از طرفی اگر گستره دینامیکی دوربین شما به حد کافی وسیع باشد، دست شما در ویرایش فایل‌های RAW هم بازتر خواهد بود؛ به‌عنوان مثال برای مشکل رایجِ Overexposure می‌توانید فایل‌های خام را اندکی Underexpose کنید تا اگر هنگام عکاسی منبع نوری شما با نور شدید داشتید، تمام جزئیات سوژه ثبت شود و جزئیات از دست رفته در سایه‌های تصویر را در زمان ویرایش عکس اصلاح کنید.

گستره دینامیکی را عمدتا بر اساس استاپ نوری با نشان EV (Exposure Value) اندازه‌گیری می‌کنند و هرچه این مقدار بیشتر باشد، یعنی دوربین توانایی بهتری در ثبت جزئیات در سطوح مختلف نوری دارد.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که یک دوربین عکاسی برای کاربری عکاسی پرتره و آتلیه‌ای، سیستم فوکوس خودکار دوربین است. برای عکاسی در این ژانر، مهم‌ترین بخشی که باید بتوانید دقیق و سریع روی آن فوکوس کنید، چشم‌ها هستند؛ چرا که در یک عکس پرتره، نخستین و مهم‌ترین بخشی که مخاطب با آن ارتباط می‌گیرد چشم‌های سوژه است و شارپ بودن همین عضو، برای جذابیت تصویر پرتره ثبت‌شده کفایت می‌کند.

سیستم فوکوس خودکار دوربین عکاسی پرتره، باید از Eye-Tracking AF پشتیبانی کند.

حال که به اهمیت چشم‌ها برای فوکوس کردن در عکاسی پرتره پی بردید، باید به سراغ دوربینی بروید که سیستم فوکوس خودکار آن از ویژگی Eye-Tracking AF بهره‌مند باشد؛ قابلیتی که به کمک هوش مصنوعی و تشخیص الگوهای چهره، چشم‌های سوژه را پیدا و روی آن فوکوس می‌کند.

اکیدا توصیه می‌کنیم به قابلیت ذکر شده هنگام انتخاب توجه ویژه‌ای داشته باشید؛ یکی از معیارهای کلیدی ما هم برای معرفی مدل‌های ذیل در این مطلب، همین پشتیبانی از Eye-Tracking AF است؛ چرا که عکاسی پرتره عمدتا با دیافراگم باز (مثل f/1.2 یا f/1.8) صورت می‌گیرد و این بدان معناست که با کوچک‌ترین بی‌دقتی در تنظیم فوکوس، بخش قابل توجهی از جزئیات تصویر از دست می‌رود.

در سوی دیگر این بخش، سرعت فوکوس را داریم که اهمیت بسیاری دارد. تصور کنید سوژه‌ی شما در یک لحظه‌ی به خصوص به‌طور ناخواسته واکنشی مثل یک لبخند لحظه‌ای دارد یا اصلا فرض کنید که از کودکان عکاسی پرتره می‌کنید؛ در این شرایط، شما باید به سرعت فوکوس کرده و پس از آن به سرعت عکس را ثبت کنید.

عاملی چون نوع موتور فوکوس لنز تأثیر به سزایی در این بخش دارد؛ اما در این مطلب که بیشتر به بدنه دوربین‌ها می‌پردازیم مورد بحث ما نیست. برای اینکه دوربین عکاسی شما بتواند فارغ از درنظر گرفتن عملکرد موتور فوکوس لنز، سرعت فوکوس خوبی داشته باشد، به سراغ دوربینی بروید که تعداد نقطه فوکوس‌های آن زیاد باشد و از پردازنده‌ی قدرتمندی بهره ببرد.

اگر در عکاسی از سوژه‌های پویا، موفق به فوکوس کردن با سرعت بالا شدید، اما همچنان تصاویرتان تار به‌نظر می‌رسد، بدونِ شک از سرعت شاتر لازم استفاده نمی‌کنید. هرچه سرعت شاتر بالاتر باشد، می‌توانید تصاویر را سریع‌تر و با Sharpness بالاتری ثبت کنید و از رخ دادن پدیده Motion Blur جلوگیری کنید.

به‌عنوان یک عکاس در ژانر پرتره و به‌خصوص اگر سوژه‌های شما به طور حرفه‌ای به شغل مدلینگ مشغول نیستند، توصیه می‌کنیم دوربینی را انتخاب کنید که از ویژگی Silent Shooting بهره‌مند باشد.

برخی دوربین‌ها علاوه‌بر شاتر مکانیکی، شاتر الکترونیکی دارند؛ استفاده از شاتر الکترونیکی موجب می‌شود تصاویر بدونِ صدای کلیک معروفی که در شاتر‌های مکانیکی به گوش می‌رسد ثبت شوند. هرچند که صدای شاتر، برای عکاس‌های صدایی دل‌نشین محسوب می‌شود، اما در عکاسی پرتره (خصوصا پرتره‌گرافی از کودکان) شنیده شدن صدای شاتر موجب حواس‌پرتی و تغییر رفتار سوژه می‌شود.

در متن توضیحات مدل‌هایی که در این مطلب به معرفی آن‌ها پرداختیم، به تک‌تک موارد ذکر شده توجه و اشاره شده است؛ نوع، ابعاد و تراکم پیکسلی حسگر را ذکر کردیم، به EV دوربین‌ها اشاره کردیم، در مورد سیستم فوکوس خودکار آن‌ها مفصل توضیحاتی را ارائه داده‌ایم و با عنوان عکاسی پی‌در‌پی به سرعت شاتر الکترونیکی و مکانیکی آن‌ها هم اشاره می‌کنیم.

تمرکز ما برای نگارش مقاله، روی این موضوع قرار داشت که در سه بازه قیمتی گوناگون با برندهای مختلف مطرح یعنی کانن، سونی و نیکون، بهترین دوربین ممکن را به شما پیشنهاد دهیم؛ توصیه می‌کنیم فارغ از بودجه‌ای که برای دوربین کنار گذاشته‌اید، تمام گزینه‌های لیست را بررسی کنید؛ چرا که ممکن است یک دوربین با برچسب قیمتی کمتری از بودجه‌ی شما، تناسب بیشتری با نیازهای شما داشته باشد.

سوالات متداول

  • دوربین عکاسی آتلیه‌ای و پرتره، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

    برای عکاسی پرتره و آتلیه‌ای، پیشنهاد ما تهیه دوربینی است که حسگر آن فول‌فریم با تراکم پیکسلی بالا باشد؛ از سوی دیگر اکیدا پیشنهاد می‌کنیم به سراغ گزینه‌هایی بروید که سیستم فوکوس خودکار دقیق با فناوری Eye AF داشته باشند.

  • بهترین دوربین عکاسی پرتره و آتلیه‌ای چیست؟

    سه مدل کانن R5، سونی a7R V و نیکون Z7 II، بهترین دوربین‌های عکاسی پرتره و عکاسی آتلیه‌ای محسوب می‌شوند که در این مطلب به معرفی دقیق‌تر و جزئی‌تر آن‌ها پرداختیم.

  • بهترین دوربین عکاسی پرتره با برچسب قیمتی اقتصادی کدام است؟

    بهترین دوربین‌های عکاسی پرتره و آتلیه‌ای با قیمت کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان، سونی a6600 و کانن EOS R8 هستند.

    سونی a6600 فول‌فریم نیست اما فوکوس خودکار دقیق و سریعی دارد. از سوی دیگر، کانن R8 حسگر فول‌فریمی دارد که بوکه بهتری در تصاویر پرتره در اختیارتان می‌گذارد.

source

توسط wikiche.com