11 تیر 1404 ساعت 09:30

یکی از جنگ افزارهای مخوف آمریکا، بمب افکن B-2 Spirit است که قابلیت‌های زیادی برای میدان نبرد دارد. در ادامه با 5 نکته عجیب از بی 2 آشنا شوید.

بمب افکن B-2 اسپیریت، محصول بی‌بدیل شرکت نورثروپ گرومن، یک بمب‌ افکن سنگین استراتژیک است که برای انجام حملات هسته‌ای نفوذی و مقابله با سامانه‌های پدافند هوایی طراحی شده است. این هواپیما توانایی حمل و پرتاب تسلیحات متعارف و همچنین بمب‌های گرماهسته‌ای را دارد. نخستین پرواز این شبح در سال 1989 انجام شد و در سال 1997 به خدمت رسمی نیروی هوایی ایالات متحده درآمد.

فهرست مطالب

5 نکته عجیب از بمب افکن بی 2 آمریکا

در مجموع، 21 فروند از این هواپیما بین سال‌های 1987 تا 2000 میلادی ساخته شد و در اختیار مراکز فرماندهی مختلف نیروی هوایی آمریکا قرار گرفت. در این مطلب از گجت نیوز فهرستی از نکات جالب و عجیب درباره این بمب‌ افکن پنهان‌کار استراتژیک را تهیه کرده‌ایم که نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا آن‌ها را تأیید کرده است. با ما همراه باشید.

1. هواپیمایی با سطح خودکارسازی بالا

5 نکته عجیب از بمب افکن بی 2 آمریکا

  • طراحی بال پرنده
  • طول: ۲۱٫۰ متر (۶۹ فوت)
  • ارتفاع: ۵٫۱۸ متر (۱۷ فوت)
  • دهانه بال: ۵۲٫۴ متر (۱۷۲ فوت)
  • مساحت بال: ۴۷۸ متر مربع (۵,۱۴۰ فوت مربع)

یکی از ویژگی‌های جذاب و هیجان انگیز بمب‌افکن B-2، طراحی منحصربه‌فرد آن است. این هواپیما فاقد بدنه (مقصود بدنه مرکزی) و دم است. شبح آسمان‌ها یک هواپیمای بال پرنده یا گلایدر محسوب می‌شود که کنترل آن نیازمند دقت بسیار بالا در سطوح کنترلی است. هواپیماهایی که دارای طراحی بال پرنده هستند، ذات ناپایداری دارند و برای حفظ پایداری پرواز، از سامانه‌ پیچیده‌ پرواز با سیم یا Fly by Wire چهارگانه با کنترل کامپیوتری استفاده می‌کنند.

طراحی این بمب افکن مخوف، به‌ ویژه با توجه به ظرفیت بالای حمل مهمات، امکان تغییرپذیری در مرکز ثقل آن را فراهم می‌کند. سامانه‌ خودکار پروازی، سطوح کنترلی را به‌ صورت دقیق و مداوم در طول پرواز تنظیم خواهد کرد تا پایداری هواپیما در شرایط مختلف حفظ شود. (چه در تمرینات نظامی، چه هنگام رهاسازی مهمات و چه در زمان سوخت‌گیری هوایی)

رایانه‌های منحصربه فرد B-2 اطلاعات مربوط به سرعت، دما و فشار هوا را نه از طریق لوله‌های متعارف پیتو استاتیک، بلکه از طریق صفحات پیتو استاتیک دریافت می‌کنند. استفاده از این صفحات به‌ جای لوله‌های رایج، باعث می‌شود تا توانایی پنهان‌‌کاری هواپیما کاهش پیدا نکند و سطح مقطع راداری آن در حداقل ممکن باقی بماند.

بیشتر بخوانید

2. دخالت حداقلی خلبان در هدایت

5 نکته عجیب از بمب افکن بی 2 آمریکا

  • سامانه‌ پرواز با سیم
  • فناوری پنهان‌کاری
  • قابلیت‌های پنهان‌ ماندن از دید دشمن
  • مواد کامپوزیتی
  • رنگ ضد بازتاب

بمب‌افکن B-2 که یک محصول فوق العاده از نورثروپ گرومن به شمار می‌رود، یکی از برترین هواپیماهای نظامی جهان به لحاظ بهره‌مندی از دستورات خودکار است که در پروازهای هم‌ سطح، تقریبا نیازی به دخالت مستقیم خلبان ندارد. با وجود ناپایداری ذاتی طراحی بال پرنده، سامانه‌های کنترلی این هواپیما سطوح پروازی را به‌ طور کاملا خودکار و بر اساس داده‌های دریافتی از طیف گسترده‌ای از حسگرهای نصب‌شده روی بدنه، تنظیم می‌کنند.

