رئیس جمهور مکزیک، کلاودیا شینبائوم، روز جمعه اعلام کرد که دولت او به دلیل تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» برای کاربران ایالات متحده توسط گوگل، در حال تنظیم شکایت علیه این شرکت است. این اقدام گوگل پس از آن صورت گرفت که ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور تغییر این نام را صادر کرد و گوگل نیز آن را در گوگل مپس اعمال نمود.
این اقدام حقوقی میتواند تهدید بهمنماه شینبائوم مبنی بر اینکه اگر گوگل نام را تغییر ندهد، مکزیک به دادگاه مراجعه خواهد کرد، عملی سازد. لازم به ذکر است که این نام برای کاربران داخل مکزیک همچنان خلیج مکزیک باقی مانده، اما در مناطق خارج از این دو کشور به «خلیج مکزیک (خلیج آمریکا)» تغییر یافته است.
در کنفرانس خبری روز جمعه، شینبائوم اظهار داشت: «تنها خواسته ما این است که از مصوبه صادر شده توسط دولت ایالات متحده پیروی شود.» او همچنین افزود: «آنها اختیار نامگذاری کل خلیج را ندارند، زیرا این یک نامگذاری بینالمللی است.»
رئیس جمهور مکزیک در ادامه سخنان خود گفت:
ما نمیتوانیم در مورد تغییر نام یک ایالت، یک کوه یا یک دریاچه در داخل مرزهای آنها اظهار نظر کنیم. بنابراین، بخشی از قلمرو آنها که به خودشان تعلق دارد، میتواند هر نامی که انتخاب میکنند، داشته باشد. اما بخشی که متعلق به مکزیک است، قابل تغییر نام نیست. همچنین، بخشی که متعلق به کوبا است نیز نباید تغییر نام یابد. بنابراین، پیام ما این است: گوگل، به مصوبهای که دولت ایالات متحده تصویب کرده است، پایبند باشید.
پیش از برگزاری کنفرانس خبری، دولت مکزیک نامههایی را برای گوگل ارسال کرده و از آنها خواسته بود که آبهای سرزمینی خود را به عنوان خلیج آمریکا نامگذاری نکنند.
شینبائوم همچنین پاسخی را از کریس ترنر، معاون امور دولتی و سیاست عمومی گوگل، به اشتراک گذاشت که در آن بیان شده این شرکت هیچ برنامهای برای تغییر سیاست خود ندارد. سیبیاس نیوز گزارش داده که مجلس نمایندگان ایالات متحده روز پنجشنبه قانونی را به تصویب رساند که این تغییر نام را به صورت رسمی در میآورد.
دولت ترامپ اصرار داشت که نهادهای غیردولتی از عنوان خلیج آمریکا تبعیت کنند، حتی آسوشیتدپرس را به دلیل امتناع از استفاده از نام جدید در گزارشهای اولیه خود، از کنفرانسهای خبری دفتر بیضی شکل منع کرد.
در میان شرکتهای فناوری، گوگل یکی از اولین شرکتهایی بود که از خواستههای ترامپ پیروی کرد و نام خلیج مکزیک را در نسخههای اپلیکیشن و مرورگر گوگل مپس به خلیج آمریکا تغییر داد. اپل نیز از این اقدام پیروی کرد. در مقابل، به نظر میرسد مپکوئست تسلیم نشده و وبسایتی دارد که به طور آشکار این تغییر نام را مورد تمسخر قرار میدهد.
گوگل هنوز به اظهارات رئیس جمهور مکزیک پاسخ نداده است.
source