برای تشخیص فیلم هوش مصنوعی 🤖 می‌توانید از ابزارهایی مانند ScreenApp و InVid کمک بگیرید.

حتی ChatGPT نیز گزینه خوبی برای شناسایی این نوع ویدیوها محسوب می‌شود. البته در پاره‌ای از موارد خودتان باید دست به کار شوید و با بررسی اشتباهات موجود در ویدیو، به غیرواقعی بودن آن پی ببرید. با ما همراه باشید تا بهترین روش‌های شناخت ویدیوهای AI را به شما معرفی کنیم.

شناسایی فیلم هوش مصنوعی در شبکه های اجتماعی

How to Spot Fake AI Videos?

اگرچه ابزارهای هوش مصنوعی ساخت ویدیو مانند Veo3 و یا Sora در سال‌های اخیر پیشرفت کرده‌اند، اما هنوز هم در برخی از موارد دچار اشتباه می‌شوند. شما می‌توانید با توجه به عدم رعایت قوانین فیزیکی، حذف شدن ناگهانی اشیا و یا یکسان نبودن چهره‌ها به سادگی ویدیوی‌های فیک را از ویدیوهای واقعی تشخیص دهید.

عدم توجه به قوانین فیزیکی

اکثر ابزارهای تولید ویدیو به کمک هوش مصنوعی نمی‌توانند مواردی مانند خرد شدن شیشه را به درستی ایجاد کنند. به عنوان مثال، اگر از این ابزارها بخواهید که ریخته شدن آب به درون لیوان را به تصویر بکشند، به احتمال زیاد با یک ویدیوی عجیب روبرو خواهید شد که در آن آب از پشت لیوان عبور می‌کند و بی‌دلیل روی میز می‌ریزد.

البته گاهی این ویدیوها از نظر قوانین فیزیک عیب خاصی ندارند، اما هنگام تماشای آن‌ها حسی عجیب به بیننده دست می‌دهد. اگر نمی‌توانید تشخیص دهید که این حس از کجا سرچشمه می‌گیرد، به احتمال زیاد با یک ویدیوی غیر واقعی طرف هستید.

حذف ناگهانی اشیا

در دنیای واقعی وقتی سیبی را گاز بزنید تکه‌ای از آن کنده می‌شود، اما ظاهراً ابزارهای تولید ویدیو با هوش مصنوعی به چنین موضوعاتی اعتقاد ندارند! در این ویدیوها سوژه اصلی معمولاً حذف نمی‌شود، اما افراد یا اشیایی که در بک‌گراند یا پشت صحنه قرار دارند به صورت ناگهانی ناپدید می‌شوند. به این مورد Melting یا ذوب شدن هم می‌گویند و در اکثر ویدیوهای فیک هوش مصنوعی می‌توانید آن را مشاهده کنید.

جابه‌جایی نادرست بین صحنه‌های مختلف

هوش مصنوعی هنوز نمی‌تواند حرکت از یک صحنه به صحنه بعدی را به درستی شبیه‌سازی کند. این مورد باعث به وجود آمدن ویدیوهایی می‌شود ظاهری شلخته و غیرواقعی دارند. به عنوان مثال، ممکن است حین نقاشی یک درخت گیلاس روی بوم، رنگ قلم مو نقاش عوض شده و یا زاویه دوربین به طور کامل جابه‌جا شود.

یکسان نبودن چهره‌ها

انواع هوش مصنوعی سازنده ویدیو قادر نیستند در صحنه‌های گوناگون چهره یکسانی را به کار ببرند. اگر بخواهید چند ویدیوی مختلف از پیرمردی که در یک کافه نشسته است بسازید، مشاهده خواهید کرد که در هر ویدیو چهره او تغییر می‌کند. حتی اگر از یک پرامپت یکسان استفاده کنید هم همین اتفاق می‌افتد.

ابزارهای تشخیص فیلم ساخته شده با هوش مصنوعی

اگر اهل دقت کردن به جزئیات ویدیوها برای تشخیص غیرواقعی بودن آ‌ن‌ها نیستید،‌ می‌توانید این کار را به ابزارهایی بسپارید که دقیقاً برای همین کار طراحی شده‌اند.

۱- ابزار Deepware

Deepware از جمله مواردی است که در اکثر مواقع می‌تواند ویدیوهای تولید شده با AI را شناسایی کند. دقت این ابزار به حدی است که حتی برخی از سازمان‌های دولتی خارجی نیز برای تشخیص اخبار درست از غلط آن استفاده می‌کنند.

به وب‌سایت Deepware.ai بروید. روی گزینه Go To Scanner کلیک کنید.

در این بخش باید آدرس ویدیویی که فکر می‌کنید غیرواقعی است را وارد کرده و سپس گزینه اسکن انتخاب کنید.

شما می‌توانید برای بررسی کیفیت ابزارهای ساخت ویدیو از عکس با هوش مصنوعی از این ابزار استفاده کنید.

۲- وب‌سایت Attestiv.Video برای تشخیص ویدیوی‌های AI

پلتفرم دیگری که می‌تواند به شما در زمینه تشخیص ویدیوهای تولید شده با هوش مصنوعی یاری برساند، Attestive.Video است. متأسفانه برای دسترسی به نسخه کامل این ابزار باید هزینه اشتراک نسبتاً زیادی را پرداخت کنید، اما در حالت رایگان می‌توانید به صورت ماهانه پنج اسکن رایگان داشته باشید.

