در گذشته، مایکروسافت همیشه ادعاهای بزرگی درباره عملکرد ویندوز ۱۱ داشته و گفته این سیستم‌عامل از ویندوز ۱۰ سریع‌تر و بهتر است. برای مثال، در سال ۲۰۲۱ این شرکت اعلام کرد ویندوز ۱۱ طوری طراحی شده که بهترین استفاده را از سخت‌افزار سیستم شما ببرد.

بعدها در سال ۲۰۲۳، مایکروسافت به طور جزئی‌تر درباره پیشرفت‌ها و بهبودهای عملکردی ویندوز ۱۱ صحبت کرد که روی سیستم‌عامل جدید به دست آمده است. البته این ادعاها با داده‌های دقیق پشتیبانی نمی‌شدند، اما در نوع خود جالب بودند.

 

افزایش چشمگیر سرعت و عمر باتری ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰؛ جزئیات تست‌های جدید مایکروسافت

 

سپس در سال ۲۰۲۴، مایکروسافت برای نمایش تفاوت عملکرد، به یک مطالعه پولی استناد کرد و گفت ویندوز ۱۱ بسیار سریع‌تر است. مانند اکثر مطالعات سفارشی، داده‌ها چندان منصفانه ارائه نشدند.

 

این هفته، مایکروسافت آمار جدیدی را که حاصل آزمایش‌های دسامبر ۲۰۲۴ است، در یک سند پشتیبانی جدید منتشر کرده است. در ادامه ادعاهای عملکردی مایکروسافت را می‌خوانید:

  • بهترین رایانه‌های ویندوز ۱۱ تا ۲.۷ ساعت عمر باتری بیشتری نسبت به رایانه‌های ویندوز ۱۰ دارند.
  • رایانه‌های ویندوز ۱۱ تا ۲.۳ برابر سریع‌تر از رایانه‌های ویندوز ۱۰ هستند.
  • رایانه‌های ویندوز ۱۱ تا ۳.۲ برابر مرور وب سریع‌تری نسبت به رایانه‌های ویندوز ۱۰ دارند.
  • رایانه‌های ویندوز ۱۱ تا ۲ برابر بهره‌وری بیشتری در استفاده از مایکروسافت آفیس نسبت به رایانه‌های ویندوز ۱۰ ارائه می‌دهند.

بنابراین اگر از مایکروسافت بپرسید، خواهد گفت که ویندوز ۱۱ در همه زمینه‌ها از جمله مرور وب، استفاده از آفیس، عمر باتری و عملکرد کلی، بهتر از ویندوز ۱۰ است. این شرکت تأکید کرده که این نتایج «بر اساس بازه اطمینان ۹۵ درصدی» برای هر سیستم‌عامل در چندین آزمایش مختلف به دست آمده است و موارد استثنا نیز در نظر گرفته شده‌اند.

 

برای رسیدن به این اعداد، مایکروسافت از معیارهای زیر در آزمایش‌هایش استفاده کرده است:

  • برای تست عمر باتری، یک فایل ویدیویی MP4 با کیفیت ۱۰۸۰p و ۲۴ فریم بر ثانیه روی اپلیکیشن Windows Media Player پخش شد تا باتری دستگاه به ۹۰ درصد تخلیه برسد. در طول تست، همه تنظیمات روی حالت پیش‌فرض بود، فقط روشنایی صفحه روی ۱۵۰ نیت تنظیم و تنظیم خودکار روشنایی غیرفعال شد. وای‌فای نیز به یک شبکه متصل بود.
  • برای ادعای «۲.۳ برابر سریع‌تر»، نتایج Geekbench 6 ذکر شده است.
  • برای مرور وب، از ابزار Speedometer استفاده شده، گرچه نسخه آن مشخص نشده است.
  • برای آفیس نیز، از Procyon Office Productivity بهره گرفته شده است.

نکته جالب اینکه مایکروسافت فقط از پردازنده‌های اینتل استفاده کرده (این شرکت اخیراً هم استفاده از چیپ‌های اینتل را برای رایانه‌های ویندوز ۱۱ پرو توصیه کرده بود).

این بار، مایکروسافت هوشمندانه‌تر عمل کرده و «عملکرد، عمر باتری و قابلیت‌های نرم‌افزاری مجموعه‌ای از رایانه‌های ویندوز ۱۱ را با مجموعه‌ای از رایانه‌های ویندوز ۱۰ مقایسه کرده است»، به این شکل که رایانه‌های ویندوز ۱۰ دارای پردازنده‌های نسل ۶، ۸ و ۱۰ اینتل و رایانه‌های ویندوز ۱۱ دارای پردازنده‌های نسل ۱۲ و ۱۳ اینتل بوده‌اند.

در نتیجه، این موضوع عملاً به این معناست که مایکروسافت پذیرفته نقش سخت‌افزار جدید در این ادعاها بسیار مهم است. البته انصافاً باید گفت که به شکل رسمی امکان نصب ویندوز ۱۱ روی رایانه‌های پشتیبانی‌نشده وجود ندارد تا بتوان مقایسه مستقیمی انجام داد.

source

توسط wikiche.com