واحد خبر mobile.ir : شرکت آمنی‌ویژن به‌تازگی از حسگر دوربین جدیدی با نام OV50X برای گوشی‌های هوشمند رونمایی کرده که با ابعاد 1 اینچی برای حضور در پیشرفته‌ترین گوشی‌های پرچمدار بازار تدارک دیده شده است. تا پیش از این تنها یک شرکت دیگر یعنی سونی نیاز سازندگان گوشی‌های پیشرفته به سنسورهای 1 اینچی را تأمین می‌کرد و دو سنسور 1 اینچی IMX989 و LYT-900 آن در محصولاتی مثل شیائومی 13 اولترا و 14 اولترا، ویوو X100 Ultra و هواوی Pura 70 Ultra حضور پیدا کرده‌اند. آمنی‌ویژن حالا با OV50X انتخاب تازه‌ای را در اختیار سازندگان قرار می‌دهد که با مشخصات پیشرفته حریف نامدار خود را به چالش می‌کشد و به‌خصوص در زمینه ویدئو و برداشت HDR حرف‌های فراوانی برای گفتن دارد.

گوشی‌های هوشمند در طی دو دهه گذشته ابزارهای سنتی متعددی را از صحنه روزگار محو کرده‌اند و به‌تنهایی نقش‌های رنگارنگی را بر عهده گرفته‌اند که جدا از بدیهی‌ترین آن‌ها از جمله روزنامه، ساعت، تقویم،‌ رادیو و تلویزیون باید به پخش‌کننده‌های صوتی و تصویری، کنسول بازی، دفترچه حساب بانکی، دستیار هوشمند و در یک کلام کامپیوتر همراه اشاره کرد. یک نقش گوشی‌های هوشمند اما در سالیان اخیر به‌لطف پیشرفت‌های شگرف در دنیای حسگرهای تصویری کاملا پر رنگ‌تر از سایرین بوده است؛ جایی‌که اکثریت قریب به اتفاق افراد گوشی بعدی خود را تنها برحسب کیفیت دوربین آن انتخاب می‌کنند. کیفیت دوربین در گوشی‌های هوشمند به‌دلیل محدودیت فضا و ناممکن بودن جای‌گذاری لنزهای بزرگ و حجیم به‌میزان زیادی به حسگر داخلی و مشخصات آن وابسته است و اندازه سنسور در این میان نقشی اساسی ایفا می‌کند. این اندازه که با واحد اینچ اندازه‌گیری می‌شود در چند سال گذشته با ارتقاء چشمگیری روبرو شده به‌طوری‌که دوربین اصلی گوشی‌های میان‌رده نیز از سنسورهای کوچک‌تر از نیم اینچی در سالیان گذشته حالا به سنسورهای نسبتاً بزرگی با ابعاد 1/1.56 اینچ و بزرگ‌تر ارتقاء پیدا کردند و بسیاری از پرچمداران مدرن بازار از سنسورهای کاملاً بزرگ 1 اینچی بهره می‌برند.

تنها سنسورهای 1 اینچی موجود در بازار تا به امروز شامل IMX989 و سنسور جدیدتر LYT-900 می‌شد که هر دو 50 مگاپیکسلی و ساخت شرکت سونی بوده و اولی را در گوشی‌هایی مثل Xiaomi 13 Pro ،Xiaomi 12S Ultra و Xiaomi 13 Ultra همراه با سری vivo X90 Pro و اولترا و سری vivo X100 Pro و اولترا می‌توان سراغ گرفت و LYT-900 نیز در گوشی‌های جدیدتری مثل Xiaomi 15 Ultra و Oppo Find X8 Ultra به‌کار گرفته شده است.

سنسور 1 اینچی آمنی‌ویژن OV50X مثل دو نمونه دیگر این کلاس یک حسگر 50 مگاپیکسلی‌ست و قبل از ترکیب و تجمیع سلول‌ها (binning) از پیکسل‌های بسیار بزرگ 1.6 میکرونی بهره می‌برد که در یک ترکیب 4 به 1 به اندازه بسیار بزرگ 3.2 میکرون در وضوح 12.5 مگاپیکسل در نرخ 180 فریم در ثانیه با HDR سه کاناله 60 فریم در ثانیه دست پیدا می‌کنند. شرکت سازنده این سنسور آن را دارنده بالاترین سطح طیف دینامیکی در این صنعت برای برداشت ویدئو در سطح فیلم (movie-grade video capture)، با HDR ویدئویی بالا، عملکرد فوق‌العاده در نور کم، فوکوس خودکار سریع و سرعت فریم بالا توصیف کرده است.

این حسگر در بخش ویدئو از خروجی 8K با اچ‌دی‌آر dual analog gain یا DAG پشتیبانی می‌کند که در آن دو برداشت به‌صورت همزمان با بهره‌های متفاوت (different gain) یکی بهینه‌شده برای محیط کم‌نور کم و دیگر برای سوژه روشن تهیه شده و سپس با ترکیب آن‌ها با یکدیگر یک تصویر واحد با جزییات مطلوب برای همه نقاط روشن و تاریک تشکیل می‌شود. نورگیری تکی HDR در این حسگر به‌لطف فناوری اختصاصی TheiaCel شرکت آمنی‌ویژن به 110 دسی‌بل افزایش پیدا می‌کند که ظاهراً بالاترین میزان در یک گوشی هوشمند است. TheiaCel فناوری اختصاصی شرکت آمنی‌ویژن است که برای بهبود پرفورمنس HDR طراحی شده و به‌خصوص در حذف لرزش‌های نوری LED به‌کار گرفته می‌شود. این فناوری بدین‌ترتیب به‌جز گوشی‌های هوشمند برای به‌کارگیری در ابزارهای تصویری صنعت اتومبیل نیز ایده‌آل به‌نظر می‌رسد. از دیگر قابلیت‌های اعلام شده برای این سنسور می‌توان به بزرگ‌نمایی با برش تصویر (on-sensor crop zoom) و فوکوس خودکار تشخیص فاز چهارگانه (QPD) اشاره کرد که این دومی 100 درصد از فضای حسگر را پوشش داده و روی کاغذ سرعت فوکوس خودکار بالایی را ارائه می‌کند.

OV50x به‌گفته آمنی‌ویژن در حال حاضر در مرحله کنترل کیفیت (sampling) قرار داشته و در سه‌ماهه سوم سال 2025 به مرحله تولید انبوه وارد می‌شود. هنوز اطلاعاتی در مورد اولین گوشی مجهز به این سنسور منتشر نشده است.

source

توسط wikiche.com