فناوری پنهان‌کاری این هواپیما مبتنی بر ترکیبی از طراحی ویژه، استفاده از مواد کامپوزیتی، رنگ‌های ضد بازتاب و رعایت اصول کم‌نمایی راداری است که در کنار پرواز بی‌سیم، سامانه‌ B-2 را به یکی از پیشرفته‌ترین هواپیماهای رادارگریز دنیا تبدیل کرده‌اند.

یکی از دو عضو خدمه پروازی B-2 می‌تواند در حالی‌ که دیگری مشغول نظارت بر سامانه‌ها و ابزارهای پرواز است، استراحت کند، از تخت‌ خواب تاشو استفاده کند، به سرویس بهداشتی برود یا حتی یک وعده غذای گرم آماده کند. چنین قابلیت و توانمندی در تضاد با اغلب هواپیماهای دو نفره‌ دیگر است که در آن‌ها معمولا هر دو خلبان باید به‌ طور مداوم کنترل هواپیما را در دست داشته باشند.

با این اوصاف B-2 اسپیریت از سطح بالای پشتیبانی فنی و سامانه‌های پشتیبان برخوردار شده؛ به‌ ویژه در بخش‌های حیاتی مانند سامانه‌های هیدرولیکی و الکتریکی که با طراحی‌های چندلایه و تکرارشونده، عملکرد آن‌ها حتی در صورت بروز نقص فنی تضمین شده است. این موضوع باعث افزایش چشمگیر ایمنی، ماندگاری در پروازهای طولانی‌ مدت و اطمینان عملیاتی می‌شود.

بیشتر بخوانید

3. پرواز طولانی مدت

5 نکته عجیب از بمب افکن بی 2 آمریکا

  • مدت زمان پرواز: بیش از 24 ساعت
  • حداکثر وزن هنگام برخاست: 152 هزار و 634 کیلوگرم
  • ظرفیت سوخت: 75 هزار و 750 کیلوگرم
  • ظرفیت حمل بار: 18 هزار و 144 کیلوگرم
  • حداکثر سرعت: 1010 کیلومتر بر ساعت
  • برد پروازی: 11 هزار کیلومتر
  • سقف پرواز: 15 هزار و 240 متر

بمب‌ افکن B-2 طوری طراحی شده تا بتواند زمان طولانی را در آسمان و در ارتفاع بسیار بالا سپری کند. پروازهای این غول پنهان‌کار معمولا بیش از 24 ساعت طول می‌کشند. برد پروازی آن بدون سوخت‌‌گیری بیش از 6000 مایل دریایی یا 11 هزار کیلومتر است. با این حال، B-2 هر شش ساعت یک‌ مرتبه در ارتفاع کروز سوخت‌‌گیری می‌کند و در هر بار نزدیک به 45 هزار کیلوگرم سوخت می‌گیرد. یکی از خلبانان سابق B-52، کاپیتان کریس تاندِر بک، در گفتگو با Defense News درباره پروازهای فوق‌ العاده طولانی با هواپیمای B-2 اظهار داشت:

وقتی چند تا از این پروازهای بسیار طولانی در طی خدمت انجام دهید، دیگر پروازهای کمتر از 20 ساعت به چشم نخواهند آمد. رکورد شخصی من برای طولانی‌ترین پرواز، 33 ساعت است، اما واقعا باید از دید کلی به قضیه نگاه کنید، چرا که باعث می‌شود زمان راحت‌تر بگذرد.

