شرکت اپل در رویداد معرفی اپل واچ سری 10 اعلام کرد که این ساعت هوشمند با تیتانیوم بازیافتی و فاقد کربن تولید می‌شود اما حالا به دلیل فروش بند اپل واچ که حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد شیمیایی ابدی موسوم به PFAS (مواد پرفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل) هستند، با انتقادهای جدی و شکایت قضایی روبرو شده است.

استفاده از مواد شیمیایی ابدی در بند اپل واچ

بر اساس گزارش‌ها، یک شکایت دسته جمعی در دادگاه کالیفرنیا علیه این شرکت فناوری مطرح شده است. این شکایت، اپل را متهم می‌کند که وجود این مواد مضر را در سه مدل از بندهای ساعت اپل واچ، یعنی بند اسپرت، بند اوشن و بند اسپرت نایک، به مشتریان خود اطلاع نداده است.

مواد PFAS به واسطه دوام و مقاومت در برابر چربی و آب، معمولاً در محصولات روزمره مانند ظروف نچسب و پوشاک به کار می‌روند. اما این مواد شیمیایی با خطرات جدی سلامتی از جمله سرطان، تضعیف سیستم ایمنی بدن و اختلالات رشد در جنین مرتبط شده‌اند. ماندگاری بالای PFAS در محیط زیست موجب تجمع آن‌ها در بدن انسان در طول زمان می‌شود و به همین دلیل به آن‌ها لقب «مواد شیمیایی ابدی» داده شده است.

یک مطالعه جدید در سال 2024 توسط دانشگاه نوتردام، وجود سطوح بالای PFAS را در بند برخی ساعت‌های هوشمند، از جمله محصولات اپل، تایید کرده است. پژوهشگران با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته آزمایشگاهی، غلظت‌های بالایی از اسید پرفلوئورو هگزانوئیک (PFHxA) را در بعضی از بندها شناسایی نموده‌اند.

در حالی که این پژوهش دقیقاً مشخص نکرده است که کدام اجزای بند ساعت مورد آزمایش قرار گرفته‌اند، اما خطرات ناشی از تماس طولانی مدت پوست با این محصول، به خصوص در فعالیت‌هایی مانند ورزش که عرق کردن و باز بودن منافذ پوستی جذب مواد شیمیایی را افزایش می‌دهد، را برجسته می‌کند.

در این دادخواست، اپل متهم شده است که علی‌رغم تعهد عمومی خود در سال 2022 مبنی بر حذف کامل مواد PFAS از محصولاتش، به طور آگاهانه بندهای حاوی این مواد را به بازار عرضه کرده است.

این شرکت به اتهامات فریبکاری، سهل‌انگاری و نقض قوانین حمایت از مصرف‌کننده در ایالت کالیفرنیا مواجه است. شاکیان این پرونده خواستار صدور حکم جمعی، پرداخت غرامت مالی و الزام اپل به توقف فروش بندهای حاوی مواد مضر هستند.

با توجه به افزایش نگرانی‌ها در مورد خطرات بهداشتی ناشی از تماس با مواد PFAS، به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود تا زمانی که مقررات دقیق‌تری در این زمینه وضع شود و تولیدکنندگان مسئولیت‌پذیری بیشتری از خود نشان دهند، به سراغ گزینه‌های ایمن‌تری مانند بندهای سیلیکونی یا بندهایی که عاری از PFAS هستند، بروند. تاکنون شرکت اپل به این اتهامات پاسخ رسمی نداده است.

source

توسط wikiche.com