خوبی دارد. طراحی این گوشی شیک و امروزی است اما ممکن است طراحی تخت و بلاک دوربین موردپسند همه نباشد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های وان پلاس 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر نمایشگر
نقد و بررسی وان پلاس 13 آر را با ارزیابی مشخصات نمایشگر این گوشی ادامه میدهیم. این گوشی وان پلاس یک نمایشگر 6.78 اینچی LTPO4.1 AMOLED با نرخ نوسازی 120 هرتز و بالاترین سطح گواهینامه HDR (برای گوشیهای هوشمند) دارد. بنابراین، وان پلاس 13R این قابلیت را دارد که ویدیوهای یوتیوب و سایر پلتفرمهای استریمینگ مثل نتفلیکس و آمازون پرایم را به خوبی پخش کند.
با در نظر گرفتن مشخصات فنی OnePlus 13R و نتایج تستهای روشنایی، این احتمال وجود دارد که پنل نمایشگر این گوشی همان پنل وان پلاس 13 و اوپو فایند X8 پرو باشد. همچنین بررسی وان پلاس 13 آر نشان داده که حداکثر سطح روشنایی تصویر این گوشی برای استفاده از آن در روزهای روشن کفایت میکند اما روشنایی گوشی نسبت به محصولات رقیب کمتر است.
در حالت دستی، حداکثر نرخ روشنایی تصویر گوشی 820 نیت و در حالت خودکار 1223 نیت است.
این گوشی وان پلاس سه حالت نرخ نوسازی دارد: خودکار، استاندارد و بالا. در حالت استاندارد، نرخ نوسازی تصویر محدود به 60 هرتز است اما حالت High در اپلیکیشنهایی که در حالت معمولی محدود به 60 یا 90 هرتز هستند، بالاترین نرخ نوسازی را اعمال میکند. مثلاً در حالت Auto اپلیکیشنی مثل کروم محدود به 90 فریم بر ثانیه است اما در حالت High نرخ نوسازی آن به 120 هرتز میرسد.
هر حالتی که انتخاب شود، امکان رسیدن حداقل سطح نوسازی تصویر به 1 هرتز وجود دارد و در بعضی ویدیوها به 30 هرتز افت پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های میان رده 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر نرمافزار
همانطور که در جدول مشخصات وان پلاس 13R مشاهده میکنید این گوشی با اندروید 15 و OxygenOS 15 در اختیار کاربران قرار میگیرد که شباهت زیادی به آخرین نسخه ColorOS اوپو و Realme UI ریلمی دارد. قرار است برای این گوشی تا 4 سال آپدیت نرمافزاری اصلی و تا 6 سال آپدیت امنیتی منتشر شود.
در سالهای اخیر، OxygenOS به میزان زیادی شبیه به Color OS بوده و تنها یکسری تغییر جزئی در آن دیده میشود – از جمله یک فونت مخصوص این برند و یکسری عناصر قرمز رنگ. قابلیتهای هوش مصنوعی هم به میزان زیادی بین این برندها مشترک است (از جمله ریلمی، اما تا حدودی).
قابلیتهایی مثل هوش مصنوعی جمینای و Circle to search در وان پلاس 13 وجود دارد. یک جعبه ابزار هوش مصنوعی هم در این گوشی وجود دارد که به انجام کارهای مختلف کمک میکند از جمله خلاصه کردن متن، خواندن متن با صدای بلند و نوشتن متن که از طریق نوار کناری Smart هم در دسترس هستند.
قابلیت AI Studio که در فایند X8 پرو وجود داشت در وان پلاس 13R وجود ندارد، اما تعدادی ابزار ادیت مبتنی بر هوش مصنوعی در این گوشی موجود است. بعضی از این ابزارها در نسخههای قبلی Color OS و همچنین خانواده فایند X8 وجود داشتند. پاک کن هوش مصنوعی، ابزار حذف انعکاس آب و شیشه، ابزارهای ارتقای جزئیات و وضوح تصویر از جمله سایر ابزارهای مفید این گوشی هستند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های گیمینگ 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر عملکرد
همانطور که در جدول مشخصات وان پلاس 13 آر مشاهده میکنید این گوشی با چیپست اسنپدراگون 8 نسل 3 ساخته شده که در بسیاری از پرچمدارهای 2024 از آن استفاده شده بود. جزئیات این پردازنده 8 هستهای را به همراه پیکربندیهای مختلف حافظه گوشی در جدول مشخصات فنی وان پلاس 13 آر مشاهده میکنید.
