فشار زیادی روی سامسونگ برای طراحی یک پردازنده کاربردی (AP) توانمندتر از همیشه یعنی اگزینوس ۲۶۰۰ وجود دارد. به هر حال، این شرکت به دنبال استقرار یک تراشه داخلی اگزینوس در داخل مدلهای پرچمدار سال آینده خود یعنی گلکسی S26 و گلکسی S26 پلاس در اکثریت قریب به اتفاق بازارها است. در طول دو سال گذشته، به دلیل مشکلات نرخ بازدهی در کارخانه سامسونگ (Samsung Foundry)، این شرکت مجبور شد هزینه بسیار بیشتری بپردازد و تمام گوشیهای سری پرچمدار خود را به جای استفاده از AP های اگزینوس خود، به آخرین تراشههای اسنپدراگون مجهز کند.
خلاصه و نکات کلیدی
- • سامسونگ با یک ضربالاجل تا پایان سال جاری (۲۰۲۵) روبروست تا بین تراشه داخلی اگزینوس ۲۶۰۰ و اسنپدراگون ۸ الیت ۲ برای سری گلکسی S26 یکی را انتخاب کند.
- • موفقیت این انتخاب به نرخ بازدهی تولید (yield) فرآیند ۲ نانومتری جدید سامسونگ بستگی دارد که باید به بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد برسد.
- • اگر تولید اگزینوس ۲۶۰۰ موفقیتآمیز نباشد، سامسونگ مجبور به استفاده از اسنپدراگون در تمام مدلها خواهد شد که برای سری S25 هزینهای معادل ۴۰۰ میلیون دلار اضافی در پی داشت.
- • نتایج اولیه بنچمارک اگزینوس ۲۶۰۰ امیدوارکننده است، اما نگرانیهایی در مورد مصرف انرژی آن وجود دارد.
- • مدل گلکسی S26 اولترا در تمام بازارها با تراشه کوالکام عرضه خواهد شد.
چرا انتخاب تراشه برای سامسونگ به یک چالش تبدیل شده است؟
ماه گذشته گزارش دادیم که بر اساس گزارش درآمد قبلی سامسونگ، استفاده از اسنپدراگون ۸ الیت برای تمام مدلهای گلکسی S25 و S25+ به جای تراشه اگزینوس ۲۵۰۰ خود سامسونگ، ۴۰۰ میلیون دلار برای این شرکت هزینه اضافی در بر داشته است. سامسونگ که نمیخواهد برای سومین سال متوالی بیش از بودجه اصلی خود به کوالکام بپردازد، تلاشهای خود را برای رفع مشکلات در Samsung Foundry که باعث نرخ بازدهی پایین شده، تشدید کرده است.
نرخ بازدهی (yield) از آن جهت اهمیت دارد که این رقم درصدی است که نشان میدهد چه تعداد تراشه قابل استفاده در برابر حداکثر تعداد ممکن از یک ویفر سیلیکونی تولید شده است. نرخ بازدهی پایین تعداد تراشههای معیوب را افزایش داده و تعداد قابل استفاده را کاهش میدهد. در نتیجه، نه تنها قیمت تراشههای سالم بالا میرود، بلکه با نرخ بازدهی ۳۰ درصدی که برای اگزینوس ۲۵۰۰ شایعه شده بود، ممکن بود سامسونگ نتواند به اندازه کافی تراشه برای پوشش نیاز خود تولید کند.
نگاهی به اگزینوس ۲۶۰۰: امیدها و نگرانیها
گزارش شده است که سامسونگ تولید نمونه اولیه اگزینوس ۲۶۰۰ را آغاز کرده و نتایج اولین اجرای این تراشه در بنچمارک Geekbench با امتیاز تکهستهای ۲۴۰۰ و امتیاز چندهستهای ۱۰۲۰۰ چشمگیر بوده است. بخش چشمگیر آن، پیشی گرفتن امتیاز چندهستهای آن از A18 Pro اپل بود.
باید اشاره کنیم که A18 Pro با گره ۳ نانومتری نسل دوم TSMC ساخته شده است؛ در حالی که اگزینوس ۲۶۰۰ با استفاده از گره ۲ نانومتری سامسونگ و ترانزیستورهای Gate-All-Around (GAA) تولید میشود که نشت جریان را کاهش داده و جریان محرک را بهبود میبخشد و در نتیجه عملکرد و بهرهوری انرژی بهتری تولید میکند.
یک نکته قابل تامل دیگر این است که توییتی از افشاگر @OreXda به بهرهوری انرژی اگزینوس ۲۶۰۰ اشارهای نمیکند. در نتیجه، این احتمال وجود دارد که برای دستیابی به نتایج بنچمارک چندهستهای بالا، این تراشه مجبور به استفاده از مقدار غیرواقعی انرژی شده باشد. همچنین شایعه شده است که پیکربندی اگزینوس ۲۶۰۰ از ۱۰ هسته به یک AP هشت هستهای با دو هسته اصلی Cortex مدل “X” تغییر کرده است.
تصمیم نهایی و سناریوهای پیش رو
گوشیهای سری S26 تا زمستان ۱۴۰۴ عرضه نخواهند شد، اما به دلیل زمانبندی تولید، سامسونگ باید تا اواسط پاییز امسال تصمیم بگیرد که آیا نرخ بازدهی به اندازه کافی بالا است (۶۰ تا ۷۰ درصد یا بالاتر مورد نیاز است) تا به Samsung Foundry اجازه دهد به اندازه کافی SoC اگزینوس ۲۶۰۰ تولید کند یا خیر.
- • سناریو اول (موفقیتآمیز): در صورت بالا بودن نرخ بازدهی، سامسونگ از اگزینوس ۲۶۰۰ برای مدلهای گلکسی S26 و S26+ در تمام بازارها به جز ایالات متحده، چین و کانادا استفاده خواهد کرد. در این کشورها، این مدلها با اسنپدراگون ۸ الیت ۲ عرضه خواهند شد.
- • سناریو دوم (ناموفق): در صورت پایین بودن نرخ بازدهی، سامسونگ مجبور خواهد شد از اسنپدراگون ۸ الیت ۲ برای تمام مدلهای سری S26 در سراسر جهان استفاده کند.
شایان ذکر است که مدل ردهبالای گلکسی S26 اولترا در تمام بازارها با تراشه کوالکام عرضه خواهد شد.
نظر شما چیست؟ شما دوست دارید کدام سناریو اتفاق بیافتد؟
بفرست برای دوستات
source