در روزهای اخیر، امنیت صرافیها و دیگر پلتفرمهای فینتکی به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است. به گفته مدیرعامل صرافی تترلند، پلیس فتا و بانک مرکزی در این زمینه دستورالعملهایی را به صرفیها ابلاغ کردهاند. خود این صرافی نیز به منظور امنیت بیشتر، از همان روز حادثه امنیتی، تمام داراییهای خود را از کیف پولهای داغ به کیف پولهای سرد منتقل کرد.
در روز چهارشنبه، ۲۸ خرداد ۱۴۰۴، یکی از صرافیهای رمزارزی مورد حمله سایبری قرار گرفت و حدود ۱۰۰ میلیون دلار از داراییهای دیجیتال آن از بین رفت. این حادثه باعث شد نگرانیهایی درباره امنیت سایر صرافیها به وجود بیاید.
بیشتر بخوانید
رضا مسعودیفر، مدیرعامل صرافی تترلند، در گفتوگوی اختصاصی با زومیت درباره اقدامات امنیتی انجامشده توسط صرافیهای ارز دیجیتال گفت:
بعد از این حادثه، پلیس فتا و بانک مرکزی دستورالعملهایی امنیتی صادر کردند. ما در تترلند برای پیشگیری از هرگونه حادثه مشابه، تمام داراییهایمان را از کیف پولهای داغ (Hot Wallet) خارج کرده و به کیف پولهای سرد (Cold Wallet) منتقل کردیم.
– رضا مسعودیفر، مدیرعامل صرافی تترلند
او ادامه داد: «این کار در ابتدا فقط یک تصمیم داخلی و کسبوکاری بود که ما و دو صرافی دیگر انجام دادیم. من حتی در کمیسیون رمزارز انجمن فینتک پیشنهاد دادم که همه صرافیها این اقدام را انجام دهند، اما در ابتدا با استقبال زیادی مواجه نشد. تا اینکه فردای آن روز، دستورالعملهایی از سوی پلیس فتا اعلام شد.»
مسعودیفر توضیح داد که از نظر ماهیت، کیف پولهای داغ و سرد تفاوتی ندارند؛ اما کیف پولهای داغ به اینترنت متصل هستند و دسترسی سریعتری به داراییها فراهم میکنند. صرافیها معمولاً بخش کوچکی از داراییها، مثلاً ۱۰۰ هزار دلار از ۱۰ میلیون دلار خود را در کیف پولهای داغ نگه میدارند تا بتوانند تراکنشهای روزانه را انجام دهند. با این حال، همین ویژگی باعث افزایش ریسک هک میشود و انتقال همین مبلغ به کیف پولهای سرد با هدف افزایش امنیت انجام میشود.
اینترنت ملی نیز یکی دیگر از چالشهایی است که صرافیها این روزها با آن دست و پنجه نرم میکنند. به گفته مدیرعامل تترلند، اگر سرورهای صرافی در داخل کشور باشند، اینترنت ملی میتواند روی امنیت تأثیرگذار باشد؛ اما اگر سرورها در خارج از کشور باشند، تأثیری ندارد:
بهطور کلی، ملی شدن اینترنت دو موضوع را ایجاد میکند. اول اینکه ما برای انجام عملیات واریز و برداشت باید به شبکه بلاکچین متصل شویم و در صورت ملی بودن اینترنت نمیتوانیم این کار را انجام بدهیم؛ دوم اینکه معامله بیشتر رمزارزها مثل بیتکوین، اتریوم و… در ارتباط با صرافیهای خارجی انجام میشود و ملی شدن اینترنت باعث میشود کاربران با شکاف قیمتی مواجه شوند.
– رضا مسعودیفر، مدیرعامل صرافی تترلند
او درباره تغییر حجم معاملات در روزهای اخیر گفت: «در ساعات اولیه آغاز جنگ در صبح روز ۲۳ خرداد، حجم تراکنشها کمی افزایش یافت. اما بعد از چند ساعت و بهخصوص از روز شنبه، حجم معاملات بهطور چشمگیری کاهش یافت و به حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد روزهای عادی رسید.»
مدیرعامل تترلند در ادامه اضافه کرد: «درحالحاضر کاربران میتوانند معاملات انجام دهند و واریز ریالی داشته باشند، اما امکان برداشت وجود ندارد. در این شرایط، حجم معاملات به کمتر از ۲ درصد رسیده که خیلی ناچیز است.»
مسعودیفر در پایان صحبتهای خود تأکید کرد: «هدف اول تمام پلتفرمها حفظ امنیت داراییها است. در شرایط فعلی، تسویه داراییها اگرچه با تأخیر، اما باید بهصورت ایمن انجام شود تا داراییها به خطر نیفتند. بنابراین از همه کاربران صرافیها و فینتک میخواهم در این شرایط مقداری صبوری کنند.»
source