بررسی وان پلاس 13R و نتایج تستهای بنچمارک نشان میدهد که این گوشی نسبت به اکثر محصولات مشابه مجهز به این چیپست بهتر کار میکند. اما هم ردههای این گوشی از نظر قیمت، بیشتر با تراشههایی مثل دایمنسیتی 9200+ یا 9300+ یا اسنپدراگون 8s نسل 3 ساخته شدهاند.
وان پلاس 13R موفق شده در اولین تست 10 دقیقهای عملکرد بالای پردازنده را حفظ کند اما بعد از آن میانگین عملکرد این گوشی به حدود 70 درصد افت کرده و در مجموع انتظار میرفت که این گوشی در تست فشار دوام بهتری داشته باشد. البته قبلاً گوشیهایی با عملکرد ضعیفتر را هم دیده بودیم.
عملکرد جیپییوی 13R هم در تست فشار تقریباً به همین صورت بوده و با در نظر گرفتن چیپست قوی گوشی، نسبتاً قابل قبول است.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های شیائومی 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر باتری
باتری وان پلاس 13R با آند سیلیکون کربن ساخته شده و ظرفیت 6000 میلیآمپر ساعت دارد. ماندگاری شارژ این گوشی کمی نسبت به سری قبل بیشتر است و بیشترین افزایش را میتوان در نتایج وبگردی و گیمینگ مشاهده کرد.
باتری OnePlus 13R در تستهای ماندگاری شارژ نسبت به بیشتر محصولات رقیب (به غیر از بعضی گوشیهایی که با نرمافزارهای ColorOS/OxygenOS/Realme UI کار میکنند) رکوردهای بهتری را به ثبت رسانده است. ظاهراً این پوسته نرمافزاری خاص، نسبت به دیگران رکوردهای بهتری دارد.
با نگاهی به مشخصات وان پلاس 13 آر مشاهده میشود که سرعت شارژ این گوشی نسبت به مدلهای قبل کاهش پیدا کرده و ظاهراً این گوشی (به غیر از اروپا) با شارژر 80 واتی در اختیار کاربران قرار میگیرد.
بررسی وان پلاس 13 آر نشان داده که این گوشی ظرف 48 دقیقه به صورت کامل شارژ میشود که نسبت به بعضی رقبا و همچنین مدل قبلی این گوشی زمان بیشتری است. این احتمال هم وجود دارد که افت سرعت شارژ مربوط به تکنولوژی جدید باتری وان پلاس 13 آر باشد که محدودیت سرعت شارژ دارد.
میتوانید در تنظیمات باتری وان پلاس 13R قابلیت «شارژ سریع هوشمند» را فعال کنید که تنها در صورت نیاز، سرعت شارژ را افزایش میدهد. قابلیت شارژ هوشمند هم ظاهراً برای ارتقای سلامت باتری طراحی شده و میتوانید با استفاده از آن حداکثر میزان شارژ گوشی را به 80 درصد کاهش دهید.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های سامسونگ 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر صدا و اسپیکرها
وان پلاس 13 آر یک سیستم اسپیکر استریوی ترکیبی شامل اسپیکر پایین و اسپیکر بالای گوشی دارد که دومی برای پخش صدای مخاطب در تماسها هم مورد استفاده قرار میگیرد؛ در نتیجه صدای اسپیکر دوم بلندتر است.
بررسی وان پلاس 13R نشان میدهد که این گوشی صدای بسیار بلندی دارد اما کیفیت صدای گوشی چندان خوب نیست. بیس صدای گوشی قوی است اما وکالها و فرکانسهای بالا کمی حالت زنگ دار دارند. در نتیجه توصیه میشود موزیک را با صدای بلند گوش ندهید.
بیشتر بخوانید: بهترین دوربین گوشی 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر دوربین
سیستم دوربین OnePlus 13R متشکل از دو حسگر 50 مگاپیکسلی (برای دوربین اصلی و زوم 2x) و یک اولتراواید 8 مگاپیکسلی است. دوربین سلفی این گوشی هم 16 مگاپیکسلی است و قابلیت فوکوس خودکار را ندارد.
