بحران در صنعت لوازم خانگی ایران در زمان پس از جنگ ۱۲ روزه وارد فاز هشدار شده؛ از یک‌سو گزارش‌هایی از سوی رسانه‌های تخصصی منتشر شده مبنی بر اینکه تولیدکنندگان بزرگ این حوزه در آستانه تعدیل نیرو از شهریورماه هستند و از سوی دیگر، بازار مصرف نیز با رکودی بی‌سابقه و مهاجرت مردم به تعمیرات وسایل کهنه روی آورده‌اند.

به‌گزارش زومیت و بر اساس خبر درج شده در ال‌کا ایران، یکی از مدیران ارشد صنعت لوازم خانگی که نخواست نامش فاش شود، هشدار داده در صورت تداوم وضعیت فعلی، شرکت‌های زیادی در این صنعت ناچار به تعدیل نیروی انسانی خواهد بود. این هشدار تنها محدود به یک بنگاه نیست؛ بلکه دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «در صورت تداوم برگشت چک‌ها و کمبود نقدینگی، شرکت‌ها حداکثر دو ماه دیگر تاب می‌آورند».

در همین حال، گزارش‌های میدانی و مشاهدات زومیت از بازار تهران نشان می‌دهد مردم ترجیح می‌دهند وسایل کهنه را تعمیر کنند تا خرید نو داشته باشند. فروشندگان به فروش زیرقیمت روی آورده‌اند، اما تقاضا همچنان پایین است و قفل رکود شکسته نمی‌شود. نبود افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی با وجود افزایش هزینه‌های تولید، نشانه‌ای دیگر از عمیق بودن رکود است؛ رکودی که نه ناشی از گرانی، بلکه به‌دلیل کاهش قدرت خرید و بی‌اعتمادی عمومی نسبت به آینده است.

تحلیلگران اقتصادی هشدار می‌دهند این وضعیت اگر کنترل نشود، می‌تواند تبعاتی فراتر از تعطیلی خطوط تولید داشته باشد. از افزایش بیکاری و افت تقاضای کل در اقتصاد تا تضعیف سرمایه اجتماعی و افزایش مهاجرت نیروی انسانی متخصص. صنعت لوازم خانگی، به‌عنوان صنعتی پیشران که با اقشار گوناگون جامعه گره خورده، اکنون به بخشی پر از اختلال ساختاری در اقتصاد تبدیل شده است.

کارشناسان پیشنهادهایی از جمله یارانه هدفمند به تولیدکنندگان، کاهش بروکراسی، کارت خرید اعتباری برای مصرف‌کنندگان و ثبات ارزی را مطرح کرده‌اند. اما زمان برای اجرای آن‌ها کوتاه است و گزارش‌ها حکایت از این دارد اگر اقدامی صورت نگیرد، تا پاییز شاهد موجی از تعطیلی و بیکاری خواهیم بود.

source

توسط wikiche.com