1
عکاسی پرتره با دوربینهای بدون آینه سونی مثل آب خوردن است
پرتره محبوبترین و در عین حال پیچیدهترین ژانر عکاسی است. این تکنیک صرفا ژست گرفتن سوژه و فشار دادن دکمه شاتر دوربین توسط عکاس نیست. بلکه به یک رویکرد، آمادگی و دقت قابل توجه نیاز دارد. بسیاری از دارندگان دوربینهای میرورلس سونی به دنبال روش استاندارد عکاسی پرتره با این دوربینها هستند. اگر به برخی معیارها توجه داشته باشید، ثبت تصاویر پرتره با این دوربینها کار سختی نیست. نکته مهم در زمان عکاسی پرتره با این دوربینها این است که تمام ژستها و احساسات نهفته در عکس، باید طبیعی به نظر برسند.
لنزها؛ یار همیشگی دوربینهای بدون آینه سونی برای عکاسی پرتره
قبل از اقدام برای ثبت عکس پرتره با دوربینهای بدون آینه سونی، باید از برخی تجهیزات جانبی کمک بگیرید تا کیفیت تصویر و دقت جزئیات افزایش یابد. در مرحله اول انتخاب و خرید لنز دوربین برای عکاسی پرتره بسیار مهم است. لنز باید با دقت انتخاب شود؛ زیرا بر کیفیت عکسها، بیان و جذابیت هنری آنها تاثیر میگذارد.
بهطورکلی در کنار دوربینهای بدون آینه سونی از سه نوع لنز استفاده میشود که عبارتاند از:
- لنز واید: برای بیان وسعت فضای اطراف مدل استفاده میشود
- لنز استاندارد: یک لنز ثابت 50 میلیمتری پرسپکتیو مناسبی را به عکس اضافه میکند
- لنز تله: برای محدود کردن وسعت فضای اطراف سوژه به کار میرود
تکنیکهای اصلی نورپردازی برای عکاسی پرتره
نور مهمترین بخش یک عکس پرتره است. با وجود امکانات تعبیهشده برای تنظیمات نوری در داخل دوربینهای بدون آینه سونی، حتما باید از تجهیزات نوری جانبی در کنار آنها استفاده شود تا جذابیت تصاویر پرتره بیشتر شود.
بهترین نور برای تصویربرداری پرتره نور روز است؛ بنابراین باید حساسیت دوربینهای سونی را در پایینترین سطح قرار دهید. هرچه ISO بالاتر باشد، تصویر خشنتر و دانهدارتر میشود. به همین دلیل بهتر است دوربین را روی حداکثر حساسیت مجاز تنظیم کنید.
حتی اگر نور کافی برای عکاسی دستی دارید، بهتر است دوربین را روی سه پایه نصب کنید و از مدل بخواهید که حرکت نکند، زیرا وضوح عکس بهتر میشود. اما، همه چیز باید در محدوده معقول باقی بماند. حتی اگر دوربین روی سه پایه باشد، سرعت شاتر بسیار پایین کمکی نمیکند، زیرا مدل یک انسان است و به هر حال حرکات کمی انجام میدهد.
توجه داشته باشید که وقتی در سایه عکس میگیرید، چهرهها تقریبا سیاه به نظر میرسند. در این حالت باید از فلاش یا رفلکتور استفاده کنید. این تجهیزات سایهها را به میزان قابل توجهی تلطیف کرده و به روشن شدن یکنواخت صورت کمک میکنند.
قوانین ساده برای انتخاب نورپردازی برای پرتره
شناخت قوانین کاربردی برای استفاده بهتر از دوربینهای بدون آینه سونی در زمان ثبت تصاویر پرتره، بسیار اهمیت دارد. اگر در استودیو کار میکنید، مراقب نورپردازی باشید تا بیش از حد نباشد. در این شرایط یک فلاش تکی با سافت باکس برای پرتره مردان گزینهای ایدهآل است. آن را در زاویه 45 تا 90 درجه نسبت به مدل قرار دهید، تا ویژگیهای صورت و بافت پوست را برجستهتر نشان دهد.
