در پی خسارات واردشده به شرکتهای دانشبنیان بر اثر جنگ ۱۲ روزه اخیر، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، دو بسته حمایتی جدید برای حمایت از این شرکتها طراحی کردهاند.
محمدرضا کاشفی نیشابوری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی، با اعلام این خبر گفت: در قالب بسته حمایتی اول، مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای حمایت از شرکتهایی در نظر گرفته شده که متحمل آسیبهای زیرساختی، از بین رفتن مواد اولیه یا محصولات، کاهش فروش، مشکلات پرداخت حقوق و سایر خسارات شدهاند.
به گفته کاشفی، این تسهیلات تنها به شرکتهایی اختصاص مییابد که در زمان وقوع جنگ و هنگام ثبت درخواست، عنوان «دانشبنیان» را داشته باشند. همچنین هر شرکت فقط مجاز به ثبت یک درخواست است و شرکتهای وابسته نیز در مجموع تنها یک درخواست میتوانند ارسال کنند.
سقف حمایت برای هر شرکت، ۷۰ میلیارد ریال با ۳ ماه تنفس و ۹ ماه بازپرداخت با نرخ سود ۱۵ درصد تعیین شده است. البته اعطای این تسهیلات منوط به تأیید میزان آسیب توسط کمیته ارزیابی خواهد بود و شرکتهای دریافتکننده نباید برای همان موضوع از سایر منابع دولتی استفاده کرده باشند. همچنین تعدیل نیرو در دوره دریافت تسهیلات مجاز نیست.
کاشفی درباره بسته حمایتی دوم نیز توضیح داد که این بسته به شرکتهای دانشبنیانی اختصاص دارد که در زمان بحران همچنان فعال بودهاند. در این بسته نیز هر شرکت تنها مجاز به ثبت یک درخواست است و سقف تسهیلات برای هر شرکت، ۱۰۰۰ میلیارد ریال با ۳ ماه تنفس و ۶ ماه بازپرداخت و نرخ سود ۱۸ درصد اعلام شده است.
شرکتهایی که خواهان بهرهمندی از این بسته هستند، علاوه بر تأیید میزان آسیب و عدم استفاده از منابع حمایتی دیگر، باید در دوران بحران فعال بوده و کالا یا خدماتشان جزو اقلام اساسی کشور باشد. حداقل نیروی انسانی مورد نیاز نیز ۳۰۰ نفر عنوان شده است. شرایط عدم تعدیل نیرو و ارزیابی آسیب وارده به محصول دانشبنیان در این بسته نیز رعایت میشود.
مهلت ثبتنام تا پایان تیر ۱۴۰۴
متقاضیان میتوانند فرم تکمیلشده به همراه مستندات را حداکثر تا ۳۱ تیر ۱۴۰۴ از طریق سامانه خدمت معاونت علمی به نشانی khedmat.isti.ir ارسال کنند. گفتنی است هر شرکت دانشبنیان تنها مجاز به ارسال درخواست برای یکی از دو بسته حمایتی است.
source