اپلیکیشن محبوب تیک‌تاک، متعلق به شرکت چینی بایت‌دنس، درحال‌حاضر با چالش‌های جدی در ایالات متحده آمریکا روبه‌رو است. به‌طورکلی این چالش‌ها، به نگرانی‌های امنیتی مرتبط با داده‌های کاربران آمریکایی و روابط پیچیده‌ی بین ایالات متحده و چین مربوط می‌شود. درحالی که دولت دونالد ترامپ بر فروش تیک‌تاک به یک شرکت آمریکایی فشار می‌آورد، به‌نظر می‌رسد که چین در حال کُند کردن مذاکرات مرتبط با این فروش است.

بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، مالکان چینی تیک‌تاک زیر نظر دولت چین، مذاکرات تدریجی را برای فروش این پلتفرم آغاز کرده‌اند. اما بنابر نظر کارشناسان سیاسی و اقتصادی، احتمالاً چین رویکردی سخت‌گیرانه در پیش خواهد گرفت و ترجیح می‌دهد فعالیت تیک‌تاک در ایالات متحده متوقف شود تا اینکه فروش آن را تأیید کند. این تصمیم می‌تواند به‌عنوان نوعی «بازی بزرگ» از سوی چین در نظر گرفته شود؛ به این امید که امتیازات بیشتری در زمینه‌ی تجارت و سیاست‌های مرتبط با دنیای فناوری را از دولت ترامپ به‌دست آورد.

موضوع مطرح شده درحالی اتفاق می‌افتد که جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان، یعنی چین و آمریکا، بیش‌از هر زمان دیگری شعله‌ور شده است؛ چراکه چین در پاسخ به تعرفه‌های جدید آمریکا بر کالاهای چینی، تعرفه‌هایی را بر واردات کالاهای آمریکایی وضع کرده است. این اقدام نشان‌دهنده‌ی شروع تنش‌های تجاری جدید بین دو کشور و به تبع آن، پیچیده‌تر شدن وضعیت تیک‌تاک است.

مقاله‌های مرتبط

دونالد ترامپ اواخر ماه گذشته اعلام کرد که درحال مذاکره با افرادی برای خرید تیک‌تاک است و احتمالاً طی ۳۰ روز آینده تصمیمی درمورد این اپلیکیشن خواهد گرفت. طبق آمار غیررسمی، تیک‌تاک درحال‌حاضر ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد و به‌دلیل نگرانی‌ها درمورد سوءاستفاده از داده‌های کاربران، برای مدتی از دسترس کاربران خارج شد. قانونی که بر اساس آن بایت‌دنس باید تیک‌تاک را به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی به فروش برساند، در تاریخ ۱۹ ژانویه (۳۰ دی ۱۴۰۳) به اجرا درآمد. بااین‌حال، ترامپ با امضای فرمان اجرایی، اجرای این قانون را ۷۵ روز به‌تعویق انداخت.

به‌نظر می‌رسد که آینده‌ی تیک‌تاک در ایالات متحده، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تصمیم‌گیری در مورد آن به عوامل مختلفی از جمله روابط بین ایالات متحده و چین، فشار دولت ترامپ و مذاکرات فروش بستگی خواهد داشت. اما نکته‌ای که مسلم است، جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین، تأثیرات عمیقی روی شرکت‌های فناوری و کاربران آن‌ها خواهد داشت.

source

توسط wikiche.com