اگر سوژه عکاسی پرتره شما یک خانم است، به جای نور پسزمینه بدون سایههای خشن، از نور ملایم استفاده کنید. در این شرایط دو فلاش و دو سافت باکس قرار گرفته در دو طرف دوربینهای بدون آینه سونی، شرایطی ایدهآل را به وجود میآورند. همچنین میتوانید مدل را نزدیک پنجره قرار دهید و از نوری که وارد اتاق میشود استفاده کنید.
در زمان کار در فضای باز، نور ملایم یک روز صاف و کمی ابری برای پرتره بهترین گزینه است؛ زیرا کنتراست کمتر میباشد و سایهها و تابش خیرهکننده مشکلی ایجاد نمیکنند. اگر باید در زیر نور مستقیم خورشید کار کنید، مدل خود را در سایهای قرار دهید که نور ملایم و بدون سایه باشد. یا این که مطمئن شوید خورشید پشت او قرار دارد و از یک بازتابنده برای نورپردازی صورت استفاده کنید.
مراحل عکاسی پرتره با دوربینهای بدون آینه سونی
پس از آشنایی با لنزها و تکنیکهای کاربردی نورپردازی، نوبت به مراحل ثبت تصاویر پرتره با دوربینهای بدون آینه سونی میرسد. این دوربینها با برخورداری از قابلیت تنظیم دستی و خودکار، متناسب با شرایط سوژه و اهداف عکاس، بهترین بستر را برای ثبت تصاویر خلاقانه به وجود میآورند.
بر همین اساس مراحل عکاسی پرتره با دوربینهای بدون آینه سونی عبارتاند از:
- آموزش ژستها: ژستها را با مدل کار کنید
- بیان اهداف عکاسی: هدف و سبک عکاسی خود را با مدل به اشتراک بگذارید
- انتخاب مکان: بکگراند مناسبی را بر اساس اهداف عکاسی انتخاب کنید
- توجه به رنگ پسزمینه: از رنگهای متضاد برای برجسته کردن سوژه استفاده کنید
- تنظیمات دوربین: فاصله کانونی 85 میلیمتر (فول فریم)، 50 میلیمتر (سنسور برش)، 40 میلیمتر (میکرو 4:3)، دیافراگم f/2.8، تنظیم ISO روی 100 و تعیین تراز سفیدی روی AWB
- توجه به تکنیکهای نورپردازی: متناسب با نوع سوژه تکنیکهای نورپردازی را به کار بگیرید
تاثیر عمق میدان در افزایش کیفت تصاویر پرتره با دوربین میرورلس سونی
برای ثبت تصاویر پرتره با دوربینهای میرورلس سونی عمق میدان بسیار مهم است. به منظور افزایش وضوح و کیفیت پرتره ثبت شده، دیافراگم این دوربینها را روی f5.6-f11 یا حتی بالاتر تنظیم کنید؛ وگرنه پرترهها تار میشوند. پرترههای تار زمانی بسیار سودمند هستند که فرد تصویر شده از پسزمینه دور باشد. این در دیافراگم بزرگ f2-f4 امکانپذیر است که در این صورت عمق میدان به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
پسزمینه پشت سوژه باید تا حد امکان تکرنگ و خلوت باشد. در زمان فوکوس، مطمئن شوید که چشمهای سوژه در فوکوس هستند. اگر چشمها در فوکوس نباشند، تصویر تار به نظر میرسد. اگر نمیتوانید هر دو چشم را در فوکوس قرار دهید، روی نزدیکترین چشم به بیننده تمرکز کنید.
لذت ثبت تصاویر پرتره با دوربینهای بدون آینه سونی فروشگاه فلاشیران
دوربینهای بدون آینه سونی از بهترین محصولات برای ثبت تصاویر پرتره هستند. شما میتوانید برای تهیه این تصاویر از دوربینهای سایت فلاشیران استفاده کنید. این مجموعه با عرضه جدیدترین مدلهای دوربینهای بدون آینه برند سونی، باکیفیتترین محصولات را به فروش میرساند. مدلهای موجود در فلاشیران از پرکاربردترین و محبوبترین محصولات بازار دوربینهای عکاسی هستند که با ضمانت اصالت کالا و تحویل اکسپرس در اختیار خریداران قرار میگیرند. شما میتوانید برای سفارش انواع دوربینهای بدون آینه سونی، به سایت این مجموعه سری بزنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
source