آیا مرگ جستجوی گوگل فرا رسیده است؟ ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل، روز چهارشنبه در جریان جلسه استماع دادگاه ضدانحصار جستجوی این شرکت حاضر شد و شهادت داد. او در این جلسه گفت که طرح پیشنهادی دولت ایالات متحده برای اصلاح انحصار جستجوی گوگل به حدی برای عملکرد موتور جستجوی گوگل مخرب خواهد بود که ادامه‌ی توسعه‌ی آن را با تردید جدی مواجه خواهد کرد.

پیچای از مرگ جستجوی گوگل می‌گوید

پیچای به عنوان نماینده گوگل برای دفاع از عملکرد این شرکت به دادگاه فراخوانده شد. او دومین شاهدی بود که از سوی گوگل به ارائه توضیحات پرداخت. جان اشمیتلین، یکی از وکلای ارشد گوگل، در ابتدا پیچای را در مورد سرمایه‌گذاری‌های گوگل در زمینه تحقیق و توسعه راهنمایی کرد و از او پرسید که این شرکت چه میزان بودجه را به بخش‌های جستجو، هوش مصنوعی و سایر پروژه‌های خود اختصاص داده است. پاسخ او حدود 49 میلیارد دلار تنها در سال گذشته بود. سپس، اشمیتلین از پیچای در مورد پیشنهاد دولت مبنی بر اجبار گوگل به اشتراک‌گذاری بخش قابل توجهی از داده‌های جستجو با شرکت‌های رقیب سؤال کرد.

پیچای در پاسخ به این سؤال گفت که پیشنهاد اشتراک‌گذاری داده‌ها یک فاجعه به بار خواهد آورد. او گفت اگر گوگل مجبور شود تمام داده‌های موجود در فهرست جستجوی خود و همچنین روش‌های رتبه‌بندی این داده‌ها را در اختیار دیگران قرار دهد، در این‌صورت هر کسی این امکان را پیدا خواهد کرد تا به طور کامل تمامی بخش‌های فناوری گوگل را مهندسی معکوس کند.

پیچای بارها تأکید کرد که اگر گوگل ملزم شود به سایر شرکت‌ها اجازه دهد تا نسخه‌های دقیقاً مشابهی از تجربه جستجوی گوگل را ایجاد کنند و در عین حال دسترسی آن‌ها به نحوه عملکرد این فناوری را فراهم کند، او مطمئن نیست که چگونه می‌تواند ادامه سرمایه‌گذاری سنگین در بخش جستجو را توجیه کند. او خطاب به اشمیتلین گفت: «اگر قرار باشد همه آن‌ها را با هزینه نهایی در اختیار دیگران قرار دهیم، برای من واضح نیست که چگونه می‌توانیم تمام نوآوری‌هایی را که در حال انجام آن هستیم تأمین مالی کنیم.»

ساندار پیچای مدیرعامل گوگل

مدعیان این پرونده چنین استدلال می‌کنند که الزام گوگل به واگذاری تمامی داده‌هایش، تنها راه از بین بردن برتری انکارناپذیر آن در عرصه جستجو است. گوگل برای دستیابی به جایگاه نخست در این عرصه، میلیاردها دلار هزینه کرده و از مرورگر کروم خود برای تحکیم بیشتر موقعیت خود استفاده کرده است.

شهادت پیچای همچنین به تمایل دولت به اجبار گوگل برای فروش مرورگر کروم اشاره داست. شرکت‌هایی نظیر OpenAI، Perplexity و یاهو علاقه خود را به خرید آن ابراز داشته‌اند. پیچای گفت که هیچ شرکت دیگری در حوزه فناوری وجود ندارد که به اندازه گوگل برای این مرورگر و اینترنت ارزش قائل باشد. به گفته او، گوگل تنها در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار صرف کروم کرده و در دهه اخیر ده‌ها میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است. او خاطرنشان ساخت که بسیاری از مرورگرهای دیگر بر پایه زیرساخت متن‌باز کرومیوم بنا شده‌اند و گوگل مسئول بیش از 90 درصد از تعهدات کد آن است.

به طور خلاصه، شهادت پیچای در دادگاه همان استدلال‌های گوگل در این پرونده بود. این شرکت در طول دادرسی بیان کرده که موفقیت‌اش ناشی از اقدامات انحصارطلبانه نبوده، بلکه نتیجه سرمایه‌گذاری‌های کلان‌تر نسبت به رقبا و در نهایت، ساخت بهترین محصول بوده است. اکنون، گوگل می‌گوید که دولت قصد دارد ثمره تلاش‌های این شرکت را تصاحب کرده و آن را به هر متقاضی واگذار کند.

وزارت دادگستری نیز در پاسخ می‌گوید، بله، دقیقاً به همین دلیل است و این تنها راه برای ایجاد یک میدان رقابت عادلانه خواهد بود. هدف آشکار پیچای این بود که دادگاه را متقاعد سازد که تغییرات پیشنهادی نه تنها به تقویت رقبا منجر نمی‌شود، بلکه نوآوری مستمر را برای گوگل غیرممکن می‌سازد. او در آخر گفت: «برای من واضح نیست که اگر ما مجبور شویم مالکیت معنوی خود را با به اشتراک بگذاریم، چگونه می‌توانیم برای آن ارزش قائل شویم.»




source

توسط wikiche.com