بیش از سه سال از معرفی ویندوز ۱۱ میگذرد و شاید تصور کنید که همین مدتزمان برای رفع مشکلات آزاردهندهی سیستمعامل مذکور کافی بوده باشد؛ البته مایکروسافت برخی از این مشکلات را حل کرده است. بهعنوان مثال، ثانیه روی ساعت تسکبار نمایش داده میشود و امکان جلوگیری از ترکیب برچسبهای تسکبار وجود دارد و دسترسی به Task Manager از طریق تسکبار سادهتر شده است.
بههرحال با وجود مشکلات زیادی که مایکروسافت در ویندوز ۱۱ حل کرده است، همچنان باگهای متعددی در این سیستمعامل دیده میشود. از تسکبار گرفته تا منو استارت و سایر بخشها همچنان مشکلاتی وجود دارند که به بهبود نیاز دارند. در ادامه به برخی از مشکلات یادشده اشاره خواهیم کرد.
قفلبودن تسکبار
یکی از قابلیتهایی که در ویندوز ۱۱ حذف شد، امکان تغییر موقعیت تسکبار بود. کاربران قدیمی ویندوز به یاد دارند که امکان قراردادن تسکبار در بالا یا در کنارههای نمایشگر وجود داشت؛ اما اکنون این قابلیت در دسترس نیست. تنها کاری که میتوان انجام داد، همراستاکردن آیکونهای تسکبار با سمت چپ صفحه است.
بخش پیشنهادات در منوی استارت
یکی دیگر از مشکلات ویندوز ۱۱، اضافهشدن بخش Recommended به منو استارت است که شامل برنامههای پرکاربرد و فایلهای اخیر و حتی تبلیغات برنامههای دیگر میشود. درحالیکه امکان غیرفعالکردن ویژگی مذکور وجود دارد، فضای خالی این بخش همچنان حفظ میشود و به هدر میرود. این فضا میتوانست برای نمایش برنامههای پینشده یا حتی فهرست کامل برنامههای نصبشده استفاده شود.
فایل اکسپلورر و تبهای داخلی آن
نسخهی 22H2 ویندوز ۱۱ ویژگی تبها را به فایل اکسپلورر اضافه کرد؛ قابلیتی که مدیریت پوشهها را آسانتر میکند. بههرحال، این ابزار بهخوبی مرورگرهای وب کار نمیکند. برای نمونه، اگر پوشهای را ازطریق ویندوز سرچ یا مرورگر باز کنید، بهجای باز شدن در تب جدید، پنجرهی جدیدی ایجاد میکند. این مسئله باعث میشود کاربر نتواند بهطور کامل از قابلیت تبها بهره ببرند.
تجربهی آزاردهنده هنگام راهاندازی اولیهی ویندوز
به نوشتهی XDA، یکی دیگر از مشکلات جدی ویندوز ۱۱ نمایش تبلیغات متعدد هنگام راهاندازی اولیهی سیستم است. مایکروسافت بهشدت کاربران را به استفاده از Game Pass، مایکروسافت ۳۶۵، فون لینک و واندرایو سوق میدهد. علاوهبر این، امکان ردکردن پشتیبانگیری روی واندرایو وجود ندارد.
اگر کاربر برخی از مراحل گفتهشده را رد کند، ویندوز دوباره از او میخواهد که این مراحل را طی کند. این همان بخشی است که مایکروسافت آن را Second-Chance Out-of-Box Experience مینامد. حتی پساز نصب برخی بهروزرسانیها، همچنان امکان دارد این پیامها مجدداً ظاهر شوند.
پشتیبانی ناقص از حالت تاریک (Dark Mode)
مایکروسافت حالت تاریک را در سال ۲۰۱۵ به ویندوز ۱۰ اضافه کرد؛ اما این ویژگی هنوزهم بهصورت ناقص در ویندوز ۱۱ پیادهسازی شده است. برخی از بخشهای سیستمعامل مثل کنترل پنل و مدیریت دستگاهها و حتی برخی از پنجرههای فایل اکسپلورر هنوز از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند.
نکتهی جالب اینکه برنامههایی مانند StartAllBack میتوانند این مشکل را حل کنند؛ اما مایکروسافت هنوز بهطور رسمی این ویژگی را در سراسر سیستمعامل اعمال نکرده است.
طراحی ناهماهنگ در بخشهای مختلف سیستمعامل
بسیاری از بخشهای ویندوز ۱۱ همچنان از طراحی قدیمی استفاده میکنند. به عنوان مثال، Device Manager ،Disk Management و کنترل پنل از سالها قبل بدون تغییر باقی ماندهاند و ظاهر قدیمی دارند. حتی بخشهایی مانند Task Manager که بهروزرسانی شدهاند، همچنان از طراحی قدیمی در فهرست فرایندهای درحال اجرا استفاده میکنند.
مشکلات اجرای ویندوز ۱۱ روی کنسولهای دستی
از زمان معرفی استیم دک در سال ۲۰۲۱، شاهد ورود موجی از کنسولهای دستی گیمینگ به بازار بودهایم. ویندوز یکی از مشکلات بزرگ دستگاههای گفتهشده محسوب میشود؛ زیرا برای این نوع سختافزار بهینه نیست.
مایکروسافت برخی از بهبودها مانند اضافهکردن حالت جدید کیبورد برای کنترلرها را ارائه داده است؛ اما رابط کاربری دسکتاپی ویندوز همچنان برای کنسولهای دستی مناسب به نظر نمیرسد. به همین دلیل، شرکتها مجبور شدهاند لانچرهای مخصوصی برای اجرای بازیها طراحی کنند که باعث ناهماهنگی در تجربهی کاربری میشود.
درنهایت بهنظر میرسد مایکروسافت اولویتهای خود در ویندوز ۱۱ را اشتباه انتخاب کرده است. درحالیکه این شرکت روی ویژگیهای مرتبط با هوش مصنوعی و کوپایلت پلاس تمرکز دارد، بسیاری از مشکلات اساسی سیستمعامل را نادیده گرفته است.
امیدواریم مایکروسافت در آینده زمان بیشتری را صرف بهبود تجربهی کاربری کند؛ زیرا درحالحاضر بسیاری از مشکلات ویندوز ۱۱ همچنان بدون تغییر باقی ماندهاند.
source