دونالد ترامپ با امضای فرمان اجرایی، خواهان تسریع در روند استخراج مواد معدنی حیاتی از اعماق اقیانوس‌ها شد؛ منابعی که نقش مهمی در ساخت باتری‌های قابل‌ شارژ دارند. این اقدام تهاجمی، نه‌تنها باعث نگرانی کارشناسان محیط‌زیست شده، بلکه با قوانین بین‌المللی نیز در تضاد است.

بر اساس اعلام کاخ سفید، درحالی‌که هنوز مذاکرات برای تدوین مقررات جهانی استخراج در اعماق دریا در نهاد بین‌المللی ISA ادامه دارد، ترامپ دستور داد که نهادهای فدرال آمریکا روند صدور مجوز را برای شرکت‌هایی که قصد استخراج در خارج از آب‌های ملی را دارند، با سرعت بیشتری انجام دهند. آمریکا برخلاف بیش از ۱۶۰ کشور دیگر، تاکنون کنوانسیون حقوق دریاها را در سازمان ملل تصویب نکرده است.

هدف اقدام ترامپ برای معدن‌کاوی اعماق اقیانوس‌ها، مقابله با نفوذ روزافزون چین در منابع معدنی کف اقیانوس‌ها عنوان می‌شود؛ جایی‌ که تاکنون هیچ کشوری به‌صورت تجاری موفق به استخراج نشده اما تلاش‌هایی برای بررسی مناطق غنی از نیکل، مس، کبالت و منگنز در جریان است. چین اکنون یکی از بزرگ‌ترین پالایشگران این مواد معدنی محسوب می‌شود.

مقاله‌های مرتبط:

کارشناسان محیط‌زیست معتقدند که استخراج در اعماق دریا می‌تواند آسیب‌های گسترده و جبران‌ناپذیری به اکوسیستم‌های دریایی وارد کند. تحقیقات اخیر از احتمال بروز صداهای مخرب، از بین‌رفتن زیستگاه‌ها و حتی اختلال در منابع اکسیژن ناشناخته در عمق دریاها خبر می‌دهند. بیش از ۳۰ کشور جهان تا زمان وضع قوانین بین‌المللی شفاف، خواستار توقف کامل این فعالیت‌ها شده‌اند.

برخی شرکت‌های آمریکایی مانند Impossible Metals و The Metals Company با دولت ترامپ وارد مذاکره شده‌اند تا مجوزهایی برای استخراج در مناطق تحت کنترل آمریکا یا در آب‌های بین‌المللی دریافت کنند؛ این در حالی است که منتقدان هشدار می‌دهند آسیب‌ ناشی از فعالیت‌های مورد اشاره فقط محدود به کف دریا نخواهد بود و کل ستون آبی اقیانوس و موجودات وابسته به آن را در معرض خطر قرار خواهد داد.

source

توسط wikiche.com