با افزایش تولید ویفرهای ۲ نانومتری توسط TSMC شرکت‌های بزرگی مانند اپل کوالکام و مدیاتک برای تامین اولین محموله‌های این فناوری پیشرفته صف کشیده‌اند. به نظر می‌رسد مدیاتک در این رقابت پیشتاز است و با تکمیل طراحی اولیه تراشه ۲ نانومتری خود قصد دارد آن را در اواخر سال ۲۰۲۶ رسما عرضه کند.

به گزارش بخش صنایع نیمه هادی رسانه اخبار تکنولوژی تکنا، شایعات قبلی حاکی از آن بود که کوالکام قصد دارد یک نسل را نادیده گرفته و مستقیما به سراغ نسخه پیشرفته‌تر N2P برود. اما یک منبع آگاه این موضوع را رد کرده و گفته است که در سال آینده میلادی هیچ تراشه‌ای با این فناوری عرضه نخواهد شد. طبق این اطلاعات جدید در سال ۲۰۲۶ تنها شاهد عرضه تراشه‌های مبتنی بر فناوری پایه N2 خواهیم بود.

این خبر ادعاهای پیشین مبنی بر تولید Snapdragon 8 Elite Gen 6 با لیتوگرافی N2P شرکت TSMC را تا حد زیادی رد می‌کند. پرش مستقیم به یک فرآیند تولید پیشرفته‌تر در حالی که نسخه پایه N2 در حال تولید انبوه است چندان منطقی به نظر نمی‌رسید. تولید با فناوری N2P با چالش‌هایی مانند بازده پایین‌تر و هزینه‌های بالاتر همراه است.

استفاده از فناوری N2P احتمالا باعث می‌شد تراشه با بازدهی ضعیف مواجه شود زیرا تولید انبوه آن دیرتر از N2 آغاز می‌شود. علاوه بر این کوالکام مجبور بود هزینه بیشتری برای ویفرهای N2P به TSMC بپردازد. بنابراین انتخاب فرآیند N2 یک تصمیم منطقی و اقتصادی‌تر به نظر می‌رسد و ریسک‌های تولید را کاهش می‌دهد.

با وجود اینکه کوالکام و مدیاتک هر دو قصد دارند اولین تراشه‌های ۲ نانومتری خود را عرضه کنند به احتمال زیاد اپل اولین شرکتی خواهد بود که از تراشه‌های A20 و A20 Pro برای خانواده آیفون ۱۸ رونمایی می‌کند. گفته می‌شود این شرکت بیش از نیمی از ظرفیت اولیه تولید TSMC را برای جلوگیری از پیشی گرفتن رقبا رزرو کرده است.

این استراتژی تهاجمی اپل ممکن است کوالکام را به همکاری با سامسونگ واداشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که نمونه‌ای از Snapdragon 8 Elite Gen 5 با فناوری ۲ نانومتری GAA سامسونگ برای ارزیابی به کوالکام ارسال شده است. اگر عملکرد این نمونه رضایت‌بخش باشد ممکن است در آینده شاهد استفاده همزمان از فناوری‌های سامسونگ و TSMC در تراشه‌های کوالکام باشیم.

source

توسط wikiche.com