دوربین اصلی گوشی در نور روز کیفیت خوبی دارد. عکسهای این دوربین دارای جزئیات و وضوح زیاد و همچنین محدوده پویای وسیع هستند. این تصاویر از نظر رنگ و کنتراست هم مناسب به نظر میرسند. در سایهها، شارپ شدگی تصویر افت پیدا میکند و ظاهراً گاهی اوقات الگوریتم گوشی سعی دارد این موضوع را جبران کند که باعث شده نتیجه نهایی همیشه ایده آل نباشد.
استفاده از حالت 50 مگاپیکسلی دوربین اصلی هم توصیه نمیشود چون تصاویر صافی تولید میکند.
در حالت زوم 2x هم پردازش تصویر تقریباً به همین صورت است و کنتراست، رنگ و محدوده پویای تصویر خوب به نظر میرسد. اما در کمال تعجب، تصویر این دوربین وان پلاس 13R از نظر میزان جزئیات و شارپ شدگی بهتر است.
متأسفانه کیفیت تصویر دوربین اولتراواید این گوشی چندان خوب نیست که البته انتظار بیشتری هم نمیتوان داشت. تصاویر این دوربین کاملاً صاف و فاقد جزئیات هستند و از نظر رنگ و محدوده پویا هم چندان خوب نیستند.
سلفیهای وان پلاس 13R در نگاه اول خوب به نظر میرسند. این تصاویر دارای رنگهای قوی، محدوده پویا و کنتراست خوب هستند اما کمی صاف میشوند. تصاویر این دوربین در محیط بسته هم کمی صافتر هستند اما کیفیتی مشابه دارند.
کیفیت تصویر در محیط تاریک
حتی در صورت عکاسی با حالت Photo معمولی، الگوریتم دوربین در صورت لزوم حالت Night را فعال میکند. تصویر دوربین اصلی وان پلاس 13آر در محیط تاریک بسیار باکیفیت، واضح، دارای جزئیات و محدوده پویای وسیع است. هر از گاهی تصویر گوشی کمی شارپ به نظر میرسد و حالت Night هم گاهی اوقات با افزایش شارپ شدگی تصویر، نمایی غیرطبیعی ایجاد میکند.
در حالت زوم 2x هم ویژگیهای تصویر نسبتاً به همین صورت است اما رنگهای گرمتر هستند. همچنین همانطور که انتظار میرود، در این حالت تصویر گوشی کمی صافتر است. در هر صورت، تصاویر زوم 2x گوشی نسبتاً واضح و دارای جزئیات خوب هستند. این تصاویر محدوده پویای خوبی دارند و مثل سایر حالتهای Night گوشی، در اینجا هم سایهها تیرهتر هستند.
بر خلاف انتظار، تصاویر شب حسگر 8 مگاپیکسلی گوشی کیفیت خوبی دارند. این تصاویر از نظر نویز و جزئیات معمولی هستند اما کنتراست کمی دارند، رنگهای آنها بیش از حد گرم و شارپ شدگی تصویر هم از حالت ایده آل دور است. از نظر محدوده پویا هم این تصاویر دوربین وان پلاس 13 آر جای کار بیشتری دارند. همچنین، بر خلاف دو دوربین دیگر، سایهها در تصاویر دوربین اولتراواید گوشی بیشتر از حد روشن به نظر میرسند.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی ها برای فیلمبرداری
کیفیت ضبط ویدیو
همانطور که در جدول مشخصات فنی وان پلاس 13R مشاهده میکنید دوربینهای اصلی و زوم 2x این گوشی قابلیت ضبط ویدیوهای 4K را با نرخ 60 فریم بر ثانیه دارند و دوربین اولتراواید گوشی هم محدود به ضبط ویدیوهای 1080 پیکسلی با نرخ 30 فریم بر ثانیه است. با دوربین سلفی گوشی هم امکان ضبط ویدیوهای 1080 پیکسلی را با نرخ 30 فریم بر ثانیه دارید.
از نظر کیفیت، ویدیوهای دوربین اصلی کاملاً واضح و دارای جزئیات و محدوده پویای خوبی هستند اما انتظار میرفت که این تصاویر رنگ قویتری داشته باشند.
ویدیوهای زوم 2x گوشی کمی بهتر هستند اما این ویدیوها هم از نظر شارپ شدگی ضعیفتر هستند و اشیای درون سایهها هم کاملاً صاف به نظر میرسند. در این ویدیوها هم مقداری نویز مشاهده میشود.