به سایت Attessive.com بروید. گزینه Sign up Now را انتخاب کنید و یک حساب کاربری بسازید.

حالا می‌توانید با ارائه آدرس اینترنتی ویدیوهای مختلف از این ابزار بخواهید تا آن‌ها به خوبی بررسی کند.

این ابزار برای شناسایی ویدیوهای‌ آموزشی ساخته شده با هوش مصنوعی هم کاربرد دارد. اگر می‌خواهید به جای آدرس یک ویدیو، خود فایل را بررسی کنید، باید در بالای صفحه به جای گزینه URL Input روی File Input کلیک کنید.

۳- استفاده از افزونه InVid برای تشخیص ویدیوهای هوش مصنوعی

InVid یک مجموعه بزرگ از ابزارهای تشخیص اخبار و ویدیوهای جعلی را ارائه می‌دهد، اما موردی که ما با آن سروکار داریم، InVid Verification Plugin است که یک نوع افزونه برای مرورگر گوگل کروم محسوب می‌شود.

به سایت InVid-Project.eu بروید. از منوی بالای سایت InVid Verification Plugin را پیدا کنید.

روی گزینه Chrome کلیک کنید.

در این قسمت Add to Chrome را بزنید.

به سراغ ویدیوی مدنظرتان بروید و روی افزونه InVid کلیک کنید و منتظر بمانید تا  آن را بررسی کند. البته می‌توانید خودتان به صورت دستی آدرس ویدیو را به این افزونه بدهید.

اگر از هوش مصنوعی رایگان برای ساخت ویدیو استفاده کرده‌اید، این ابزار به سادگی‌ آن‌ها را شناسایی می‌کند.

۴- ChatGPT

شاید تعجب کنید، اما ChatGPT هم یک نوع برنامه تشخیص فیلم هوش مصنوعی است. برای استفاده از این قابلیت،‌ به اپلیکیشن یا وب‌سایت ChatGPT بروید و با زدن روی علامت بعلاوه و گزینه Add photos and files، ویدیوی خود را آپلود کنید.

از ChatGPT بپرسید که آیا این محتوا به وسیله هوش مصنوعی درست شده است یا نه.

ChatGPT ویدیوی شما را به چندین فریم مختلف تقسیم‌ کرده و سپس نتیجه نهایی را اعلام می‌کند.

۵- ScreenAPP بهترین سایت تشخیص ویدیو ساخته شده با هوش مصنوعی

وب‌سایت ScreenAPP یک انتخاب مناسب برای تشخیص ویدیو‌های ساخته شده به کمک هوش مصنوعی است و کاربران زیادی دارد.

به سایت SreenApp.io بروید. روی گزینه Start Free بزنید.

حالا با ایمیل خود یک حساب کاربری بسازید و یا با حساب گوگل خود Login کنید.

با آپلود کردن ویدیو و یا ارائه آدرس اینترنتی آن در پنل کاربری خود می‌توانید از ScreeApp برای تشخیص دادن ویدیوهای هوش مصنوعی استفاده کنید.

کلیه قابلیت‌های این وب‌سایت در اپلیکیشن iOS آن برای آیفون و آیپد هم در دسترستان قرار دارند. شما می‌توانید با ScreenApp ویدیوها را بررسی کرده و با Veed.io نسبت به ترجمه ویدیوهای یوتیوب اقدام کنید.

روش تشخیص ویدیوهای هوش مصنوعی فارسی

برای شناخت ویدیوهای غیرواقعی هوش مصنوعی به زبان فارسی علاوه بر ابزارهایی که به آن‌‌ها اشاره کردیم باید به نوع گویش افراد حاضر در ویدیو هم دقت کنید. با در نظر سه نکته زیر می‌توانید در عرض چند ثانیه فیک بودن این ویدیوها را تشخیص دهید:

  • اشخاص موجود در ویدیو نمی‌توانند برخی از کلمات فارسی را به درستی تلفظ کنند.
  • جملات به درستی ادا نمی‌شوند و بریده – بریده هستند.
  • صدای اکثر شخصیت‌ها تکراری است (به دلیل استفاده از پلن رایگان برای ساخت این مدل ویدیوها).

جمع بندی

برای تشخیص ویدیو‌ هوش مصنوعی باید علاوه بر دقت کردن به نکاتی مانند عدم رعایت قوانین فیزیکی و یا حذف ناگهانی اشیا، از ابزارهایی مانند Deepware و InVid استفاده کنید. حتی از طریق نحوه صحبت کردن افراد در ویدیوهای فارسی زبان می‌توان این دسته از محتواها را شناسایی کرد. به عنوان مثال، اگر افراد بریده – بریده حرف می‌زنند یا تلفظ‌‌شان ایراد دارد، باید احتمال داد که با یک ویدیوی فیک مواجه هستیم.

سوالات متداول

خطر ویدیوهای ساخته شده با هوش مصنوعی چیست؟

این نوع ویدیوها می‌توانند برای انتشار اطلاعات نادرست و یا فریب دادن انسان‌ها در شرایط مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. به همین دلیل لازم است روش تشخیص آن‌ها را یاد بگیرید.

نظرات و پیشنهاد شما؟

آیا از هوش مصنوعی برای ساخت محتوا استفاده می‌کنید؟ به نظر شما مهم‌ترین ایرادات این نوع ویدیوها چیست؟ چطور می‌توانید حتی بدون ابزارهای ویژه تشخیص دهید که هوش مصنوعی ویدیو را تولید کرده است؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.

source

توسط wikiche.com