بیشتر بخوانید

4. مدیریت خواب خلبانان

5 نکته عجیب از بمب افکن بی 2 آمریکا

  • خلبانان زمان خواب خود را از قبل برنامه‌ریزی می‌کنند.
  • خدمه: دو نفر (خلبان در صندلی چپ و فرمانده مأموریت در صندلی راست)
  • وزن خالص: ۱۵۸٬۰۰۰ پوند (۷۱٬۷۰۰ کیلوگرم)
  • وزن ناخالص: ۳۳۶٬۵۰۰ پوند (۱۵۲٬۲۰۰ کیلوگرم)

برخلاف دیگر بمب‌افکن‌های معروف، بی 2 تنها دو نفر خدمه دارد. سیستم کنترل پرواز الکترونیکی این هواپیما، وظایف خلبان را به حداقل رسانده و ایمنی و قابلیت اطمینان را افزایش می‌دهد. نیروی هوایی راجع به این پرنده مخوف می‌گوید:

در مقایسه با B-1B که چهار خدمه دارد و B-52 که پنج نفر خدمه دارد بی 2 دارای دو خلبان است. یک خلبان در صندلی چپ و فرمانده مأموریت در صندلی راست.

خلبانان این بمب افکن به گونه‌ای آموزش دیده‌اند که برنامه‌ خواب خود را قبل از پرواز برای مأموریت‌های طولانی‌ مدت تنظیم کنند. بسته به نوع مأموریت (تمرین نظامی یا عملیات رزمی)، خلبانان دوره‌های استراحت خود را طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که از نظر جسمی توان کافی داشته باشند. خلبانان در موقعیت‌های خاصی مثل فعالیت‌های تسلیحاتی و نقاط سوخت‌گیری، چرت‌های کوتاه 2 تا 3 ساعته می‌زنند.

بیشتر بخوانید

5. توانمندی‌های رزمی خارق العاده

5 نکته عجیب از بمب افکن بی 2 آمریکا

ساختار تسلیحاتی بمب افکن B-2 اسپریت به شرح زیر است:

  • 80 بمب کلاس 500 پوندی (230 کیلوگرمی) نصب شده روی قفسه بمب افکن
  • 36 بمب خوشه‌ای کلاس 750 پوندی (340 کیلوگرمی) روی BRA
  • 16 بمب کلاس 2000 پوندی (910 کیلوگرمی) نصب شده روی پرتابگر چرخان
  • 16 بمب هسته‌ای B-61 یا B-83 برای مأموریت‌های راهبری و نصب شده روی پرتابگر چرخان
  • 2 بمب سنگرشکن GBU-57 با قدرت نفوذ بالا
  • موسک دورایستا مشترک AGM-154
  • موشک دورایستا هوا به سطح AGM-158

بمب‌افکن پنهان کار بی 2 برای شرکت در مأموریت‌های راهبردی با نفوذ عمیق و حملات هسته‌ای طراحی شده است. این پرنده با بهره‌گیری از قابلیت‌های پنهان‌کاری خود، از دست رادارهای دشمن می‌گریزد و دقیقا مثل اف 22 رپتور رادارگریز نامیده می‌شود. مهمات این هواپیما در دو قفسه بمب یا پرتابگر چرخان ذخیره می‌شوند. B-2 اسپیریت قادر است تا 40 هزار پوند (18 هزار کیلوگرم) تسلیحات حمل کند و از پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های تاریخ به شمار می‌آید. نیروی هوایی می‌گوید:

کارایی رزمی بی 2 در عملیات Operation Allied Force به اثبات رسید. در این عملیات، B-2 مسئول نابودی 33 درصد از تمامی اهداف صربستان در طول هشت هفته نخست بود. این بمب افکن بدون توقف از پایگاه اصلی خود در ایالت میزوری به کوزوو رفت و بازگشت. در پشتیبانی از عملیات Operation Enduring Freedom، یکی از طولانی‌ترین مأموریت‌های خود را تا آن زمان انجام داد و از پایگاه وایتمن به افغانستان رفت و بازگشت. این هواپیما نخستین استقرار رزمی خود را در پشتیبانی از عملیات Operation Iraqi Freedom تجربه کرد و طی آن، 22 سورتی پروازی از یک پایگاه عملیاتی پیشرفته و 27 سورتی دیگر از پایگاه نیروی هوایی وایتمن انجام داد و بیش از 1.5 میلیون پوند مهمات را بر روی اهداف رها کرد.

بیشتر بخوانید

source

توسط wikiche.com