همانطور که انتظار میرود، ویدیوهای اولتراواید گوشی هم کیفیت پایینی دارند. این ویدیوها به شدت صاف و فاقد جزئیات ظریف هستند. محدوده پویا و رنگها هم در این ویدیوها ضعیف است.
ویدیوهای وان پلاس 13R در محیطهای تاریک از نظر رنگ تفاوت زیادی با تصویر این گوشی در محیط روشن ندارند اما در این ویدیوها نویزی دیده نمیشود و محدوده پویا هم کاملاً خوب است. البته کمی تقویت رنگ و کنتراست میتوانست تأثیر زیادی در بهبود ویژگیهای این ویدیوها داشته باشد.
بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های پوکو 2024
بررسی وان پلاس 13 آر از نظر قیمت و رقبا
قیمت OnePlus 13R در آمریکا تفاوتی با سری قبل ندارد و قیمت مدل پایه این گوشی از 599 دلار شروع میشود. البته در اروپا و هند، قیمت گوشی کمی افزایش پیدا کرده است.
از جمله محصولات رقیب و قابل جایگزینی برای این گوشی میتوان به گلکسی S24 FE سامسونگ، شیائومی 14T Pro، موتورولا اج 50 اولترا و ویوو V40 پرو اشاره کرد. این گوشیها دارای قیمت مشابه بوده و نمایشگر آنها هم تقریباً همین اندازه است.
بین این گوشیها، وان پلاس 13R با پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 3 آن بهترین عملکرد و بالاترین ماندگاری شارژ را دارد. صدای اسپیکرهای این گوشی هم کاملاً بلند است اما مدلهایی با صدای بهتر هم در بازار وجود دارند.
با اینکه نمیتوان ایراد خاصی به کیفیت دوربین وان پلاس 13R وارد کرد، دوربین این گوشی کیفیت فوقالعادهای هم ندارد. گوشیهایی مثل موتورولا اج 50 اولترا و ویوو V40 پرو هر دو به دلیل داشتن دوربین سلفی و اولتراواید بهتر، از نظر دوربین در سطح بالاتری قرار دارند. همچنین شیائومی 14 تی پرو و ویوو V40 پرو دارای سرعت شارژ بیشتری هستند.
علاوه بر این، همه رقبای 13R نمایشگری روشنتر و رتبه ضد آب بهتر دارند.
جمعبندی
در پایان، میتوان از بررسی وان پلاس 13 آر به این نتیجه رسید که این گوشی یک پکیج کامل با عملکرد بسیار خوب، ماندگاری شارژ طولانی، سختافزار دوربین قوی، سرعت شارژ بالا و صدای بلند است. 13R همه قابلیتهای مهم را بدون نیاز به پرداخت هزینه چشمگیر در اختیار شما قرار میدهد. با این حال، کیفیت نه چندان خوب دوربینهای سلفی و اولتراواید و عالی نبودن حداکثر سطح روشنایی جزء نقطه ضعفهای گوشی هستند. اگر لزوماً به دنبال بهترین دوربین نیستید، بعید است بتوانید گوشی قدرتمندتری با این قیمت و ماندگاری شارژ پیدا کنید.
سوالات پرتکرار
قیمت وان پلاس 13 آر چقدر است؟
در حال حاضر، قیمت مدل پایه این گوشی از حدود 720 دلار شروع میشود.
آیا وان پلاس 13R ارزش خرید دارد؟
این گوشی یک پکیج کامل با عملکرد بسیار خوب، ماندگاری شارژ طولانی، سختافزار دوربین قوی، سرعت شارژ بالا و صدای بلند است. اگر لزوما به دنبال بهترین دوربین و روشنترین نمایشگر نیستید، بعید است بتوانید گوشی قدرتمندتری با این قیمت و ماندگاری شارژ پیدا کنید.
باتری وان پلاس 13 آر چقدر ماندگاری شارژ دارد؟
این گوشی به صورت میانگین حدود 20 ساعت ماندگاری شارژ دارد.
منبع: gsmarena
نظر شما درباره بررسی وان پلاس 13 آر چیست؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ دیدگاه خود را با تکراتو به اشتراک بگذارید و اخبار گوشی را با ما دنبال کنید.
source